Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
|
7484
3

Еліна СВІТОЛІНА: «Два останніх Мейджора пройшли відмінно для мене»

Українка - про виліт з US Open від Серени Вільямс

Еліна СВІТОЛІНА: «Два останніх Мейджора пройшли відмінно для мене»
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна

Еліна Світоліна прокоментувала свою поразку від Серени Вільямс (3:6, 1:6) в півфіналі US Open-2019:

«Старт цього матчу був досить хорошим для мене, у мене були шанси, але і Серена зіграла дуже зібрано в цих двох геймах. А потім вона здорово подавала в третьому геймі. Ці гейми дали їй не те що впевненість, тому що вона і так досвідчений гравець, але вони підштовхнули її грати вільніше.

Хотілося б мені використовувати ті шанси, які у мене були на початку матчу. Щоб був рахунок 2-2 або 3-3, замість 3-0, коли ведеш з таким рахунком, це дає тобі поштовх грати розкутіше. У мене було кілька розіграшів, коли я повинна була зіграти активно, але замість цього помилилася. Ти граєш проти найкращої тенісистки, якщо ти не користуєшся своїми шансами, то нових вона тобі не дасть.

У важливі моменти Серена завжди грає краще, підвищує свій рівень. Пару матчів вона не показувала свій найкращий теніс. Хоча перший матч проти Марії Шарапової був ідеальним, цього ніхто не чекав. І чвертьфінал вона виграла за скільки, 44 хвилини? Трохи швидко, чи не так? Сьогодні вона не зіграла прямо неймовірно, але вона зіграла на дуже високому рівні на початку. Це і вплинуло на результат матчу.

Два останніх Мейджора відмінно минули для мене, я задоволена тим, як я впоралася з напругою. На жаль, обидва цих півфінали пройшли однозначно. Мені потрібно попрацювати над цим з тренером, як мені справлятися психологічно саме з такими поєдинками.

У мене немає багато часу на підготовку перед азіатською серією, мені треба відновитися, зайнятися своїм коліном. Це все ще відкрите питання, але я не хочу повертатися до цієї теми. Це нормально, є знеболюючі, які допомагають, але я не особливо хочу їх приймати, щоб глушити біль. Мені 24 роки, скоро 25, у мене попереду ще довга кар'єра, я б не хотіла зараз нашкодити своїм сухожиллям (зв'язкам).

Щоб зробити ще один крок по турнірній сітці на турнірах Великого шолома, думаю, мені треба в загальному підвищити свій рівень. Кожен день ти не можеш грати приголомшливо, тому твій середній рівень повинен бути хорошим. Потрібно підтягнути гру в усьому: гру ззаду, мої удари, мої рішення, мою подачу. Ми постараємося це зробити, досвід теж допомагає побачити, як і такі матчі ясно дають зрозуміти, над чим потрібно попрацювати».

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гірше лише Ді Марія. Скільки отримав Трубін за матч із Марселем?
Футбол | 19 квітня 2024, 04:11 1
Гірше лише Ді Марія. Скільки отримав Трубін за матч із Марселем?

Анатолій Трубін був слабо оцінений статистичними порталами

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ва Са
Чтобы выиграть у Серены , нужно иметь железные нервы , в первую очередь . При всём уважении , Элина проиграла ей психологически ,, после второго гейма первого сета , когда ей не удалось на своей подаче , при 0 - 40 , завершить гейм . Серена догнала , выиграла его ,и дальше Элина уже почти не сопротивлялась . По инерции ещё побрыкалась ( в пятом гейме ) , и успокоилась . Понятно что и мастерство и стиль , и мощь , совсем разные , но когда ты цепляешься зубами за каждый розыгрыш , дерёшься до конца в самых безнадёжных ситуациях , даже такой " теннисный мастодонт " как Серена , может дрогнуть . Вот совсем свежий , яркий пример ,, второй сет Бенчич - Андрееска . Уступая в счёте 4-1 , и на подаче Бенчич , румыно-канадка не опустила руки и словако-швейцарка посыпалась .
К сожалению , со стальными нервами и " психологией бойцового пса " , нужно родиться . Воспитать это в себе , почти не реально .
Observ45
Загалом начебто результат позитивний - два ГС півфінала, але все це перекреслюють дві розгромні поразки. Особливо остання , від мамаші, що заявляла Світі ніколи не виграє ГС. Одним словом - є над чим працювати.
Ярослав 999
В Шеньжені ми Еліну не побачимо?