Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 вересня 2019, 12:36
5047
1

Олімпік – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Фаворит очевидний, але господарі здатні здивувати

| Оновлено 29 вересня 2019, 12:36
5047
1
Олімпік – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Зоря

У столиці зустрінуться команди, які сьогодні розділяють і турнірні позиції, і завдання на сезон. Але навіть при такому розкладі сил називати фаворита очевидним, все ж, не варто. Особливо, беручи до уваги статистику останніх зустрічей донецької і луганської команд. Уже чотири поспіль поєдинки «Зоря» ніяк не може завершити на свою користь: три нічиї і поразка з рахунком 0:2. Суперник для команди Віктора Скрипника, як видно, не найзручніший.

Що примітно, за перемогами в цій парі найбільше скучили вболівальники «Зорі». Луганчани не втішали позитивними результатами з кінця серпня, а вересень, незважаючи на симпатичну гру, поки видається для команди Скрипника не надто успішним. Перше, над чим невпинно і з різною варіативністю працює головний тренер «Зорі», це реалізація гольових моментів. Якщо з «Шахтарем» та «Динамо» суперники забивали самі і давали грати (читай - забивати) луганчанам, то «залізобетонна» оборона «Маріуполя» витримала всі мислимі і немислимі натиски. Луганчани завдали по воротах Худжамова 34 удари, 18 з яких потрапили в площину, але жоден так і не перетворили в гол! Можна говорити про «нефарт», але тренери в таких випадках вважають за краще виявляти проблему «на поверхні», а не шукати сторонні чинники.

Наприклад, таким останнім часом є питання кадрів. Повернувся до складу Віталій Вернидуб, але на майбутню зустріч луганська команда втратила Пилипа Будківського - одного з небагатьох «чистих» нападників. Продовжують процес відновлення Максим Луньов та Дмитро Хомченовський, тому їх участь в грі з «Олімпіком», швидше за все, малоймовірна.

Звичайно ж, оборону «Олімпіка» в цьому сезоні ніяк не назвеш монолітною (перед початком цього туру 14 пропущених м'ячів разом з донеччанами мали «Ворскла» та «Львів»), але здивувати команда Вісенте Гомеса точно здатна. Як зазначив в недавньому інтерв'ю голкіпер «Олімпіка» Володимир Кринський: «Тренеру вдалося налагодити мікроклімат в колективі. Ми стали єдиною командою, де кожен працює над досягненням загального результату. Немає непотрібного тиску». Наочним підтвердженням став поєдинок минулого туру проти «Львова». Донецька команда вперше перемогла і вперше не пропустила в поточному чемпіонаті.

У середу донеччани поліпшили настрій і кубковою перемогою над перволіговим «Кременем», в якій одним з героїв був Геннадій Пасіч, який не так часто грає в чемпіонаті. Відзначаємо і дебютний гол недавнього новачка «Олімпіка» нігерійця Джеффрі. Втім, Вісенте Гомес позитивних емоцій від виїзду в Полтаву не отримав: «Мені не сподобалася гра у виконанні моєї команди. Зіграли погано як в захисті, так і в атаці. Перемога - це завжди добре, але задоволення від змісту гри ми не отримали».

У разі успіху проти «Зорі» донецький колектив може (до речі, також вперше) покинути обридлий останній рядок таблиці. Фаворит, з одного боку, очевидний, але і господарі, при цьому, не виглядають аж настільки безнадійно, як це було на старті сезону.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Олімпік»: Кринський, Пасич Є., Зотько, Лук'янчук, Ксьонз, Цимбалюк, Фабіньо, Політило, Імері, Тейшейра, Матар.

«Зоря»: Шевченко, Чеберко, Вернидуб, Абу Ханна, Тимчик, Леднєв, Іванисеня, Кочергін, Юрченко, Громов, Кабаєв.

29 вересня, неділя

«Олімпік» — «Зоря»
Київ. Стадіон «Динамо» ім. В.Лобановського. 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ОЛІМПІК — ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Сергій Бойко (Київська область)
Прогноз Sport.ua — 1:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 85
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 24 квітня 2024, 17:24 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
azl
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил