Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
2621
2

Роман САНЖАР: «Гуцуляк взяв на себе відповідальність, але не забив»

Наставник прокоментував нічию в матчі УПЛ

Роман САНЖАР: «Гуцуляк взяв на себе відповідальність, але не забив»
fckarpaty.com

«Карпати» в рамках львівського дербі зіграли в УПЛ внічию 0:0 проти ФК «Львів». Коментар після матчу дав наставник Роман Санжар.

– Поєдинок вийшов таким, яким і має бути дербі. «Валідольний» для тренерів, вболівальників... Вважаю, у нас була перевага у першому таймі: забивай пенальті, і це мало дати нам імпульс впевненості в собі. Але не забили, це вплинуло на команду, почали нервувати, в простих ситуаціях втрачали м’ячі. Коли залишились вдесятьох, наша задача ускладнилась. Але хлопці – молодці, зіграли в обороні організовано, витримали, і мали моменти в другому таймі, могли перемагати.

Налаштовувались тільки на перемогу, тож після поєдинку відчуття двоякі: з одного боку ми незадоволені, що не змогли дотиснути суперника і перемогти, з іншого – грали в меншості, отримали пенальті у власні ворота, тож могли і програти. За самовідданість і бажання хлопцям я подякував, але щоб перемагати, треба забивати голи і реалізовувати моменти, а над цим нам ще працювати і працювати. Крім того, для перемог команді десь не вистачає досвіду втілення переваги у забиті м’ячі. По тому, як складався матч, ми більше незадоволені, аніж задоволені.

– Чому у команди така біда з реалізацією пенальті?
– Відпрацьовуємо на тренуваннях одинадцятиметрові удари. Перед кожною грою призначаємо тих, хто пробиватиме пенальті. Гуцуляк взяв на себе відповідальність у такому матчі, проявив лідерські якості, але, на жаль, не забив. Погано, але це лотерея. Що поробиш, треба підтримати молодого хлопця.

– Чи буде він покараний?
– Ні. Ми будемо розбирати гру, і він може бути покараний за те, що десь недопрацював, але не за те, що не забив з пенальті. Якщо штрафувати за таке, то наступного разу взагалі не знайдеться бажаючого пробити, і доведеться мені самому виходити на поле. 

– Але ж через нереалізацію пенальті втрачаємо очки...
– Так, але нам бракує психологічно впевнених у собі футболістів. У нас наймолодша команда ліги, тому я навпаки буду підтримувати тих, хто бере на себе ініціативу.

– Прокоментуйте гру Назара Вербного...
– Сьогодні був не його день. Багато програв боротьби, підборів у центрі поля, було чимало браку в діях. Чекаю від нього більш якісної гри, адже він хоч і теж молодий гравець, але має за плечима вже достатньо досвіду. Він був одним з тих, на кого я особливо розраховував у принциповому дербі, передусім на його лідерські якості.

– Ви жалієтеся на брак досвідчених гравців і в той же час не випускаєте в старті Ді Франко...
– Він грає на позиції відтягнутого нападника, яка передбачає постійно знаходити і створювати гольові моменти. А тепер давайте згадаємо, скільки моментів він створив біля воріт суперника в останніх 5-6 матчах? Всі свої найкращі якості він демонстрував у центрі поля, а цього замало. При цьому так, він лідер команди, майстер, в нього багато бажання, чималий потенціал. Учора у нас була з ним розмова, він професійно до неї поставився, і на другий тайм, коли ми були в меншості, вийшов і якісно відпрацював в оборонних діях. Але, водночас, не зміг знайти моменту, щоб вирішити долю цього матчу. Тому вважаю, що йому потрібно було десь перезавантажитись, тож він вийшов лише у другому таймі. Але повторюся – він лідер команди і я на нього розраховую.

– Чому Понде не потрапив до заявки на матч?
– Понде працює, однак не так, як я від нього очікую. У нас є конкуренція, тож нині я ухвалив рішення залишити його поза заявкою. У кого більша самовіддача, більш якісні дії під час тренувального процесу – той і грає.

– Чи дивитесь ви у бік молодих гравців? Деда повернувся після травми і одразу відзначився хет-триком...
– Ми постійно слідкуємо за ними, з нами регулярно тренуються молоді гравці. Деда? Чому б і ні? Запросимо на тренування, подивимось, і вирішимо.

– Нічия сьогодні – це позитивний результат?
– Вважаю, що команда сьогодні мети не досягла.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Словаччина – Україна – 1:2. Камбек синьо-жовтих. Відео голів та огляд
Футбол | 21 червня 2024, 18:30 11
Словаччина – Україна – 1:2. Камбек синьо-жовтих. Відео голів та огляд

Дивіться відеоогляд поєдинку 2-го туру Євро-2024

Уже воїни, але ще не герої
Футбол | 21 червня 2024, 22:21 4
Уже воїни, але ще не герої

Оглядач Sport.ua Валерій Василенко – про першу перемогу України на Євро-2024

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
wicker
А ми більш обурені, а ніж незадоволені, якщо командою керуєте Ви, а не агент, то наводьте порядок у команді, кого на лавку, Вербний до Ковтуна та Підківеки, кого НАХ.... а ля козак....із дубля негайно Деду, поки не спився та ще парочку молодих та будуйте команду, або НАХ... разом із агентом....
Владимир Пидвирный
Перший раз у цьому році прийшов на футбол. Відходити буду довго. За всю гру ні одного удару в створ воріт, команди взагалі немає. Роман мав надію на Вас, але глибоко помилився. Такий ФК Львів сьогодні можна було проходити легенько, але не цій команді. Футболу не було, команда вилетить, хіба ФК Львів помішає. Це просто жах, сільська команда курпати.