Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 19 жовтня 2019, 02:10
20065
15

СКАНДАЛ ДНЯ. Клуб з Кропивницького обдурив африканців?

Футболісти в «Олімпіку» два роки не отримують зарплату

| Оновлено 19 жовтня 2019, 02:10
20065
15
СКАНДАЛ ДНЯ. Клуб з Кропивницького обдурив африканців?
BBC. Гравці «Олімпіка» з Кропивницького
Футболісти, які приїхали в Україну з декількох країн Африки, поскаржилися, що їх обдурив футбольний клуб «Олімпік» з Кропивницького, і вони два роки не отримують зарплату.
 
Близько 30 футболістів з Кот-д'Івуару, Гани, Гамбії, Буркіна-Фасо і Нігерії вийшли на прес-конференцію, де заявили, що стали жертвами шахрайства з боку місцевого аматорського футбольного клубу «Олімпік». Вони кажуть, що їм обіцяли зарплату, харчування, проживання, проте вони два роки не отримували грошей, а коли почали обурюватися, їм пригрозили депортацією. В «Олімпіку» відкидають звинувачення і заявляють, що не повинні платити гравцям зарплати.
 
Один з футболістів на ім'я Стів Нчо Ковассі розповів: «Один менеджер в Африці, якому ми довіряли, дав нам контакти. Історії різні, але всі почали спілкування з представниками клубу через Facebook. Нам слали фото клубу, фото стадіону «Зірка». Ми вірили, тому що бачили на Facebook, що останні два роки команда «Зірка» добре грала. Нам говорили, що будуть платити, годувати, а якщо ми себе добре покажемо, то згодом зможемо потрапити до більшого клубу Німеччини або Польщі. Щоб моя мрія збулася, щоб сюди потрапити, я витратив багато грошей».
 
Однак потрапили футболісти не в «Зірку», а в «Олімпік». Цей клуб виступає на аматорському чемпіонаті України з футболу. Склад команди – переважно футболісти з африканських країн. Вони показують контракти, де прописаний розмір заробітної плати: суми варіюються від 3200 до 4200 гривень за місяць. У когось контракт закінчується вже в жовтні, у когось – через кілька місяців. Змагання тривають, однак, кажуть гравці, під їхніми іменами грають інші – новачки з Африки. І така ситуація повторювалася багато разів.
 
Ковассі каже: «Нам обіцяли харчування, але годували тільки місяць. Спочатку нам не платили зарплату і говорили, що потім. Потім просили почекати, мовляв, зараз будемо їхати в Польщу на матч, і ви зможете показати себе. І ми так чекали, чекали. Мені сім'я гроші надішле, і я допомагаю хлопцям. Наступного разу комусь іншому надішлють гроші – він допоможе мені і хлопцям. Так ми і жили. Потім нам просто сказали: якщо ви нещасні – повертайтеся назад. Але чому? Ми очікували, що знайдемо клуб, де грати на вищому рівні. Це наша мрія і пристрасть».
 
Тренером, а також почесним президентом клубу є Юрій Кевлич. Він відомий тим, що був першим тренером Євгена Коноплянки: «Це не мої футболісти. Це футболісти, яких я відрахував з команди. Нехай що хочуть, те й говорять. Ми зробили все за правилами, а вони все придумали. Ми - аматорський, а не професійний клуб. Які до нас претензії? Вони приїхали в нас на стажування, просили, щоб ми їм допомогли з документами. Вони мені набридли, вони – брехуни, які псують мою репутацію. Я буду подавати на них до суду за те, що вони поширюють неправдиву інформацію ».
 
Перший віце-президент Асоціації аматорського футболу Олександр Каденко розповів: «Аматорський футбол не передбачає виплат гонорарів. Все, що команда може робити законно - це надати транспорт на змагання, стадіон, забезпечити харчуванням».
 
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Дніпро-1 – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 26 квітня 2024, 18:10 20
Дніпро-1 – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Кияни їдуть за реваншем

Скаути Реала були помічені на матчі АПЛ за участю українця
Футбол | 26 квітня 2024, 22:05 1
Скаути Реала були помічені на матчі АПЛ за участю українця

Представники королівського клубу спостерігали за Брантвейтом у поєдинку Евертон – Ліверпуль

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алекс Морган
Пля, это самая трудная моя статья на спорт. юа что там творится? Кот-Д’Ивуар, Нигерия, Гана... 30 негров, играют под чужими фамилиями, кого-то кормили только месяц, зарплата как у пенсионерок, родители из Африки деньги шлют, тренер Коноплянки, смотрели на Зарю, подписали контракт с Олимпиком через Фейсбук....
Ivan Dudyak
Оце хтось курнув... що негри, що олімпійці, що редактор, який це пропустив "сможем попасть к большему клуба Германии или Польше".
DSH88
Sashko Bilyi
-------------------------------------
О,Мразь с паРаши пришла,так они и так знают что хутин пуйло.
Vyaches Samojlov
Сказали им, будем кормить месяц, а дальше - только если выйдете в ПремьерЛигу, а ребята просто не успели за месяц, пришлось дальше за свой счет играть!
serg
хотели нелегально получить украинское гражданство, пришлось стать футболистами. Но никто не рассказал заранее, что будут кормить только бананами, а зарплата - минималка
Taksiarh
По першие афро-українці, по друге де купити таку дурь)
Український Крим
Бляха, знову за расизм віддуватися!!! Погрожують депортацією 30 афроккраїнським футболістам тепер Фіфа буде жорстоко карати
Алексей Коваленко
Кевлич подло поступил, противно...
Алексей Хмиль
Странно, я слышал их Макелеле привез! Он с Коноплей фоткался несколько дней назад! По ходу он курьер
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Евгений Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sashko Bilyi
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил