Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 серпня 2019, 09:32
37645
212

Шахтар обіграв Динамо в Києві і став одноосібним лідером чемпіонату

«Гірники» взяли реванш у киян за поразку в матчі за Суперкубок

| Оновлено 11 серпня 2019, 09:32
37645
212
Шахтар обіграв Динамо в Києві і став одноосібним лідером чемпіонату

Для «Динамо» цей матч проти «Шахтаря» - немов невидимий бутербродний прошарок: не знаєш, в результаті, який виявиться смак. Затиснутий між двома поєдинками з «Брюгге», поєдинок проти «гірників» начебто і не виглядав «грою усього життя». Про що розповів Гармаш напередодні. Однак і програвати його «біло-синім» було вкрай небажано. Тому що з паскудним в такому випадку настроєм підходити до вирішального матчу проти віце-чемпіонів Бельгії - зовсім не комільфо. Та й розмови про провалений динамівський сезон почали б ширитися, мов снігова куля. Тому команді Хацкевича «класичне» програвати резону не було.

Не було його і у «Шахтаря». Після суперкубкової поразки самолюбство Каштру і його підопічних було явно ущемлене. Потрібно відповідати. І чемпіон країни начебто як мав намір відповісти. Каштру після двох стартових поєдинків нарешті зрозумів, куди потрапив. Як і те, що з Хочолавою, Болбатом і частково Манором каші не звариш. І вирішив робити ставку на Матвієнка, Додо і Тете. Очікувалося, що в грі проти «Динамо» наставник «гірників» виставить той же стартовий склад, що і в попередній зустрічі проти «Карпат».

Що ж стосувалося стартового складу господарів поля, то спрогнозувати його було на порядок складніше. Хто в атаці: Бесєдін, який провалив матч в Брюгге, Соль, який так і не отримав шансу, або Родрігес, що ще не вписався по-справжньому в гру? Хто на правому краю півзахисту: Караваєв, який провалив гру в Брюгге, або Циганков, який теж її провалив? До речі, щодо лівого флангу - ті ж «таргани»: начебто Вербич без альтернативи, але Де Пена зараз, здається, трохи краще буде. Ну і, напевно, головне питання: хто буде грати в центрі поля? Саме цей плацдарм в грі проти «Брюгге» у киян був найбільш вразливий. Хацкевич зробив висновки? А Шепелєв вже в строю?

На ці питання частково відповіли стартові протоколи. Каштру, всупереч очікуванням, не продублював склад з попереднього туру. На правому фланзі захисту - знову Болбат, на лівому півзахисту - знову Соломон, але в парі з Кривцовим - Матвієнко. Візаві наставника донеччан теж здивував (як для себе прямолінійного). На вістрі атаки - новачок Родрігес, лівий вінгер - де Пена, правий - Циганков. Шепелєв теж з'явився в основі - вочевидь, оклигав від мікротравми. А ось Буяльського не виявилося навіть в заявці.

Перші п'ятнадцять хвилин пройшли досить обнадійливо. Були і удари по воротах (Гармаш, де Пена - Соломон), і непогані атаки. Кияни територію не здавали, «Шахтар» не особливо і претендував. Команди намагалися адекватно відповідати на випади суперника. Правда, яскравого футболу в ці хвилини не було. Та й моментів теж. Опоненти були обережними. А ще намагалися розіграти до вірного. Причому не тільки гості, але і господарі.

Тим дивнішим в контексті такої гри виявився гол Мораєса. Соломон на правому краї атаки продавив не кого-небудь, а саме Миколенка, і прострілив в центр штрафного майданчика, де Мораєс виявився спритнішим за всіх і знущально п'ятою котнув м'яч в самий кут воріт. Бойко не мав ні найменшої можливості врятувати ситуацію. Динамівці було кинулися апелювати до арбітра, мовляв, м'яч вийшов за лінію поля, коли подавав Манор, але Козик був непохитний. І, швидше за все, суддя мав рацію.

Пропущений м'яч не деморалізував господарів, але якось вибив їх з колії. Ініціативою міцно заволоділи донеччани. Було чітко видно, що «Шахтар» свіжіший за свого суперника. Що, втім, не дивно. Але ось те, що «Динамо» після пропущеного м'яча просто склало руки, ось це надзвичайний випадок. І це при тому, що «гірники» не включали захмарних швидкостей. Будь точніше Марлос, рахунок міг би подвоюватися, але господарів врятувала стійка.

Як дисонансом виглядав гол Мораєса (судячи по ходу гри), таким же за звучанням виявився і гол Родрігеса. Здавалося, «Шахтар» повністю володів ситуацією, був на коні. Але П’ятов помилився, не зафіксувавши нескладний удар Гармаша, а Родрігес головою добив м'яч у сітку, забивши свій дебютний гол за «Динамо» в УПЛ в першій же грі.

Якщо коротко резюмувати першу половину зустрічі, то «Шахтар» виглядав краще. Донеччани були сильніші свого суперника практично у всіх компонентах гри, особливо коли включали швидкості, але несподіваний гол Родрігеса подарував киянам надію.

Вже на першій хвилині другого тайму «Шахтар» міг виходити вперед. Помилкою Бурди скористався Мораєс, який відпасував на Тайсона. Сильний удар капітана «гірників» заблокував Бойко. Цей момент став відправною точкою ігрового домінування «Шахтаря». Підопічні Каштру атакували багато, атакували різно, але, як і в суперкубковому матчі, як-то дрібнили, намагалися розіграти до вірного. Динамівці ж, не претендуючи на територію, намагалися зіграти, перш за все, на чужих помилках.

Хацкевич на такий смуток відреагував досить оперативно, змінивши Циганкова, який так і не зміг стати диспетчером команди, на Вербича. І словенець відразу міг виводити свою команду вперед, але після хорошої передачі Кендзьори не зміг влучити у ворота.
А ось Марлос, коли знадобилося, влучив. Український бразилець елегантно прибрав де Пену і зумів пробити по воротах зі складної ситуації. М'яч рикошетом від Миколенка влетів у ближній кут воріт Бойка.

Динамівський тренер знову використав заміну, випустивши замість Сидорчука Андрієвського. І Олександр міг зрівнювати рахунок, але його удар заблокував захисник.

Хацкевич пішов ва-банк, випустивши другого форварда - Соля (замість Шепелєва). Або пан, або пропав. Його колега відреагував неординарно, замінивши Болбата на Хочолаву. Щоб не програти «другий поверх»? Напевно, саме для гри в повітрі був випущений і Бланко Лещук замість Мораєса.

Останні хвилини гри пройшли під девізом «Шахтар» не хоче, «Динамо» не може». Гості свідомо почали грати на утримання рахунку, в господарів нічого не виходило в атаці.

Не вийшло у киян і справжнього фінального штурму. «Шахтар» досить впевнено довів гру до перемоги (навіть міг забивати третій м'яч, але Дентіньо не влучив у порожні ворота), взявши реванш на поразку в Суперкубку. А ось для киян реваншем на цю поразку може стати лише прохід «Брюгге» в ЛЧ. Інакше - капець сезону.

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Динамо» - «Шахтар» - 1:2

Жерсон Родрігес (39) - Жуніор Мораєс (21), Ромеро Марлос (64)

Володимир Шепелєв (42), Олександр Андрієвський (72) - Жуніор Мораєс (71), Алан Патрік (78)

«Динамо»: Денис Бойко, Віталій Миколенко, Микита Бурда, Тамаш Кадар, Томаш Кедзьора, Сергій Сидорчук (Олександр Андрієвський, 65), Володимир Шепелєв (Фран Соль, 71), Денис Гармаш, Карлос Де Пена, Жерсон Родрігес, Віктор Циганков (Беньямін Вербич, 60)

«Шахтар»: Андрій П'ятов, Сергій Болбат (Давид Хочолава, 78), Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Ісмаїлі, Тарас Степаненко, Алан Патрік, Манор Соломон, Тайсон, Жуніор Мораєс (Густаво Бланко-Лещук, 81), Ромеро Марлос (Дентіньо, 92)

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ДИНАМО - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Обличчя та емоції Луніна після виходу Реала у фінал Ліги чемпіонів
Футбол | 09 травня 2024, 02:04 0
ФОТО. Обличчя та емоції Луніна після виходу Реала у фінал Ліги чемпіонів

Андрій відіграв обидва матчі проти Баварії та допоміг команді пробитися у фінальний поєдинок

Вихід Шахтаря в основу ЛЧ – під запитанням. Боруссія Д може все зіпсувати
Футбол | 08 травня 2024, 06:45 43
Вихід Шахтаря в основу ЛЧ – під запитанням. Боруссія Д може все зіпсувати

У випадку тріумфу Боруссії Д місце володаря трофея виявиться зайнятим

Коментарі 212
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Atlos
Шахтер заслужено выиграл. А транслятор 2+2 мог бы хоть на минутку задержаться и показать что там за потасовка началась в конца матча.
 « УАФ - М а ф і я »
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Видео |
С Победой, Шахтер!!!!
Владимир_Скидан( Ст.Оскол)
Шахтёр с победой.
Kevko
Даже вчерашние лидеры (Цыганков, Вербич) сегодня уже играют "как все" (на уровне Сидорчука, Гармаша и т.д.). Как можно вообще так тренировать команду, что она постоянно деградирует?!
mayakovskiy1
Раскатали как детей. Если бы не фарт Динамо выгребли бы мяча в 3-4
Ert
Поздравления чемпиону!!! Жаль третий не забили. Что этот спортивный клуб собирается делать в матче с Брюгге!? Там пятова в воротах не будет
 « УАФ - М а ф і я »
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Artyom_I
Завтра ещё один лидер Премьер лиги играет - Колос из Ковалёвки
Український Крим
Суркіси, геть з пляжу, ми тут ляжем))))
Максим Гончаров
Команды разного уровня
ya_3
Счёт по игре, хотя Дентиньо мог его подпортить. Марлос по прежнему не может играть на полную мощность. Разочаровал Матвиенко - в пропущенном голе 50% его вины. У Динамо отмечу Родригеса - он один сейчас тянет команду, не знаю, надолго ли его хватит.
В общем, болельщиков ШАХТЁРА - с победой, а ДИНАМО - удачи в матче с Брюгге!
dyryavo_s_dnepra
Где тот поц который кричал что Шахтер проиграет) Вернее не проиграет, а жестко выгребет на НСК, ауууу, вылазь из будки)))
Forever_young_14
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Istm
Динамо просто в ужасном состоянии.
dyryavo_s_dnepra
Знатно поводили по губам динамовским выскочкам! Шахтер - чемпион!!!))))
Пы.сы. Шо там в конце матча дырявые бучу затеяли, еврейский канал не показал, значит дырявые конфликт начали!
Forever_young_14
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
whitebell81
Шахтер сделал выводы из проигранного матча за Суперкубок. Сегодня он был на голову выше Динамо по игре в целом да и по моментам. Сделает ли Динамо выводы перед игрой с Брюгге - большой вопрос
Александр Домащенко
"Мы их сделали и еще сделаем", - сказал Вербич.
Во-первых, это грубо, а грубить некрасиво.
Во-вторых, "не кажи гоп...".
В чем разница? "Шахтер" готовится к ЧУ, а "Динамо", кажется, только к матчам с "Шахтером".
В матче с "Брюгге" будем болеть за "Динамо". Удачи!
Ukraine_Kiev_Fan
Опять атаки построить не могли. Кто заметил, что в концовке матча Вербич и Миколенко решили в стеночку отыграть весь Шахтер, потому что знали, что по-другому шансов до штрафнйо дойти нет. Как мы будем Брюгге забивать я хз