Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 жовтня 2019, 17:06
4463
2

Маріуполь обіграв Колос і піднявся на шосте місце в турнірній таблиці

Команда Олександра Бабича забила два голи у ворота суперників

| Оновлено 26 жовтня 2019, 17:06
4463
2
Маріуполь обіграв Колос і піднявся на шосте місце в турнірній таблиці
ФК Маріуполь
В цьому матчі зустрічалися сусіди по турнірній таблиці. яких перед грою розділяло всього одне очко. «Маріуполь» знаходився трохи нижче і, напевно, хотів обійти свого сьогоднішнього суперника. До того ж підопічні Олександра Бабича мріяли про реванш за поразку в першому колі, коли «Колос» на своєму полі здобув перемогу з рахунком 2:1.
 
Перший удар по воротах відбувся на 5-й хвилині. Втім, Владислав Чурко, скоріше, не бив, а намагався зробити передачу. В будь-якому випадку Євген Волинець легко забрав м'яч у руки. Гості відповіли стрімкою контратакою на 11-й хвилині, але після небезпечного прострілу Євгена Морозко ніхто з його партнерів до м'яча не встиг. Далі гра проходила в невисокому темпі і без особливої гостроти аж до того, як команди знову обмінялися непоганими моментами.
 
Так, на 17-й хвилині Ігор Кирюханцев зумів прорватися по правому флангу і, прибігши до штрафного майданчика, зробив передачу в центр воротарського на Дмитра Мішньова, але того на мить випередив Максим Максименко, вибивши м'яч на кутовий. За дві хвилини вже гравець гостей Владислав Нехтій сильно пробив із середньої дистанції, проте Євген Гальчук зіграв надійно.
 
А ось на 24-й хвилині в центрі уваги цього матчу виявився досвідчений арбітр зі Львова Юрій Можаровський. Після удару гравця «Колоса» Павла Ореховського, який перебував вже в штрафному майданчику господарів поля, м'яч влучив у руку капітану «Маріуполя» Валерію Федорчуку. Причому ця рука не була притиснута до тіла і явно завадила м'ячу влетіти у ворота. Однак суддя жестом показав, що ніякого порушення не було, продовживши гру.
 
Потім знову команди на деякий час «забули» про ворота і активізувалися тільки ближче до кінця тайму. Спершу на 38-й хвилині Олександр Чорноморець з перспективного штрафного пробив повз ворота, а за хвилину він же грубо помилився поблизу свого штрафного майданчика, чим відразу скористався Ігор Кирюханцев. Захисник «Маріуполя» підхопив м'яч, вискочив на ударну позицію і сильно пробив в дальній кут повз Євгена Волинця.
 
Вже у компенсований арбітром час до першого тайму «Колос» був дуже близький до того, щоб вирівняти становище, але після розіграшу штрафного Вадим Мілько з близької відстані пробив прямо в Євгена Гальчука. До речі, в цьому епізоді воротар господарів поля зумів ще перешкодити забити Джемалю, який вийшов на заміну.
 
Після перерви активніше виглядали господарі поля. В перші п'ять хвилин вони двічі виходили на ударні позиції, але спершу удар В'ячеслава Танковського заблокували захисники, а Владислав Вакула пробив повз ціль. Ще один відмінний момент для взяття воріт «Маріуполь» створив на 54-й хвилині, коли Сергій Горбунов зліва зробив простріл на лінію воротарського майданчика на Владислава Чурко. Однак той у боротьбі із захисником направив м'яч вище поперечини.
 
На 61-й хвилині ще один привід призначити пенальті у цій грі був у Юрія Можаровського, коли Владислав Вакула впав у штрафному майданчику гостей в боротьбі із захисником «Колоса» Максимом Максименко. Але і тут арбітр вирішив матч не зупиняти і свистком не скористався.
 
Футболісти «Маріуполя» продовжували володіти невеликою ігровою і територіальною перевагою, при цьому найбільш активним у них був Владислав Вакула. Він сміливо йшов в обводку, заряджаючи своєю енергією партнерів. Ось тільки удари у нього не виходили. Гості теж, час від часу, намагалися йти вперед великими силами. А свій найреальніший шанс зрівняти рахунок мали на 78-й хвилині і створили його два футболісти, які вийшли на заміну. Олег Кожушко, прорвавшись справа, вже від лицьової лінії видав відмінну передачу назад Денису Костишину, однак той з близької відстані не зміг переграв Євгена Гальчука.
 
На 83-й хвилині дубль в цьому матчі міг оформити Ігор Кирюханцев. Він сам забрав м'яч у суперника на чужій половині поля, трохи просунувся вперед і сильно пробив в лівий від себе кут воріт. Тільки блискуча гра Євгена Волинця врятувала його команду від другого пропущеного гола.
 
Проте на 86-й хвилині господарі поля все ж таки досягли успіху вдруге у цьому матчі. Знову заводієм тут став Владислав Вакула, який промчав по лівому флангу і видав точний пас на Дмитра Топалова. Той своїм шансом скористався сповна, спрямувавши м'яч у дальній кут воріт.
 
На останній хвилині другого тайму за друге попередження з поля був вилучений Максим Максименко і «Колосу» довелося догравати матч у меншості. Цим могли скористатися азовці, щоб зробити рахунок великим. Після навісу зі штрафного Ігор Тищенко головою бив з близької відстані, але Євген Волинець м'яч відбив. Ось тільки з лінії воріт або м'яч вже побував за лінією, визначити не вдалося.
 
Ось так «Маріуполь» досяг четвертої перемоги в чемпіонаті і помінявся місцями з суперником в турнірній таблиці.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ


Українська Прем'єр-ліга. 12-й тур.

«Маріуполь» - «Колос» - 2:0


Ігор Кирюханцев (39), Дмитро Топалов (86)

Павло Ореховський (58), Максим Максименко (78)

Максим Максименко (90, друга жовта картка)

«Маріуполь»: Євген Гальчук - Олексій Биков (Ігор Тищенко, 80), Сергій Чоботенко, Дава - Валерій Федорчук - Ігор Кирюханцев, В'ячеслав Танковський, Дмитро Мишньов, Сергій Горбунов (Віктор Корнієнко, 68) - В'ячеслав Чурко (Дмитро Топалов, 70), Владислав Вакула

«Колос»: Євген Волинець - Олександр Чорноморець, Вадим Парамонов, Максим Максименко, Олексій Зозуля - Вадим Мілько, Павло Ореховський - Євген Смирний (Джемаль Кізілатеш, 25; Денис Костишин, 77), Олег Ільїн, Євген Морозко - Владислав Нехтій (Олег Кожушко , 66)

Арбітр: Юрій Можаровський (Львів)

Стадіон імені В.Бойка (Маріуполь)

МАРІУПОЛЬ - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 2
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті
Футбол | 18 квітня 2024, 18:25 2
ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті

Український воротар допоміг «Реалу» вийти у півфінал Ліги чемпіонів

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Домащенко
Только с выходом Топалова появился на поле игрок, который смог поддержать Вакулу в атакующих действиях. Второй гол был разыгран мастерски. Конечно, по уровню игры сейчас не Чурко, а Топалов должен быть в стартовом составе.
Не понимаю, что делает впереди Мишнев. Хороший, цепкий опорник, а впереди он только мешает.
В целом хорошая игра "Мариуполя", с запасом.
Vyaches Samojlov
1. Кто должен быть в составе - виднее главтренеру.
2. Возможно, т.к. у Мариуполя слаба позиция нападающего, то была установка тренера подключаться к атакам тех, у кого будет такая возможность.
3. Величину "запаса" Мариуполя показали еврокубки. СЛАБЕНЬКО!