Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 липня 2019, 23:24
7898
6

Олександрія - Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

В центральному матчі туру зустрінуться чемпіон і бронзовий призер попереднього сезону Прем'єр-Ліги

| Оновлено 31 липня 2019, 23:24
7898
6
Олександрія - Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олександрія
Вже у першому турі нового чемпіонату країни в Олександрії зіграють володарі золотих і бронзових нагород сезону 2018-2019 років. Тоді, нагадаємо, «Шахтар» в 12-й раз став кращим футбольним клубом України, а олександрійці вперше у своїй історії піднялися на п'єдестал пошани. Але всі привітання та фанфари на честь медалістів залишилися в минулому і тепер для суперників дуже важливо успішно стартувати в новому турнірі. Тим більше, що часу на розкачку зовсім мало, так як вже у вересні і «Шахтарю», і «Олександрії» належить провести перші матчі в групових турнірах Ліги чемпіонів і Ліги Європи відповідно.
 
Гірники вирушили на гостьовий матч в Олександрії далеко не в найкращому настрої. В кінцівці недавнього поєдинку за Суперкубок України вони пропустили два м'ячі від динамівців Києва і програли зустріч, яка в цілому складалася для них непогано. В зв'язку з цим виникає питання: чи встигне новий тренерський штаб донецької команди на чолі з Луїшем Каштру вірно оцінити ситуацію і зробити правильні висновки щодо гри в обороні? Адже саме грубі помилки захисників «Шахтаря» призвели до поразки в Одесі. З іншого боку, треба продовжувати працювати над реалізацією створюваних гольових моментів, враховуючи, що висококласних виконавців тут вистачає.
 
Ще важливо для португальського фахівця правильно вгадати зі стартовим складом. Цілком можливо, що у порівнянні з матчем за Суперкубок будуть зроблені деякі перестановки. Наприклад, тоді явно не пішла гра у Манора Соломона, часто помилялися лідери команди Тайсон, Марлос і Мораес, не змогли підсилити дії команди Тете і Дентіньо, які вийшли на заміну. Одним словом, Луїшу Каштру є над чим поламати голову.
 
Щодо господарів поля, то вони у міжсезоння провели два навчально-тренувальні збори в Нідерландах і Болгарії, зігравши кілька контрольних матчів з такими сильними клубами як «АЗ Алкмаар», «Андерлехт», «Стандарт» та іншими. Команда підсилилася трьома вже досить досвідченими футболістами - Денисом Мірошниченком, Максимом Третьяковим і Денисом Безбородьком. Так що підопічні Володимира Шарана дуже ретельно готувалися саме до гри з «Шахтарем» і напевно постараються нав'язати серйозну боротьбу чинному чемпіону країни, поборовшись з ним за очки.
 
Якщо говорити про особисті зустрічі в чемпіонаті країни, то тут гірники мають явну перевагу. З 18 проведених матчів вони виграли 16 і тільки по одному разу дозволили супернику перемогти і зіграти внічию. Цікаво, що сталося це в 2017 році, коли 31 травня в Олександрії був зафіксований рахунок 1:1, а 17 листопада у Харкові гості здобули перемогу 2:1. А ось далі в чотирьох попередніх поєдинках перемагав лише «Шахтар» 2:0, 2:1 вдома і 2:0, 1:0 у гостях.
 
Арбітром матчу «Олександрія» - «Шахтар» буде харків'янин Анатолій Абдула. До речі, перед початком вже згаданого матчу за Суперкубок саме йому був вручений приз як кращому судді української Прем'єр-Ліги сезону 2018-2019 років. Будемо сподіватися, що він підтвердить це звання і проведе гру на високому рівні.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 
Орієнтовні склади:
 
«Олександрія»: Юрій Паньків, Павло Пашаєв, Владислав Бабогло, Гліб Бухал, Кирило Ковалець, Андрій Запорожан, Дмитро Гречишкін, Валерій Лучкевич, Євген Банада, Максим Задерака, Артем Сітало
 
«Шахтар»: Андрій Пятов, Сергій Болбат, Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Ісмаїлі, Тарас Степаненко, Маркос Антоніо, Тете, Марлос, Тайсон, Жуніор Мораес
 

31 липня, середа

«Олександрія» — «Шахтар»
Олександрія. Стадіон «Ника». 19:00
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ОЛЕКСАНДРІЯ — ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Анатолій Абдула (Харків)
Прогноз Sport.ua — 1:2
СДЕЛАТЬ СТАВКУ
 
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Усик відповів Бетербієву, який вважає, що переміг українця на ОІ-2012
Бокс | 27 березня 2024, 15:54 0
Усик відповів Бетербієву, який вважає, що переміг українця на ОІ-2012

Олександр добре пам'ятає той бій

Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України
Футбол | 28 березня 2024, 00:59 0
Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України

Команда Юрія Мороза зіграє у фінальному раунді ЧЄ U-17 серед 16 команд

Вони! Це! Зробили!
Футбол | 27.03.2024, 11:23
Вони! Це! Зробили!
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Tkach008
Надеемся на 2:1)))
Tkach008
Надеемся на 2:1)))
Kovalenkobrevno
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sauron
2:1
Кроты точно 2 пропустят, если судьи не будут откровенно за них.
Гол престижа будет у Мораеса