Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
4216
2

СКРИПНИК: «Сподіваюся, ніколи не будемо ставити «автобус» у штрафному»

Наставник «Зорі» – про розгромну перемогу над «Дніпром-1»

СКРИПНИК: «Сподіваюся, ніколи не будемо ставити «автобус» у штрафному»
ФК Зоря. Віктор Скрипник
Головний тренер луганської «Зорі» Віктор Скрипник поділився своїми враженнями від матчу проти «Дніпра-1» (4:1) в 13-му турі української Прем'єр-ліги:
 
– Коли ти граєш «англійську лігу», в якій по три матчі на тиждень, то на перший план виходить результат. У нас була хороша гра проти «Ворскли» вдома. Потім невдала зустріч з точки зору результату з «Олександрією», хоча команда боролася, намагалася. В якихось моментах не пощастило.
 
Зараз ми знову виграли, тому можна сказати, що тиждень для нас пройшов непогано. Важливо було, щоб хлопці вийшли на поле з бажанням. Для молоді краще грати, ніж тренуватися. Це вони показали в першому таймі, коли забили. Велику роль зіграв перший гол. Заспокоїлися, діяли в своє задоволення. Забили другий, створили чимало моментів.
 
«Дніпро-1» зміг забити і повернутися в гру. Особливо не переживали, але не подобалося те, що не можемо реалізувати свої моменти. В кінцевому підсумку забили ще два рази і виграли 4:1. Всі дуже раді результату, особливо з огляду на те, як складно грати з «Дніпром» на їх арені. Бажаємо супернику в майбутньому процвітання і подальшого розвитку. Ми ж забираємо заслужені три очки і їдемо додому готуватися до наступного поєдинку.
 
– З чим пов'язана заміна Євгена Чеберка?
– У нього є невеликі проблеми з м'язом. Поберегли Женю. У нас є в складі кваліфіковані футболісти, які можуть не просто зіграти, а й посилити. Це той же Віталій Вернидуб. Сподіваємося, що у Чеберка немає ніякого сильного пошкодження, але зайвий відпочинок йому не завадить.
 
– Ви сказали, що задоволені діями команди, але чи є моменти в грі «Зорі», які вам не подобаються?
– Мені не подобається, коли ми заспокоюємось і думаємо, що все так само добре буде тривати. Ведемо в рахунку, добре граємо, моментів у суперника немає. Але просто так нічого не буває. Говоримо, що буде реакція від опонента, вони заграють впевненіше. До цього треба бути готовим. Якщо і далі граєш сконцентровано, то будуть схожі матчі, як у нас з «Олімпіком» або «Ворсклою». Ми не залишали їм шансів. «Дніпро» перебудувався, почав грати довгими передачами. Зростання гравців з Дніпра трохи вище, і на наші ворота створювався тиск. Пропустили гол. Але раді, що повернулися на поле, забили, не стояли, бігли вперед. Це наша філософія - грати тільки вперед. «Автобус» ми ще жодного разу не виставляли, і сподіваюся, не будемо цього робити.
 
– Трохи більше двох місяців тому ви зіграли з «Дніпром-1» внічию - 1:1. Сьогодні ж здобули перемогу 4:1. Це ваша команда стала настільки сильніше або ж «Дніпро-1» слабкіше зараз?
– Ми винесли урок. Хочемо розвиватися не просто на словах, а на ділі. Коли на початку чемпіонату нам ставили «автобуси», ми не могли протистояти цьому. Шукали неправильні ходи. Зараз діємо інакше. Однак бувають ігри, в яких ще не можемо здобувати максимум. Не так давно в матчі з нами «Львів» стояв у своєму штрафному, відбивався. Так і зіграли 0:0.
 
Не можу сказати, що «Дніпро-1» став слабшим. Вони грають зі своєї сили, виходячи з того, що у них є. Багато у них травмовані. Це не додає майстерності. Але для футболістів 2000-го, 2001 року - це неоціненний досвід в майбутньому. На даний момент «Зоря» сильніше. Ми стали сильнішими.
 
– Ви багато часу провели як гравець і як тренер в Бундеслізі. Чи можна сказати, що деякі елементи німецького футболу ви вносите в «Зорю»?
– Кожен бачить футбол зі свого боку. Ту філософію, яка була у мене, яку я бачив - прищеплюю своїй команді. Намагаюся підлаштовувати гру під сильні якості наших футболістів. Граємо і з «десяткою» і з «шісткою» тому що хлопцям це підходить. Що в Німеччині, що тут грають 11 на 11, просто там заповнені трибуни, а у нас ні. Це прикро. А в іншому все те ж саме.
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 2
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Луганчанин
просто там заполнены трибуны, а у нас нет. Это обидно..... В Луганске собирался практически аншлаг на каждый матч... Вернидуб заставил своей игрой поверить в Зарю. Теперь Скрипник продолжает начатое и небезуспешно. Ждем возвращения домой. Очень много луганчан покинули свой дом и ждут освобождение Луганска от нечисти. Поскорее бы.
Andriy Bilozir
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил