Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 серпня 2019, 08:47
10880
65

Олександрія розпочала сезон з домашньої поразки від Шахтаря

«Гірники» програли перший тайм, але тричі забили після перерви

| Оновлено 01 серпня 2019, 08:47
10880
65
Олександрія розпочала сезон з домашньої поразки від Шахтаря
Після поразки в Суперкубку від «Динамо» гравцям «Шахтаря» треба було обов'язково реабілітуватися перед своїми вболівальниками в Олександрії. Тому гостей тут влаштовувала тільки перемога. І хоча у порівнянні з матчем в Одесі головний тренер гірників Луїш Каштру не зробив в основі жодної заміни, було очевидним, що «Шахтар», як зазвичай, буде робити упор на атаку. З іншого боку, і бронзовий призер попереднього чемпіонату країни налаштовувався вдало стартувати в новому сезоні, тим більше на рідному стадіоні. А в стартовому складі господарів поля знайшлося місце двом новачкам клубу Денису Мірошниченко та Максиму Третьякову.
 
Вже на 7-й хвилині арбітр матчу харків'янин Анатолій Абдула призначив пенальті у ворота «Олександрії». У боротьбі за м'яч в штрафному майданчику поля зійшлися Жуніор Мораєс і Дмитро Гречишкін. Нападаючий «Шахтаря» впав і суддя вказав на точку. Марлос пробив в правий від себе кут, однак Юрій Паньків вгадав напрямок удару і парирував м'яч. Гірники не змогли вдало зіграти на добиванні, після чого захисники олександрійців вибили м'яч на кутовий.
 
Незважаючи на таку локальну невдачу, донецькі гравці продовжували атакувати великими силами, нагнітаючи ситуацію біля воріт Юрія Паньківа. Правда з небезпечних моментів можна згадати хіба що розіграш штрафного удару на 21-й хвилині, коли після подачі справа Давид Хочолава опинився на ударній позиції і плечем направив м'яч в штангу. Тут же було добивання і знову господарів поля виручив їх голкіпер.
 
Півгодини «Олександрія», в основному, відбивалася, а потім провела дві досить непоганих контратаки. Спершу на 30-й хвилині з вигідного положення. перебуваючи прямо по центру з лінії штрафного майданчика Максим Третьяков пробив прямо в Андрія Пятова. А за хвилину Сергій Сітало виявився абсолютно неприкритий справа і метрів з двадцяти пробив над поперечиною.
 
Далі гра пішла на зустрічних курсах, при цьому було помітно, що футболісти «Шахтаря» не дуже охоче повертаються назад в оборону. Саме за такої ситуації і був забитий єдиний в першому таймі гол. Відібравши м'яч поблизу власних воріт, «Олександрія» кинулася в контратаку. Кирило Ковалець точним пасом вивів на ударну позицію Максима Третьякова і новобранець господарів поля точно пробив в правий від Андрія Пятова кут воріт. До речі, цей гол був дуже схожий на той, який забив Денис Гармаш у ворота «Шахтаря» в матчі за Суперкубок.
 
Здавалося, що після перерви гості побіжать відіграватися, але активніше другий тайм розпочали підопічні Володимира Шарана. Так, на 46-й хвилині Денис Мірошниченко зліва виконав класну передачу на Євгена Банаду і той, опинившись у штрафному майданчику абсолютно неприкритий, пробив поруч зі штангою. «Шахтар» відповів двічі, причому дуже небезпечно. Спочатку на 47-й хвилині з передачі Ісмаїлі з середньої дистанції бив Тайсон. А за дві хвилини з близької відстані наносив удар Жуніор Мораєс. В обох епізодах відмінно зіграв Юрій Паньків, фіксуючи м'яч у себе в руках. Ще раз воротар «Олександрії» виявився в центрі уваги на 52-й хвилині, коли вдало зіграв після удару Алана Патріка.
 
Час минав, а «Шахтар» забити так і не міг. Втім, на 58-й хвилині за гостей це зробив захисник господарів поля Гліб Бухав. Співавтором цього м'яча, безумовно, став Тайсон. Він підхопив м'яч поблизу штрафного майданчика «Олександрії», обігрався в «стіночку» з Аланом Патріком і зробив гострий простріл уздовж воріт на своїх партнерів. Тут-то і зустрівся з м'ячем Гліб Бухав, зрізавши його у власні ворота.
 
Натхнені голом, футболісти «Шахтаря» тут же мали кілька прекрасних моментів, щоб вийти вперед, але ні Тайсону, ні Алану Патріку реалізувати їх не вдалося. І все ж на 73-й хвилині капітану гірників вдалося те, що не виходило протягом матчу. Тайсон в черговий раз отримав м'яч поблизу штрафного майданчика господарів поля, трохи змістився в центр і цього разу точно пробив в дальній кут воріт - Юрій Паньків тепер вже не зміг виручити своїх партнерів.
 
До кінця матчу гості продовжували більше володіти м'ячем і були ближчими до того, щоб забити третій м'яч, ніж «Олександрія», щоб вирівняти становище. Так, у «Шахтаря» хороші моменти не використали Марлос, Ісмаїлі, Дентіньо. І вже в компенсований арбітром час триходівка за участю Тайсона, Бланко Лещука і Дентіньо завершилася тим, що бразилець просто закотив м'яч у вже порожні ворота.
 
3:1. Ось такою непростою і вольовою виявилася перемога «Шахтаря» над «Олександрією».
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 
 
Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур
 
«Олександрія» - «Шахтар» - 1:3

 Третьяков (42) — Бухал (58, в свої ворота), Тайсон (73), Дентіньо (90+1).

 Запорожан (76) — Степаненко (71), Алан Патрік (86).

На 8-й хвилині Мораєс не реалізував пенальті (воротар).
 
«Олександрія»: Паньків - Пашаєв, Бабогло, Мірошниченко, Бухал - Ковалець (Запорожан, 72), Третьяков, Лучкевич (Задерака, 65), Гречишкін, Банада (Шастал, 82) - Сітало.
Запасні: Білик, Протасов, Безбородько, Запорожан, шастати, Шендрик, Задерака.
 
«Шахтар»: Пятов - Болбат (Матвієнко, 89), Кривцов, Хочолава, Ісмаїлі - Степаненко, Соломон (Дентіньо, 84), Марлос, Алан Патрік, Тайсон - Мораес (Бланко-Лещук, 74).
Запасні: Шевченко, Матвієнко, Пихаленок, Маркос, Дентіньо, Teте, Бланко-Лещук.

Стадіон: «Ніка» (Олександрія).
 
Арбітр: Анатолій Абдула (Харків).
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 65
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
palkin
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Двореченец
Шахтар зіграв погано! Не дивлячись на ітог гри, на цей час організації гри у Шахтаря не існує. Перший тайм це просто жах з боку Шахтаря. Алєксандрія по грі та організації гри повністю переграла Шахтар. Той дурний автогол зламав, здається, саме психологію команди. Алєксандрія на вірному шляху, треба працювати над психологічною стійкістю.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
 « УАФ - М а ф і я »
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Lion
Чемпион победил, а голубые чайки зас@али ветку...
Kevko
В составе Шахтера 7 человек из команды Луческу. Это хорошие игроки, но их лучшие годы позади. Непонятно, кто и когда возьмется в Шахтере за перестройку, за существенное обновление команды.
kot_sumy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
yuriy_kent
А по существу ответить нечего
Kovalenkobrevno
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Odinokij
Одного /Молдована/избаввелись,другой туже политику гнёт .Патрика,Чучелаву гнать в шею надо,а он их в основу ставит-неужели невидно,что это два 00.Болбат-какой защитник?Скоро ЛЧ с этим хламом играть, тогда зачем такой тренер ?Может сразу Црну поставить,пока непоздно...?У ДК там испанца для страховки держат...
 « УАФ - М а ф і я »
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
serge_kr
Женечка- Даунич ботами балуются, вот же алкаш подзаборный
Laeda
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
 « УАФ - М а ф і я »
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MetalKH
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
[BTS-Клипы] Спирин
итог матча решил авто гол
UKRAINE FAN
Чемпионом в этом году будет сложно стать. Но не из за сильных соперников а из за слабого шахтера. Про защиту и так все понятно , как я предполагал Мораес выдал лучший сезон в карьере и начался спад ,Марлос так же лучшее времена позади . Получается шахтер идет за чемпионством без защиты и нападения!
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
yuriy_kent
Ого, сколько ботов повылазило! Судя по минусам моего коммента ответить вам нечего, только минусим и сплевываем в тряпочку...
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил