Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 08 листопада 2019, 09:45
17864
5

Данські ЗМІ: «Вербич зірвав Копенгагену свято»

Sport.ua представляє огляд данської преси після нічиєї «Копенгагена» з «Динамо» в Лізі Європи (1:1)

| Оновлено 08 листопада 2019, 09:45
17864
5
Данські ЗМІ: «Вербич зірвав Копенгагену свято»
Ekstra Bladet. Беньямін Вербич
У поєдинку 4-го туру групового раунду Ліги Європи київське «Динамо» на виїзді зіграло внічию із «Копенгагеном» (1:1). Данські ЗМІ не оминули увагою важливий матч.
 
«Старий знайомий завадив «Копенгагену» перемогти «Динамо», — говорить заголовок видання B.T., маючи на увазі Беньяміна Вербича, який з 2015-го по 2017-й роки захищав кольори данського клубу, звідки і перебрався до Києва.
 
«Йенс Стаге забив рано, але на його гол відповів колишній гравець «Копенгагена» Беньямін Вербич, що дозволило «Динамо» здобути нічию 1:1. Швидкий гол багато визначив у грі «Копенгагена». Також кияни не реалізували пенальті в першому таймі.
 
Перед матчем головний тренер «Копенгагена» Столе Сольбаккен дав зрозуміти, що 34-річний сенегальський нападник Даме Н'Дойе пропустить поєдинок проти українців через травму коліна. Замість нього на вістрі атаки зіграли Майкл Сантос і П'єро Сотіріу, а Йенс Стаге зіграв на незвичній для себе позиції праворуч у півзахисті.
 
Але це виявилося хорошим рішенням, господарі забили вже на четвертій хвилині. П'єр Бенгтссон навісив на дальню штангу, Стаге замкнув, і «Копенгаген» вийшов вперед.
 
 
Шокуючий початок струсонув українців. Гості спробували захопити центр поля і створили кілька хороших моментів.
 
Найкращий шанс забити не використав Віктор Циганков, який не реалізував пенальті, призначений за гру рукою Карлоса Зеки в своїй штрафній. Також не вдалося відзначитися і Бєсєдіну.
 
Перший тайм команди провели в хорошому темпі, і після перерви гра продовжилася в тому ж ключі. Минуло всього 12 секунд другого тайму, коли Караваєв пробив повз ціль. Через вісім хвилин Караваєв отримав ще один шанс, але знову пробив невдало.
 
За двадцять хвилин до фінального свистка Беньямін Вербич блиснув якостями, завдяки яким він свого часу став відомим гравцем «Копенгагена». Переді 23166 глядачами на стадіоні «Telia Parken» він точно пробив повз воротаря Карла-Юхана Юнссона після швидкої комбінації гостей.
 
Київське «Динамо» більше забити не змогло, зберігши інтригу в групі», — розповідає про минулий матч B.T.

«Колишній герой «Копенгагена» зірвав свято. Беньямін Вербич не дав статися великим тріумфу «Копенгагена» в Лізі Європи, зрівнявши рахунок у матчі з «Динамо», — не забуває про Вербича видання Ekstra Bladet, засноване в 1904-му році.
 
«За двадцять хвилин до кінця матчу пахло великим тріумфом данського клубу. Але потім екс-гравець «Копенгагена» Беньямін Вербич все-таки пробив оборону своєї колишньої команди. Він зробив це для київського «Динамо», адже в Лізі Європи рахунок може мати життєво важливе значення.
 
Поєдинок між «Копенгагеном і «Динамо» знову завершився з рахунком 1:1. Хоч українці і забили пізно, «Копенгагену» гріх скаржитися на результат, адже довгий час він поступався сильній українській команді.
 
Ще не всі глядачі, які прийшли на матч, дісталися своїх місць, коли стадіон вибухнув оплесками. У Києві «Копенгагену» знадобилося менше двох хвилин для голу, в Копенгагені — менше чотирьох.
 
Воротар «Динамо» Георгій Бущан отримав невеликий поштовх від Сотіріу і не зміг перервати навіс П'єра Бенгтссона, а Стаге відправив м'яч у ворота.
 
Але, як і в столиці України, «Динамо» швидко оговталося від шоку. Гості перехопили ініціативу і мали чудову нагоду забити під кінець першої чверті години гри, коли Зека зіграв рукою в своїй штрафній і був покараний пенальті.
 
Воротар «Копенгагена» Карл-Юхан Юнссон в тигрячому стрибку кинувся в лівий кут і витягнув щільний удар Віктора Циганкова.

Але у господарів не було часу відсвяткувати успіх свого голкіпера. Київське «Динамо» продовжувало запекло боротися, щоб зрівняти рахунок. «Динамо» грало в зовсім іншому темпі, ніж команди з Суперліги Данії. «Копенгагену» довелося докласти масу зусиль, щоб зберегти свої ворота на замку.

Господарі зразково оборонялися, але практично нічого не могли створити. У другому таймі «Копенгаген» краще контролював гру «Динамо», яке грало вже не так активно. Так, у гостей все ще було більше шансів, але до стовідсоткових моментів справа не доходила. «Динамо» виглядало як команда, у якої закінчуються ідеї.
 
І тоді колишній гравець «Копенгагена» Беньямін Вербич взяв гру на себе. За двадцять хвилин до фінального свистка гравець збірної Словенії отримав м'яч поза межами штрафного і пробив повз Юнссона.
 
Вербич, майже вибачаючись, підняв руки до неба і не став святкувати свій гол, на відміну від 600-700 уболівальників «Динамо», які відвідали матч.
 
Гол не був незаслуженим, але «Динамо» хотіло більшого. Але «Копенгаген» впевнено провів заключну фазу поєдинку і зумів заробити одне очко.
 
З огляду на те, що «Лугано» і «Мальме» розійшлися нічиєю 0:0 в Швейцарії, «Копенгаген» продовжує лідирувати в групі і має хороші шанси на вихід в плей-оф», — оптимістично дивиться в майбутнє Ekstra Bladet.
 
 
А видання Politiken вважає, що «Копенгагену» для успіху в поєдинку з «Динамо» не вистачило 31-річного данського нападника Нікласа Бендтнера.
 
«Драма на стадіоні «Parken» принесла «Копенгагену» важливе очко.
 
Оновлена ​​Сольбаккеном команда була близька до відмінного результату в поєдинку проти київського «Динамо», але їй не вистачало того Бендтнера, яким він був колись», — ностальгує Politiken.
 
Бендтнер потрапив до заявки на матч, але на поле так і не вийшов. Досвідчений форвард захищає кольори «Копенгагена» з вересня цього року, підписавши з клубом контракт на правах вільного агента. Всього на рахунку Нікласа 3 матчі за «Копенгаген» в поточному сезоні. Протягом кар'єри Бендтнер виступав за такі клуби, як «Арсенал» і «Ювентус».

В цілому, данські ЗМІ розцінюють нічию з «Динамо» як гарний результат для «Копенгагена», хоча і вважають, що при певному збігу обставин господарі цілком могли розраховувати на перемогу. Багато уваги приділяють голу екс-гравця «Копенгагена» Беньяміна Вербича, який зараз захищає кольори «Динамо». Також деякі журналісти відзначають, що «Динамо» грало в іншому темпі, ніж команди данської Суперліги, і говорять про силу українського клубу.
 
Фото Ekstra Bladet, B.T. і Politiken
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Иванамофф
Я вообще то в шоке, от засчитанного гола киевлянам. Неужели в штрафной нападающему позволено в наглую, двумя руками отталкивать вратаря, ловящего мяч и после этого его коллега забивает гол?
Почему не потребовали просмотра в ВАР?
Ag1077
При игре с ЛЮБЫМ соперником у вас будет 15-20 минут, чтоб забить ГОЛ, воспользуйтесь и счёт- на табло!
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил