Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 жовтня 2019, 01:16
11340
14

Розгром від Шахтаря, бій у Львові, Динамо виходить на друге місце

Найцікавіші події 11-го туру - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 22 жовтня 2019, 01:16
11340
14
Розгром від Шахтаря, бій у Львові, Динамо виходить на друге місце
ФК Динамо

Останній тур першого кола чемпіонату країни вийшов досить цікавим. Була і перемога з великим рахунком, і перемога на характері, і забитий пенальті, і відразу два незабитих, і красиві м’ячі. А ще відбулися «рухи» в турнірній таблиці. Зокрема, динамівці після поразки «Десни» і своєї перемоги над «Олександрією» перемістилися на чисте друге місце, а «Олімпік» вперше за довгий час залишив місце останнє. А ось лідер залишився все так же незмінним - «Шахтар» випереджає найближчого переслідувача на все ті ж десять очок.

Розгром туру

Для аж ніяк не боязкого дебютанта чемпіонату «Колоса» гра проти «Шахтаря» не обіцяла нічого доброго. Донеччани набрали зараз відмінну форму, до того ж «гірникам» потрібно було провести генеральну репетицію напередодні гри Ліги чемпіонів проти «Динамо» із Загреба. Та й психологічний стан ковалівців був не найкращим, адже перед цією зустріччю вони в скандальному поєдинку розгромно поступилися «Динамо». 

ФК Шахтар

Команда Костишина розгромно програла і цього разу. Уже в першому таймі гості пропустили п'ять м'ячів, причому на самий різний смак. До честі «Колоса» потрібно відзначити, що команда навіть в таких умовах намагалася атакувати. Але забити хоча б гол престижу їй не вдалося. Підсумок - 6:0 на користь «Шахтаря». Клас донеччан виявився набагато вищим.

Ювіляр туру

ФК Шахтар

Матч проти «Колоса» для капітана «Шахтаря» Тайсона став ювілейним - 250-м у футболці «гірників». І бразилець зробив собі гарний подарунок на ювілей, забивши два м'ячі. Примітно, що Тайсон відзначився дублем протягом трьох хвилин - з 43-ї по 45-ю.

Голи туру

«Шахтар» забивав «Колосу» багато і красиво. Але найбільш видовищний м'яч, на наш погляд, на рахунку Євгена Коноплянки. Схоже, літній новачок чемпіонів України нарешті знайшов і хорошу форму, і впевненість. Євген забив другий гол «Шахтаря» в цій зустрічі. Цей гол цілком на «совісті» Коноплянки. Почавши атаку на своєму лівому фланзі, Коно «обстукався» з Тайсоном і з середньої дистанції крученим ударом відправив м'яч у верхній кут воріт «Колоса». Голкіпер ковалівців Яшков лише поглядом провів м'яч.

Схожий м'яч був забитий і в Маріуполі, де господарі, які не знають смаку перемог ось уже п'ять матчів поспіль, приймали «Дніпро-1», який ще не вигравав у гостях. Гра вийшла досить рівною. І її результат вирішив один-єдиний гол. Але який! Півзахисник приазовського клубу Федорчук, який в цей день проводив 200-й матч у чемпіонатах України, виявився на позиції центрфорварда. Валерій зважився на удар з-за меж штрафного майданчика. І м'яч кулею влетів майже у верхній кут воріт Юрчука.

Дербі туру

Вісім попереджень, дві прямі червоні картки, два пенальті, причому обидва нереалізовані - ось підсумок вогняного львівського дербі. З точки зору бойовитості гра себе повністю виправдала, навіть часом перевершила очікування. Видовища як такого (тобто, суто футбольного) було поменше. В результаті понад п'ять тисяч глядачів на «Україні» забитих м'ячів так і не побачили. Найреальніші моменти забити були у Гуцуляка і Пернамбуко, але обидва не змогли реалізувати пенальті: на висоті виявилися голкіпери Сарнавський і Кудрик.

Підсумкову нічию суперники навряд чи зможуть занести собі в актив - вони як і раніше залишаються в зоні вильоту.

Характер туру

«Десна» досі ще не програвала в гостях. У свою чергу, «Зоря» в рідних стінах у нинішньому сезоні ще не перемагала. В очному поєдинку між цими командами настала пора оновити тенденції. Чернігівці, вибравши оборонну модель гри і віддавши на відкуп господарям ініціативу, довгий час були не тільки господарями становища на полі, а й вели в рахунку. Здавалося, що «сіверяни» зможуть довести цей матч до перемоги. Однак у вирішальні хвилини зустрічі таки позначився характер «Зорі», її воля до перемоги. За десять хвилин до фінального свистка Леднєв відновив рівновагу.

А ще через п'ять хвилин підопічні Скрипника забили переможний м'яч - він на рахунку Юрченка, який реалізував одинадцятиметровий удар (пенальті заробив настирливий Русин, якого збив голкіпер гостей Паст).

Матч туру

Третя і четверта команди в нинішньому чемпіонаті (напередодні 11 туру), друга і третя команди за підсумками минулого чемпіонату - в загальному, зустріч «Динамо» і «Олександрії» однозначно претендувала на статус центральної в турі. Крім цього, кожен із суперників при вдалому результаті поєдинку мав шанс вийти на «чисте» друге місце, так як перед цим матчем «Десна» оступилася в Запоріжжі. Поєдинок не вийшов рясним на моменти, проте був дуже напруженим. У першому таймі ініціативою більше володіли господарі, що дозволило їм вийти вперед. Простріл Де Пени «матеріалізував» Миколенко. Цей м'яч для молодого захисника киян став першим не тільки в нинішньому сезоні, але і взагалі в УПЛ. 

ФК Динамо

У другому таймі більше м'ячем володіли гості. Вони намагалися зрівняти рахунок, і зробили для цього практично все, що могли, але динамівці зуміли зберегти свої ворота «сухими». Це п'ята поспіль перемога «Динамо» в чемпіонаті, причому без пропущених м'ячів.

Слова туру

Після матчу на «Олімпійському» наставник «Олександрії» Володимир Шаран не приховував свого розчарування результатом: «Вперше за багато років я не задоволений результатом матчу з «Динамо». Тому що вважаю, що ми ні в чому не поступалися супернику і заслуговували нічийний результат. Але майстерність динамівських футболістів безумовно вища, ніж олександрійців. Але ось грою задоволений. Ми досить непогано виглядали сьогодні. І комбінували. Але не вистачає завершального удару».

Цифри і факти. Найважливіші події 11-го туру УПЛ

Стандарт туру

В останньому (за часом) матчі туру на стадіоні «Динамо» зустрілися аутсайдери: «Олімпік» і «Ворскла». Номінальні господарі, які окупували останню сходинку в турнірній таблиці, останні чотири домашні зустрічі чемпіонату програли. Не краща статистика була і в полтавчан: команда не вигравала в п'яти останніх матчах. Тобто, це був такий поєдинок, який програвати ніяк не можна. Головні його події відбулися в другому таймі. Спочатку непогану атаку «Олімпіка» завершив Тейшейра. А закріпив успіх донеччан Лук'янчук. Павло забив після ідеального розіграшу кутового удару: Політило класно подав від кутового прапорця, його партнери свідомо створили «купу-малу», а потім різко розбіглися, і Лук'янчук вже без особливого опору з боку захисників увігнав м'яч головою під поперечину.

Пертурбація туру

Перемога «Олімпіка» в принциповому поєдинку проти «Ворскли» дозволила команді Гомеса вперше за довгий час покинути останню сходинку в турнірній таблиці. Більш того, донеччани скакнули відразу на десяте місце, потіснивши звідти ворсклян. А ось на останньому місці опинився «Львів». Правда, у всіх цих трьох команд в активі по вісім очок.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MaxUa
Возвращение на второе место Динамо было прогнозируемым. Уж очень слаб средний уровень упл сейчас. Поражение от Шахтера вполне закономерно и по игре. Но в то же время не будем забывать, что Динамо потеряло 3 очка в матчах с Зарей и Десной из-за чистых голов, которые не были засчитаны. Игра с Олимпиком вышла наиболее кошмарной, но надо учесть, что это был момент прихода нового тренера и перестановок в команде. В этом корни столь значительного отрыва Шахтера.
Сможет ли Динамо не только сократить отставание от лидера, но и навязать ему борьбу, зависит в первую очередь от того, сумеет ли тренерский штаб киевлян как можно более рациональнее использовать имеющийся под рукой набор игроков.
kaprizlink
Да достал уже с "сиверянами"... Нет такого слова
odiniznashih
Гол Миколенко однозначно будет красивее Коноплянкиного.