Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 23 жовтня 2019, 04:20
7554
2

Луїш КАШТРУ: «Можливо, пенальті - необережність П'ятова»

Головний тренер «Шахтаря» прокоментував нічию із загребським «Динамо» в Лізі чемпіонів (2:2)

| Оновлено 23 жовтня 2019, 04:20
7554
2
Луїш КАШТРУ: «Можливо, пенальті - необережність П'ятова»
ФК Шахтар Донецьк. Луіш Каштру

Наставник «Шахтаря» Луїш Каштру поділився враженнями від матчу третього туру Ліги чемпіонів проти «Динамо» Загреб (нічия 2:2):

- Наскільки вас і вашого асистента Даріо Срну здивувало «Динамо»?
- «Динамо» не здивувало. Правда, я говорю особисто про себе. Гра була збалансованою. Єдина різниця була в тому, що «Динамо» зробило 21 фол проти 8 фолів у нас, що не давало нам розвивати гру. «Динамо» - сильна команда, яка грає жорстко і агресивно. Відсоток володіння м'ячем у нас був вищим, шкода, що нам не вдалося реалізувати це в голи. Думаю, нічия була заслуженим результатом для обох команд.

- У матчі з «Колосом» в чемпіонаті Додо, правий захисник, забив, опинившись на лівому фланзі. Сьогодні відбулося те ж саме. Чи можна сказати, що це - ваша домашня заготовка?
- Додо - дуже різносторонній гравець, і він дуже сильний в атаці. Він може робити ті речі, яких не очікують від правого захисника. Ми даємо нашим крайнім захисникам свободу в атаці. Сьогодні Додо забив гол, перебуваючи на лівому фланзі. Навпаки, ми це тільки заохочуємо.

- У матчах Ліги чемпіонів створюється враження, що Марлосу не вистачає швидкості для гри на фланзі. І сьогодні «Шахтар» забив другий гол після замін, коли Марлос пішов в центр...
- Згоден з цією думкою. Ми повинні приймати певні рішення. Марлос провів чудову гру з «Аталантою», провівши всю гру на фланзі. Сьогодні, можливо, вийшло не так. Але Марлос - не тільки вінгер, він грає і в середину. Хлопці дуже різнобічні, грають на різних позиціях. Можливо, сьогодні у Марлоса не все вийшло. Але я задоволений сьогодні Марлосом, як і всіма іншими хлопцями.

- Що сталося в ситуації з пенальті? Ви говорили з П'ятовим?
- З П'ятовим я ще не говорив. Я переглянув повтор. Складно судити. В штрафний часто хтось когось хапає. Можливо, це була необережність з боку П'ятова. Але складно судити такі моменти.

- Як оцінюєте стан в групі після трьох зіграних турів? І ваші очікування від гри в Загребі?
- Всі шляхи ще відкриті. Ми дуже хотіли перемогти сьогодні. Зате ми не дали перемогти супернику. Ми програвали 1:2, але ми звели матч внічию. Наша мета - вийти в 1/8 фіналу після групового етапу.

- Порівняйте загребське «Динамо» і «Динамо» київське. З якою командою складніше грати?
- Дуже складно їх порівнювати. Це різні контексти. Чемпіонат і Ліга чемпіонів - різні змагання. У чемпіонаті є 32 поєдинки, які граєш цілий рік. Якби київське «Динамо» грало в Лізі чемпіонів, це було б зовсім інше «Динамо». Порівнювати ці речі з мого боку було б дурістю.

- «Шахтар» пропустив в 20-му матчі єврокубків поспіль. Справа в психології? Або різниця між УПЛ і єврокубками настільки велика?
- Багато хто говорить, що чемпіонат України не такий гарний. Давайте говорити чесно, в Європі топ-чемпіонати - Іспанія, Англія, Франція і Італія. Інші країни абсолютно схожі. Не думаю, що якість чемпіонату якось відбивається на пропущених м'ячах. У Лізі чемпіонів завжди непросто, це відбувається з усіма командами. Ми перемогли італійців, зіграли внічию з «Динамо» Загреб і програли «Манчестер Сіті», однією з найкращих команд в світі. Нам потрібно налаштуватися на прохід в плей-офф. А пропущені голи не варто і рахувати.

- Вся небезпека «Динамо» йшла через фланги. Наскільки вас це здивувало? І як вам гра ваших флангових захисників?
- Нас це не здивувало. Ще до матчу я говорив, що «Динамо» любить починати атаки через лівий фланг, але вміє і варіювати фланги. Ми знали, що на нас чекає складна гра. На жаль, не завжди вдавалося блокувати суперника на лівому фланзі. Часто після жеребкування на команди вішаються ярлики. Але це не футбол. Футбол - коли йде гра, а вже після можна говорити. «Динамо» обіграло «Аталанту» з рахунком 4:0. Програло «Манчестер Сіті» всього 0:2. Ми прекрасно знали суперника і вже налаштовуємося на наступну гру.

Михайло ШАПОВАЛОВ з Харкова

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ace Ventura
Что вообще Пятов делал??? и нафига он это делал!