Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 08 листопада 2019, 13:14
30467
151

Динамо зіграло внічию з Копенгагеном і в другому поєдинку

Суперники, як і двома тижнями раніше, обмінялися голами

| Оновлено 08 листопада 2019, 13:14
30467
151
Динамо зіграло внічию з Копенгагеном і в другому поєдинку
ФК Динамо Київ

Побачити Копенгаген і померти - такого наріжного завдання «Динамо» в столиці Данії не вирішувало. Тому що був такий-сякий очкової запас, та й гра киян останнім часом помітно стабілізувалася в сторону як мінімум надії на краще. Але і програвати «Копенгагену» було небажано. Це як мінімум. Тому що в разі, якщо «Мальме» переможе «Лугано», наступний вояж команді Михайличенка належить саме до Швеції, де його суперник по першому туру, відчувши запах крові, явно захоче взяти реванш за київські 0:1. Тому динамівцям потрібно було на «Паркені» чіплятися хоча б за нічию.

Завдання - не надскладне, але й непросте. «Копенгаген» закидати шапками, як «Львів», при всьому бажанні не вийде. Та й перебігати, залякати як «Шахтар» - теж. Чемпіон Данії дуже грамотний в обороні, у нього все добре з фізикою, пресингувати він теж вміє не на словах. Таку команду можна брати або змором, або включаючи режим «Ліверпуля».

Чекати від нинішнього «Динамо» мерсисайдської прудкості поки важкувато, так що залишалося «грішити» на обережну вимотуючу тактику гостей, орієнтовану на сувору гру в обороні, в'язку - в середині поля, і підкараулювання чужих помилок - в атаці. В принципі, така манера гри і для «Копенгагена» підходить найкраще. Так що дві команди явно готувалися до повільного висмикування «хворого зуба».

Краще до цїєї непростої й суворої дійсності пристосувалися господарі. Точніше, їм вдалося забити швидкий м'яч. Дуже швидкий - вже на четвертій хвилині. Бущан не впорався з, загалом-то, простою навісною передачею і випустив м'яч прямо на ноги неприкритого Стаге, який без перешкод переправив м'яч в сітку. Пам'ятається, в Києві теж данці забили дуже швидкий гол. Ось вам і зробили роботу над помилками, про що віщував перед грою Олексій Михайличенко.

Але досить швидко кияни отримали відмінний шанс виправитися за стартовий провал. Після прострілу Караваєва м'яч потрапив в руку Зека, який прибіг у свій штрафний майданчик допомагати захисникам. Суддя без вагань вказав на «точку», господарі практично не сперечалися. Удар у Циганкова не можна сказати, що не вийшов, просто відмінно зіграв голкіпер Йонссон, який парирував удар.

Незабитий пенальті розлютив динамівців. Вони створили кілька непоганих моментів, але ударам Вербича та Бесєдіна не вистачало точності.

Але динамівської злості вистачило ненадовго. В середині тайму гра вирівнялася. Господарі робили акцент на флангових проходах і наступних навісах, граючи другим номером, гості не гребували йти в атаку великими силами. Правда, атаки динамівців носили більше позиційний характер.

За весь перший тайм «Динамо» так і не змогло створити по-справжньому небезпечний момент (за винятком пенальті, зрозуміло). Активністю вирізнялися Вербич і Бесєдін, постійно розряджав свою «гармату» Сидорчук. Ось, власне, і весь динамівський актив. «Копенгаген» же, як здалося, намагався строго грати по рахунку. Якщо змогли його утримати, значить, їхня тактика в першій сорокап'ятихвилинці спрацювала.

Другий тайм гості розпочали «за здоров’я». Був момент у Караваєва, але м'яч після його удару розминувся зі штангою. Але підопічні Сольбаккена досить швидко вирівняли гру. І не тільки її вирівняли, а й «засушили». На 54-й хвилині у Караваєва був ще один непоганий момент, але знову повз ціль.

А ось Вербич в ціль потрапив. Нарешті. Словенець був одним з найпомітніших на полі. Він почав атаку, яка стала гольовою, і сам же її завершив. Здалося, що воротар «левів» не побачив момент удару, але це аж ніяк не зменшує заслуг Беньяміна, який забив своїй колишній команді. І відразу ж Циганков міг забивати другий, але з середньої дистанції не зумів влучити в дальній кут.

Після забитого м'яча гості міцно заволоділи ініціативою, в той час як «Копенгаген» навіть не думав про атаку. Але ближче до фінішу матчу чемпіони Данії зуміли вирівняти гру. Моментів біля воріт Бущана від цього не стало більше, але на якийсь час господарям вдалося відсунути гру в середину поля.

Під кінець поєдинку обидві команди помітно втомилися. Але Михайличенко замін робити чомусь не збирався, а от Сольбаккен використовував всі три. Лише за хвилину до кінця основного часу матчу тренер киян випустив Де Пену. Але проявити себе уругваєць не встиг - просто не вистачило часу.

Матч так і завершився - 1:1. І став практично калькою київського поєдинку. І на чию користь ця нічия, зараз можна лише здогадуватися.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Ліга Європи. Група В. 4-й тур.

«Копенгаген» - «Динамо» - 1:1

Йенс Стаге (4) - Беньямін Вербич (70)

Карлос Зека (64), Майкл Сантос (83), Віктор Нельссон (83) - Артем Шабанов (83)

На 14-й хвилині Віктор Циганков не реалізував пенальті (воротар)

«Копенгаген»: Карл-Юхан Йонссон - П'єр Бенгтссон (Карло Бартолец, 69), Віктор Нельссон, Сотіріс Папаяннопулос, Гільєрмо Варела - Віктор Фішер (Ніколай Томсен, 82), Карлос Зека, Расмус Фальк (Мохамед Дарамі, 55), Йенс Стейє - Майкл Сантос, Піерос Сотіріу

«Динамо»: Георгій Бущан - Віталій Миколенко, Артем Шабанов, Денис Попов, Томаш Кендзьора - Сергій Сидорчук, Володимир Шепелєв - Беньямін Вербич (Карлос Де Пена, 89), Віктор Циганков, Олександр Караваєв - Артем Бесєдін

Арбітр: Томаш Богнар (Угорщина)

Стадіон «Телла Паркен» (Копенгаген, Данія)

КОПЕНГАГЕН - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Коментарі 151
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Щетинин Максим
К сожалению давно прошли времена, когда ДК играло на равных с Баварией, Реалом. Теперь мы играем на равных с Копенгагеном, Мальмё- смутные времена.
Alex86 1
Грустно что эта группа именно и отражает нынешний уровень дк.
Трудно поверить становится что еще некогда мы трощили в ЛЧ грандов
Михаил Шкуренков
Замены? Не, не слышал
Антон Пашко
Да уж, михайличенко тренер от бога... Ну хоть шахтер обыгрывать умеет)))
Анатолий Власович
На 60, 70, 75 выпустил свежих, нет бля 88, просто Бог.
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олександр Жарчинський
як не дивно,але Динамо грало сьогодні не погано.правда суперник не показник...але я не розумію Лєсіка. якщо ти бачиш,що в когось не пішла гра,хтось мертвий...чому заміни не робиш?чи можливо просто від Суркіса вказівки не було ,а сам Лєсік тільки для картинки???
p.s недавно відео було з тренерської лавки Динамо під час кубкового матчу з Шахтарем.судячи з того відео Міхайличенко не авторитет для гравців
turist86
Маразматик Михайличенко, якого хрєна перша заміна на 88-й хвилині?!
Юра Вареник
Что тут скажешь Мльме , Лугано , Копенгаген. Не так просто с такой группы выйти. Команды явно классом намного сильнее Динамо
Анатолий Власович
Где замены, потом скажешь не свежие с Шахтёром?
Анатолий Власович
Лесик, ты дебил.
D.Lanskoy
Ну вот, коллеги, как я и говорил. Шахтер чудом отскочил, вырвав ничью на последних секундах - герои, орлы, мужики, восторг. Динамо пропустил лажовый гол вначале, не забил пенальти, всю игру, за исключением середины 2 тайма, доминировал на поле, отквитал гол, не повезло забить победный - Динамо днище, тренер ноль, позор. Как я и написал сегодня после матча с Шахтером. Что мне там говорил один фанат Шахты: "нет чтобы порадоваться очку, которая украинская команда положила в копилку национального рейтинга". Поняли, динамовцы, как надо радоваться?
Тарас Чубак
Единственное, что действительно радует так это Попов и частично Шабанов. Я бы на месте Шевы его вызвал и проверил с Эстонией это пару
Ace Ventura
Динамо не хватает нормальных нападающих!
Ace Ventura
Копенгаген дома не пропускал больше одного гола в евро кубках с 65 года. статистика продолжилась! Динамо по игре норм щемило Копенгаген, но они поставили жесткий автобус! Жаль пеналь не забили!
K_Sarioglo@i.ua
Ну, хорошо конечно что отыгрались, но все же 6 очков в такой группе- это явно не то на что я рассчитывал после 4 туров. Надеялся хотя бы 8 будет...
Про замены уже говорили, но я повторю. Почему Соль, де Пена, Родригес, Шапаренко, Гармаш не выходят? Неужели они в настолько хреновой форме что надо делать лишь одну замену на 89-й минуте?
Если Шахтеру надо срочно усиливать оборону, то Динамо хронически не хватает качественных форвардов. Что Александрия в более сложной на бумаге группе забила на 2 гола больше, чем Динамо в более "простой"- это просто позор.
Одно радует- Динамо снова отыгралось, так что характер вроде есть. Удачи с Мальме.
Віталій Маслак
Після останніх 2 матчів я м"яко кажучи не зрозумію логіки якщо замість Попова війде Кадар
Vbolivalnyk-Peter
Я колись писаря, що в Динамо уся проблема не в гравцях, а в тренерах, які не знають, що з цими гравцями робити. Тепер беру свої слова назад - половина складу дерев'яні - рівня УПЛ не більше. Кендзьора, Шепелєв, Бесєдін, Сидорчука - м'яко кажучи слабенькі. Кращої думки був про Циганкова, Караваєва, Вербіча. Щось незрозуміле коїться з Миколенком... Взагалі Миколенка та Попова потрібно терміново продавати в іноземний пристойний клуб - бо втратимо таланти (впринципі як завжди). Звичайно велика "заслуга" в такій грі тренерського штабу на чолі з Льоліком. У команди масса неузгодженостей у діях, браку. Подекуди складалося враження, що на тренуваннях відпрацьовують тільки перехід на чужу половину поля, а що робити далі - ніхто не знає. Чому не зняти Кенджьору ще в перерві і не випустити Де Пену, Караваєва опустити на позицію захисника, Циганкова - півзахисника, а Вербіча перевести в центр під нападаючого. Чому не замінити Шепелєва на Шапаренка бодай в середні 2-го тайму. Копенгаген практично не атакував і оборонялися усією командою, а тим Динамівцям, які були на полі явно не вистачало чи то фантазії чи то вмінь вигадати щось нестандартне щоб "іскрити" оборону господарів....
Ukraine
вот почему? .....
Приятно смотреть на игру шахты и александрии, а на игру ДК хочется
Тарас Чубак
А ещё бы хотел подметить, что Цыганкова нужно обратно на фланг возвращать и под нападение ставить Шапаренка, по крайней мере попытаться. Караваев конечно пахарь но креатива маловато, но при это я бы хотел что бы он на фланге защиты играл вместо поляка. Кендзера защитник хороший но игра впереди...