Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 04 листопада 2019, 18:09
16221
3

Народження нового дербі, поразки топів та тролінг від Гвардіоли

Sport.ua розповідає про головне, що сталося в топ-лігах за минулий уїк-енд

| Оновлено 04 листопада 2019, 18:09
16221
3
Народження нового дербі, поразки топів та тролінг від Гвардіоли
ФК Уніон Берлін

Всі великі чемпіонати зараз в розпалі: команди виходять на пік форми, в турнірних таблицях потроху з'являються розриви. Ми вирішили розповісти про найяскравiше й запальне, що вмістив у себе європейський уїк-енд.

Провал уїк-енду

У даній рубриці в цей раз на рідкість серйозна конкуренція. Програли не дуже потужним суперникам «Барселона», «Парі Сен-Жермен», «Манчестер Юнайтед», «Арсенал» - але всіх їх затьмарила Зірка Півдня.

Виїзд до Франкфурта-на-Майні спочатку здавався складним, але принаймні літній розпродаж «орлів» повинен був допомогти «Баварії». Все ж «Айнтрахт» влітку продав Ребiча, Йовіча й Алле – трьох кращих гравців минулого сезону. В реальності ж матч пройшов так, немов це мюнхенський клуб розкупили в міжсезоння.

Найсмішніше, що Роберт Левандовскі навіть побив власний рекорд – він відзначився голом тепер уже у всіх десяти стартових турах. Але Боатенг отримав вилучення вже на самому початку матчу, а без нього «Айнтрахт» почав впевнено трощити Зірку Півдня. Незважаючи на вилучення, Ніко Ковач не став робити заміни в перерві, а матч закінчився з рахунком 5:1 на користь «орлів».

Ковач вже подав у відставку. У «Баварію» його покликали після вдалого відрізка якраз в «Айнтрахтi», приходив він після перемоги над «Баварією» у фіналі Кубка – і ось, після нової перемоги «Айнтрахта» над Зіркою Півдня він прощається вже з мюнхенцями. Втім, це все лірика, а сувора реальність полягає в тому, що Ковач виявився елементарно не готовий до серйозного виклику. Команда з дуже талановитим поколінням при ньому грала в примітивний футбол, регулярно втрачала очки в чемпіонаті і під кінець отримала таку ось прочуханку у Франкфурті. Власне, й результати «Айнтрахта» говорять швидше про те, що Ніко пощастило почати тренерську кар'єру в цій команді: після його відходу в «Баварію» «орли» заграли тільки краще.

Особливої ​​радості не принесло підкорення історичної цифри і іншому «ювіляру». Ліонель Мессі забив вже 500 м'ячів лівою ногою – і в даному контексті захоплює не тільки бомбардирський подвиг, а й топ-рівень роботи статистиків. На жаль, результативний удар з «точки» не допоміг «Барселоні» набрати очки в матчі з «Леванте» – команда програла 1:3.

Гештальт уїк-енду

Домашня поразка «Мілана» від «Лаціо» навіть не особливо дивує: «орли» дійсно цілком можуть бути настільки сильнішими, щоб перемагати «россонері» навіть на виїзді. Але у цього матчу був приголомшливий бекграунд: тридцять років лаціале не могли перемогти на «Сан-Сіро» в рамках Серії А!

Навіть велика, чемпіонська команда імені Алессандро Нести й Хуана Себастьяна Верона не могла взяти штурмом «Сан-Сіро». Зараз, коли «Лаціо» рахує кожну копійку й не може побити трансферні рекорди двадцятирічної давності, команді можна плескати за будь-яку кваліфікацію в єврокубки – але підопічним Сімоне Індзагі цього мало. Завдяки історичній перемозі «орли» обійшли в таблиці «Аталанту» і увірвалися в зону Ліги чемпіонів. У 1989-му році вирішальну роль у поразці «Мілана» зіграв автогол Мальдіні, сьогодні «Лаціо» не завадив навіть автогол Баштуша.

І все ж результат ««Мілан» - «Лаціо» 1:2 не дивує. До цього давно йшло: наприклад, в Кубку Італії «орли» перемагали на «Сан-Сіро» двічі за останню п'ятирічку. «Россонері» занурюються в трясовину середини таблиці все глибше і глибше, і дійсно неясно, що, крім ностальгічних почуттів, повинен відчувати Андрій Шевченко, щоб погодитися на пропозицію цього клубу.

Розгром уїк-енду

При цьому франкфуртські 5:1 не стали рекордним розривом у рахунку не те що в топ-лігах, а навіть конкретно в Бундеслізі. «РБ Лейпциг» забив «Майнцу», що невчасно приїхав в гості, вісім м'ячів, причому 5:0 вів вже до перерви! 

Цікаво, що в попередньому матчі, в рамках Кубка Німеччини, «бики» виграли 6:1 на полі «Вольсфбургу», а вже у вівторок вони грають в Санкт-Петербурзі. Чи залишилися у «Лейпцига» голи ще й на «Зеніт»?

Дербі уїк-енду

Щось абсолютно особливе, абсолютно унікальне сталося в суботу на «Ан дер Альтен». Те, про що стосовно до інших протистоянь доводиться читати зі згадуванням 1890-их, 1900-их, найпізніше 1920-их років, в Берліні остаточно сформувалося 2 листопада 2019 року. «Герта» і «Уніон Берлін» стали справжніми суперниками, усі причетні до яких відзначають дербі в календарі як особливу дату.

Більше сорока років на рівні Бундесліги не бувало столичного дербі. Але й тоді це була зустріч двох команд з ФРН: «Теніс Боруссія» зіграла з «Гертою». «Уніон Берлін» грав з берлінським «Динамо», після падіння берлінської стіни не одне десятиліття варився в нижчих дивізіонах, але в минулому сезоні вийшов в Бундеслігу і на додачу до всього іншого отримав право зіграти берлінське дербі на топ-рівні.

До речі, при верстці календаря берлінське дербі могли призначити на 9 листопада – точно на тридцятиріччя падіння берлінської стіни. Представники «Уніона» відповіли, що в цей святковий для Німеччини день дербі буде виглядати максимально недоречно – і мали рацію.

По ходу матчу на газон летіли фаєри, матч доводилося переривати, а після фінального свистка гравці «Берліна» особисто утримали ультрас від того, щоб вибігти на газон і забратися на ворожу трибуну. Може бути, коли берлінське «Динамо» знову опиниться на одному рівні з «Уніоном», суперництво з «Гертою» відійде в тінь – але немає ніяких сумнівів, що зараз два представника Берліна в Бундеслізі грають один з одним за щось більше, ніж просто три пункти.

Шок уїк-енду

«Тоттенхем» мляво доїжджав до виїзної перемоги над «Евертоном», яку міг забезпечити шикарний розрізний пас Сона, як раптом кореєць проявив себе з іншого боку. У боротьбі за м'яч біля лицьової лінії Хен Мін влетів в Андре Гомеша – і через кілька миттєвостей стрясався в риданнях. Після фолу Сона нога португальця вигнулась практично в зворотну сторону – навіть Марку Сільва, який внаслідок даної гри міг бути звільнений, не стримав сліз.

У Андре перелом правої гомілки зі зміщенням, і в даній ситуації питання з традиційного вектора «коли повернеться?» зміщується до «повернеться на колишній рівень взагалі?». Значна частина футбольного світу об'єдналася в побажаннях гравцеві всього найкращого, а в матчі знайшов в собі сили зрівняти рахунок Дженк Тосун. Турок знайшов в собі сили і заспокоїти Сона з Гомешем, і класно замкнути навіс Диня – що за нерви!

Гол уїк-енду

Маріо Балотеллі на вихідних нагадав про себе двічі. Спочатку, коли через расистські образи хотів покинути поле ще в самому дебюті матчу з «К'єво», а потім шикарним ударом у дальню дев'ятку. Все ж талант у форварда видатний – якби внутрішні демони не заважали, він би грав аж ніяк не в «Брешії».

Тролінг уїк-енду

Передостанній матч чемпіонату «Саутгемптон» програв 0:9, а в останньому йому належало зіграти на полі чинного чемпіона Англії. Не дивно, що тягнути час «святі» почали вже з п'ятнадцятої хвилини, коли завдяки помилці Едерсона відкрили рахунок: зокрема, помічник Ральфа Хазенхюттля Ріхард Кітцбіхлер довго не повертав у гру м'яч. У другому таймі, коли «Ман Сіті» забив два і вийшов вперед, Гвардіола зловив м'яч і протягнув його лавці «Саутгемптона» - а зараз, мовляв, не хочете час потягнути?

Віталій ПАСІЧНИЙ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ukrop
Справедливости ради нужно отметить,что Гомеш получил травму в столкновении с Орье. Глупейшее стечение обстоятельств. Сказали,что прооперировали удачно и есть все шансы ,чтобы вернулся на прежний уровень. Всё теперь будет зависеть от психологии Андре. Чех,Ремзи,Шоу справились
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vovast
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил