Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
30.10.2019 18:00 – FT 1 : 1
5 : 4 Серія пенальті Серія пенальті
Кубок України
| Оновлено 31 жовтня 2019, 04:38
8250
10

Олександрія в серії пенальті обіграла Зорю

Команда Володимира Шарана продовжує боротьбу на три фронти

| Оновлено 31 жовтня 2019, 04:38
8250
10
Олександрія в серії пенальті обіграла Зорю
fco.com.ua
Для «Олександрії» графік останніх десяти днів видався по-справжньому важким. Команда провела два матчі проти лідерів чемпіонату України, «Динамо» і «Шахтаря». Потім здобула нічию у Франції, в поєдинку Ліги Європи з «Сент-Етьєном». І ось тепер - зустріч 1/8 фіналу Кубка країни проти «Зорі». Тому, напевно, Володимир Шаран активно використовував ротацію. Вісім замін у порівнянні з недільним матчем проти «Шахтаря» зробив тренер в стартовому складі на матч Кубка. Віктор Скрипник також міняв гравців в порівнянні з попереднім поєдинком, але не так багато.
 
Гості почали зустріч активніше. Оборона «Олександрії» постійно перебувала в напрузі. Але раз по раз команда Шарана створювала гостроту біля чужих воріт, причому одним з найактивніших був Ковалець. Але воротарі до пори до часу діяли надійно, особливо Махарадзе. А ось біля воріт господарів хоч і було жарко, але Білику практично не доводилося вступати в гру. І навіть на 30-й хвилині, коли «Зоря» заробила стандарт неподалік від лінії штрафної, Білик не зумів виручити. Аж надто гарним був удар Леднєва - в обвід стінки, в ближню дев'ятку!
 
Після пропущеного гола господарі стрепенулися, але ні Ковалець, ні Тейшейра не змогли переграти Махарадзе. А друга половина зустрічі пройшла вже за іншим сценарієм. «Олександрія» частіше була з м'ячем, «Зоря» перейшла на гру на контратаках. І вони були небезпечні, але футболістам гостей дуже рідко вдавалося потурбувати голкіпера - частіше удари були неточними. Однак під завісу основного часу господарям вдалося-таки зрівняти рахунок. Постріл Стецькова здалеку міг би відбити воротар, але втрутився рикошет - 1:1.
 
Все потрібно було починати спочатку, за винятком того, що Шаран до 90-ї хвилини провів уже 3 заміни, а Скрипник - жодної. Але, як виявилося, незважаючи на всі складні матчі, зіграні напередодні, «Олександрія» зберегла чимало сил! Перший овертайм пройшов вже при значній перевазі господарів. Гравці «Зорі» помилялися на рівному місці, раз по раз біля воріт Махарадзе розгорялася «пожежа», і голкіпер гостей пару раз відверто виручив команду. Тож 1:1 перед завершальною 15-хвилинкою - багато в чому заслуга Махарадзе.
 
Другий додатковий тайм пройшов не так яскраво, але все одно залишив враження, що у підопічних Скрипника сил залишилося трохи менше. У «Олександрії» з «фізикою» виявилося все в порядку. Отже, 1:1 - і все вирішилося в серії пенальті. Починали футболісти «Зорі», і команди почали обмінюватися голами. По 2 забили, а Мірошниченко пробив вище воріт - 3:2 на користь «Зорі». Далі знову били точно, поки не прийшла черга Кочергіна. І Білик, який мав не дуже багато можливостей проявити свою майстерність у грі, відбив 11-метровий - 4:4 після п'яти спроб. А серія «більше-менше» завершилася дуже швидко! Білик на куражі відбив перший же постріл (бив Кабаєв). А Безбородько з точки пробив точно - 5:4 в серії пенальті, 6:5 - загальний рахунок.
 
«Олександрія» вийшла в чвертьфінал Кубка України. Нагадаємо, команда Шарана продовжує і боротьбу в Лізі Європи, та й в чемпіонаті країни завдання ще не вирішені. Однак принаймні фізичних сил у футболістів вистачає - матч з «Зорею це підтвердив!

Кубок України. 1/8 фіналу.

 
«Олександрія» — «Зоря» — 6:5 (пен.; 1:1)

 Стецьков (78) — Леднев (29).

 Ковалець (20), Бабогло (88), Безбородько (117) — Михайличенко (26), Тимчик (32), Чеберко (110).
 
«Олександрія»: Білик - Бабогло, Стецьків, Бухав, Безбородько - Мірошниченко, Ковалець, Дришлюк (Довгий, 73), сновигають (Сітало, 46; Гречишкін, 100) - Банада, Тейшейра (Задерака, 63).
 
«Зоря»: Махарадзе - Михайличенко, Чеберко, Вернидуб, Тимчик - Іванисеня, Хомченовський (Юрченко, 113), Кочергін, Леднєв - Громов (Кабан, 92), Будковський
 
Стадіон: «Ніка» (Олександрія).
 
Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 155
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 10:51 2
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vs-vorota
Та що казати, команді дякуємо. Зараз Білик, на днях Паньків. З перемогою!!!!
Sunrise
Не удержали против самого неудобного соперника. Но так расхлябанно, без разбега катить решающие пенальти... Просто отдали победу. Досадно, но это лотерея.
Алексей Столетов
Вообще-то по окончании матча была еще и красная карточка! Кажется Безбородько за майку.
Почему в протоколе нет?
azl
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
odiniznashih
Скрипник практически отдал игру - когда Александрия сделала замены и стала посвежее, тренер Зари не стал делать замены. В итоге просели и проиграли.
Да и потом заменил только Громова и перед самыми пенальти выпустил Юрченко.
Владислав Антонов
Ну ничего, четвертьфиналы будут в апреле, а до того момента останутся только два фронта.
В любом случае Александрия - молодцы!