Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 23 жовтня 2019, 12:18
35966
285

Шахтар не зміг обіграти в Харкові загребське Динамо

Команди зіграли в результативну нічию

| Оновлено 23 жовтня 2019, 12:18
35966
285
Шахтар не зміг обіграти в Харкові загребське Динамо

В даному випадку все повинно було бути просто. Якщо «Шахтар» хоче вийти в плей-оф чемпіонської Ліги, а він туди хоче вийти, значить, обов'язково потрібно вигравати у чемпіонів Хорватії. Інших варіантів на даний момент просто немає. І ситуація скоріше благоволила чемпіонам України, ніж навпаки.

Матч «гірників» проти «МанСіті» виносимо за дужки - з цією командою всі втратять очки, вона об'єктивно вище всіх в групі, отже, її претензії на перше місце в квартеті навряд чи підлягають сумніву. А ось у другому турі «Шахтар» не без проблем і пригод, але «відчепив» порушника італійського спокою. У «Аталанти» перед екватором - нуль очок і спарка з «Сіті», у «Шахтаря» з «Динамо» - по три бали, і лобова подвійна зустріч. При всій повазі до команди із Загреба, вона ні по досвіду, ні за майстерністю не може стояти врівень з донеччанами. Тому потрібно було вигравати. Кров з носу вигравати.

Цікаво, що спрогнозувати стартовий склад «Шахтаря» було досить складно. Луїш Каштру, відомий своєю прихильністю до ротації, в останній грі напередодні «Динамо» - з «Колосом», схоже, остаточно заплутав не тільки «розвідників» із Загреба, а й власних уболівальників. Хто зіграє на правому фланзі захисту - Додо чи Болбат? Чи буде готовий Ісмаїлі до матчу? Хто з трійці Тете-Соломон-Коноплянка з'явиться в основі? Чи знайдеться місце в старті Коваленку?

Каштру зробив свій вибір на користь Болбата і Коноплянки. Решта - абсолютно звичні особи для стартового складу «гірників» нинішнього розливу.

Коли вже на першій хвилині зустрічі Коноплянка на своєму фланзі легко втік від опонента і прострілив в штрафний майданчик, здалося, що «гірники» без проблем заволодіють ініціативою. Однак той епізод довго був винятком. «Шахтар» форсувати події не поспішав. Як і не поспішав включати свою фірмову командну швидкість. У такій неспішній грі гості, які грали в п'ять захисників, до пори до часу почувалися комфортно.

Але варто було господарям заграти активніше, як захист «Динамо» почав давати відверті збої. А на 16-й хвилині донеччани повели в рахунку. Марлос зі свого флангу змістився ближче до центру і видав професорську передачу на Коноплянку, який виявився на місці Тайсона. Переграти голкіпера в ближньому бою для Євгена не склало проблем. Це перший гол для Коно за «Шахтар» в єврокубках.

Після забитого м'яча «Шахтар» віддав ініціативу динамівцям. І ледь не поплатився за це, коли на 21-й хвилині в штовханині в нашій штрафній площі гості ледь не заштовхали м'яч у ворота. Однак цей епізод не став тривожним дзвінком для нашого чемпіона. Гості все так же володіли ініціативою, і їх зусилля увінчалися успіхом. Оршич втік по лівому флангу і видав передачу в центр штрафного на Ольмо, який, випередивши Кривцова, пробив П'ятова в ближній кут.

Після пропущеного м'яча «Шахтар» активізувався. Але чи то з власної ініціативи, чи то гості свідомо почали грати другим номером. В атаці донеччанам нічого путнього створити не вдалося, а ось контратаки підопічних Беліци були дуже небезпечні - їм не вистачало лише завершального штриха.

Підсумок першого тайму - 1:1. Господарі дуже легко повели в рахунку, але так само легко і пропустили. В цілому, рахунок по грі. «Шахтар» хоч і частіше володів м'ячем, але крім забитого м'яча нічим особливим не запам'ятався. Більш того, «гірники» були далекі від своєї фірмової гри. Може, після перезавантаження в перерві в другому таймі вийде краще?

Почали другий тайм донеччани активно. Але після їх затяжної атаки Оршич класно вибіг в контратаку, і сам же її завершив. «Шахтар» врятувала штанга, а в повторному ударі від Ольмо - Пятов. Господарі відповіли неточними ударами Тайсона й Мораеса.

А далі господарі отримали пенальті у свої ворота. Пятов в необовязковому епізоді під час розіграшу кутового навіщось повис на Гаврановічу, заваливши того на газон. Удар Оршича з точки виявився бездоганним. Ось вам і перезавантажилися в перерві...

На 65-й хвилині нарешті перший небезпечний момент створив Мораес, але з передачі Ісмаїлі по воротах не влучив. Каштру кинув в бій «солодку парочку» - Додо і Соломона, замінивши відповідно Болбата і Коноплянку.

Кілька хвилин знадобилися футболістам «Шахтаря», що вийшли на заміну, аби по-справжньому увійти в гру. Але це було того варте. Додо почав змінюватися флангами з Ісмаїлі, і номінальному правофланговому захиснику вдалося зробити те, що він зробив в недавній грі проти «Колоса». Додо, як справжній форвард, на паузі переграв Ліваковіча і зрівняв рахунок. Асистував партнерові Алан Патрік.

До кінця матчу залишалося більше 15-ти хвилин, і «Шахтар» постарався їх використовувати на повну. Донеччани грали першим номером, швидко і активно, однак і випади динамівців були вельми небезпечні. Останній козир Каштру - вихід Коваленка замість Марлоса.

Останні хвилини поєдинку пройшли на зустрічних курсах. Більш активним і наполегливим був «Шахтар», але створити щось, що йому вдалося в попередньому турі з «Аталантою», на цей раз не вийшло. Більш того, саме «Динамо» було ближче до перемоги - Ольмо влучив в штангу. 2:2, і цей рахунок можна вважати цілком закономірним. Розборки за друге місце в групі переносяться в Загреб.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Наші оцінки матчу

Ліга чемпіонів, група C. 3-й тур.

«Шахтар» - «Динамо Загреб» - 2:2


Євген Коноплянка (16), Додо (75) - Даніель Ольмо (25), Міслав Оршич (60, з пенальті).

Алан Патрік (40), Андрій П'ятов (58), Сергій Болбат (59) - Петар Стоянович (7), Діно Перич (23), Емір Ділавер (63), Аріян Адемі (64).

«Шахтар»: Андрій П'ятов - Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Ісмаїлі - Сергій Болбат (Додо, 66), Євген Коноплянка (Манор Соломон, 66), Алан Патрік, Марлос (Віктор Коваленко, 84), Тайсон, Тарас Степаненко - Жуніор Мораєс .

«Динамо Загреб»: Домінік Лівакович - Петар Стоянович, Емір Ділавер, Діно Перич, Кевін Теофіль-Катерин, Марін Леовац - Нікола Моро, Аріян Адемі (Амер Гояк, 68), Даніель Ольмо - Міслав Оршич (Лука Іванушец, 90), Маріо Гавранович (Бруно Петкович, 62).

Стадіон: «Металіст» (Харків, Україна).

Арбітр: Матеу Лаос (Валенсія, Іспанія).

ШАХТАР - ДИНАМО З. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 285
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ya_3
Честно и откровенно: ШАХТЁР сегодня не заслужил даже ничью
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
EremenkoOD
В Пятове проснулся дзюдоист.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nordi
Пятов щось таке вчудив, що нічого й коментувать. Але й по грі... 2 штанги у хорватів, сейв Пятова
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Amil Aliev
35 летний опытный вратарь привозит вот такой пенальти, просто нечего сказать
DKTheBest2
Не смог? Ничьей надо радоваться. Хорватам просто не повезло.
pricolist
Вот это Пятов учудил, не думал, что можно такое сделать такое в здравом уме. Тем более сейчас ВАР работает. О чем он вообще думал?
MaxUa
Шахтер сегодня продемонстрировал более цельное командное взаимодействие, что в совокупности с опытом позволило сравнять счет. С другой стороны атаки Динамо были гораздо острее и опаснее.
Можно ли говорить, что Шахтер потерял 2 очка? Вряд ли. Даже если отбросить совершенно необязательный пенальти, по совокупности острых моментов некоторый приоритет скорее всего у Динамо.
Пока ясно одно - дальше будет сложнее. И с Аталантой дома, и с хорватами на выезде.
Каштру есть над чем подумать.
ManUtd
Нужно будет хорошенько попотеть, чтобы увести очки из Загреба
Pavel Yakimovich
судья помоему охренел от наглости пятова
потому что если рассуждать здраво - там красная за наглость, а не желтая за разговоры
Yurii Vitaliovich
Пятов походу хату на динамо поставив😁
winner2012
После игры Загреба с Аталантой - насторожился, после игры Загреба с Сити, которые обычно громят всех таких соперников, понял, что Динамо З не такое уж и проходное. Сегодня опасения только подтвердились. Хорошую команду собрали, очень неуступчивую и маневренную. На выезде будет еще сложней!
П.с. Додо уже во втором матче делает результат, а тренер все ставит букопора Болбата... в первом голе вина Матвиенка. Пятов вообще непонятно зачем такое сделал, скорее смотрел вверх и не увидел перед собой игрока. На него не похоже.
Barilko
Интересно что Пятов пытался доказать арбитру после назначения пенальти. Ни разу такого тупого нарушения не видел)))
Michel
Пятов стабилен. Каждый год он привозит в свои ворота пару мячей. Особенно после идиотских распасовок перед своими воротами. Но этот пенальти - просто шедевр идиотизма.
y-grec
Відскочили...
D.Lanskoy
В прогнозах я написал, а меня заминусовали:
D.Lanskoy, 22.10.2019 09:390
Сейчас Динамо Загреб особенно силен, легкой прогулки для Шахтера не будет, как бы не пришлось отыгрываться. Предполагаю результативную ничью.
Как будто я этим оскорбил Шахтер. Ау! Я сразу сказал, что это серьезный соперник, мне Динамо З напоминает прошлогодний Аякс. Как бы в Загребе не было жарко через 2 недели...
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил