Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 листопада 2019, 12:27
7933
10

Зоря завдала нищівної поразки Дніпру-1 на виїзді

Колектив Дмитра Михайленка поступився в п'ятому поспіль матчі УПЛ

| Оновлено 04 листопада 2019, 12:27
7933
10
Зоря завдала нищівної поразки Дніпру-1 на виїзді
СК Дніпро-1
Протистояння двох команд з серйозними амбіціями щодо поточного розіграшу Української Прем'єр-ліги проходило під час недільної частини програми тринадцятого туру національної першості. Луганська «Зоря» здійснила візит на «Дніпро-Арену», що заявлена ​​як базове місце проведення домашніх поєдинків для спортивного клубу «Дніпра-1».
 
Послідовний виліт команд-суперниць за звітного поєдинком з розіграшу Кубка України на стадії 1/8 фіналу супроводжував їх процес підготовки до чергової грі в чемпіонаті. Першою невтримала оборона дніпрян, які не зуміли здолати фіналіста минулого розіграшу «Інгулець» з с. Петрове (1:2). Слідом за колективом Дмитра Михайленка сталася й осічка підопічних Віктора Скрипника, які довели своє протистояння з «Олександрією» до серії пенальті за підсумками нічиї в основний та додатковий час (1:1). У «футбольній лотереї» сильнішими виявилися підопічні Володимира Шарана, а не реалізовані удари Кочергіна і Кабаєва залишили «Зорю» ні з чим вже на ранній стадії розіграшу.
 
Що ж, тепер команди можуть в повній мірі сконцентруватися на матчах чемпіонату, де «Дніпро-1» явно перебуває не в стабільному стані. Дніпряни поступилися в чотирьох попередніх зустрічах, у результаті чого покинули верхню половину турнірної таблиці, а оптимістичний настрій зачепитися за медалі змінився на більш скромну мету – здобуття шостої позиції, яка дасть можливість потрапити до числа найсильніших команд країни в наступному етапі розіграшу УПЛ.
 
Одним з потенційних суперників за «верхньою шісткою» для підопічних Михайленко може стати луганська «Зоря», яка продовжує вичікувати осічки своїх прямих конкурентів, не забуваючи при цьому про необхідність набирати очки в рамках власних поєдинків. «Чорні коти» відставали від київського «Динамо» всього лише на два очки перед звітним туром, а сприятливі розклади могли б вивести команду Скрипника на третю позицію в турнірній таблиці.
 
З упевненістю можна стверджувати, що якщо підопічні Михайленко хотіли зачепитися за очки в звітному поєдинку, то навряд чи необхідно було залишати без нагляду ситуацію на правому фланзі своєї оборони вже на старті поєдинка. Саме на цю зону припав разючий удар атаки луганчан, а Владислав Кабаєв завершив впевненим ударом в правий верхній кут воріт Когута своє зміщення в центральну зону на дриблінгу.
 
Далбільше. З величезними труднощами зуміла впоратися оборона «Дніпра-1» з небезпекою для власних воріт, яку несла в собі подача з лівого флангу у виконанні Михайличенко, що в черговий раз підкреслило нервозність футболістів господарів. Вже ближче до середини першого тайму «Зоря» довела одну зі своїх розмірених атак до права виконувати штрафний з правого флангу. Юрчук парирував прицільний удар Леднєва зі стандарту під лівий каркас воріт, відправивши м'яча на кутовий, з якого «чорні коти» провели другий гол у цій зустрічі. Шаповал залишив без опіки Іванисеню в центрі штрафного майданчика, якому вдалою скидкою з ближньої штанги асистував Чеберко, після чого опорний півзахисник без проблем відправив м'яча під поперечину. Завдання «Зорі» полягало в недопущенні можливості відігратися ще до перерви у їх суперників, з чим команда Скрипника впоралася в повному обсязі. Хіба що виконання далекого штрафного від Булеці мало шанси хоч якось потривожити Шевченка.
 
Не все гаразд з обороною дніпрян було і в другому таймі. Удар Леднєва з лівої половини штрафного майданчика Юрчук зумів парирувати без проблем, однак неузгодженість дій між ним та Лопирьонком могла цілком обернутися справжнім курйозом – захисник встиг зорієнтуватися і вибив м'яч за лицьову.
 
Повернути впевненість в дії своїх партнерів намагався Когут, коли замикав ударом головою навіс з лівого флангу від Сніжко. Шевченко зробив видатний стрибок, однак навряд чи дістав м'яч до перетину лінії воріт. Не дав приводів сумніватися у факті взяття воріт «Зорі» удар з гострого кута у виконанні Коркішко, після якого м'яч відправився поміж ніг голкіперу луганчан.
 
«Дніпро-1» подарував хоч найменший натяк на інтригу в цьому поєдинку, проте неякісна позиційна гра в обороні звела нанівець всі старання команди Михайленко. Передача низом від Тимчика з правого флангу припала якраз до удару в один дотик від Кочергіна, після якого м'яч відправився в правий нижній кут воріт Юрчука. Остаточно ж добив господарів фол у власному штрафному з боку Папа Гуйє, після якого пенальті ударом під поперечину реалізував Леднєв, нехай і пробивати довелося гравцеві «Зорі» двічі – при першій спробі гравці за спиною Богдана забігли в штрафну раніше покладеного. 1:4 – над дніпрянами згущуються хмари.
 
У наступному турі луганська «Зоря» зіграє в стінах «Славутич-Арени» в Запоріжжі проти ще одного дебютанта УПЛ цього сезону –  «Колоса» з села Ковалівка. Днем раніше проведе свій матч і дніпровський «Денпр-1» – на виїзді, проти чернігівської «Десни».

Українська Прем’єр ліга13-й тур.

Дніпро-1 –– Зоря 1:4

 Коркішко, 60 – Кабаєв, 2, Іванісеня, 22, Кочергін, 74, Леднєв, 83 (пен.)

 Батагов, 36, Польовий, 51, Когут, 88  – Кочергін, 78, Абу Ханна, 78, Тимчик, 86

Дніпро-1: Юрчук – Польовий, Гуйє, Лопирьонок, Шаповал – Батагов – Назаренко, Сніжко (Беляєв, 90), Когут, Булеца (Коркішко, 46) – Супряга (Куліш, 71).

Зоря: Шевченко – Міхайличенко, Чеберко (Вернидуб, 80), Абу Ханна, Тимчик – Іванісеня – Леднєв, Кочергін (Хомченовський, 87), Юрченко – Кабаєв (Луньов, 80), Русін.

Арбітр: Костянтин Труханов (Харків)

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро)

Удари (у площину): 7 (3) – 17 (11)
Кутові: 4 – 3

ДНІПРО-1-ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру
Футбол | 10 травня 2024, 07:23 3
Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру

У Гаррі 249 голів у топ-5 чемпіонатах Європи, але жодного командного трофею...

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
UKRAINE FAN
Поплыл днепр 1 на дно днепра!
Andrey Glory
- Тут нечего комментировать fake был обыгран одной ногой, в режиме тренировки.
Kevko
Максимум для сегодняшнего Днепра: бороться за то, чтобы остаться в УПЛ.
Совсем не то, чего ожидали от команды в начале сезона
Lion
С такой игрой пердив не за горами...
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vitaha33
Автор знає значення слів ніщевна поразка? Виграш в 3 м'ячі називається крупною перемогою, але аж ніяк не ніщевною. Коли ви вже станете професіоналами, одне делитанство
rosti79
Хватит позорить город Милионик !!!!!снимитьесь с вышки и переименутейсь и играйте гдентбуть в аматорах