Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 серпня 2019, 07:15
9395
5

Дніпро-1 обіграв Олімпік в своєму дебютному матчі в УПЛ

Перемогу господарям принесли удари Булеци і Супряги

| Оновлено 01 серпня 2019, 07:15
9395
5
Дніпро-1 обіграв Олімпік в своєму дебютному матчі в УПЛ
Два роки по тому Прем'єр-ліга повернулася в Дніпро. У своєму першому матчі в елітному дивізіоні «Дніпро-1» приймав команду, яка також за порівняно короткий термін пройшла шлях від колективу другої ліги до твердого середняка УПЛ. У міжсезоння в обох колективах відбулися значні зміни, але якщо дніпряни непогано зміцнили і без того досить непоганий склад, то «олімпійцям» довелося шукати заміну лідерам команди.
 
На жаль, матч не викликав великого інтересу, на трибунах стадіону було занадто багато вільного місця. У стартовому складі «Дніпра-1» на поле вийшли в основному молоді футболісти, в тому числі і два новоспечених чемпіона світу Булеца і Сурпяга, а ось досвідчені Кобахідзе, Коркішко і Польовий залишилися на лаві запасних. Жуліо Сезар з перших хвилин кинув у бій п'ять з шести новачків команди - Пенькова, Трубочкіна, Завійського, Фабіньо і Абубакара і тільки Фернандо залишився в запасі.
 
Початок матчу виявився просто приголомшливим для «Олімпіка». Господарі провели дві стрімких флангових атаки і друга з них завершилася взяттям воріт. Когут з правого флангу прострілив у штрафну, де Супряга поборовся за м'яч з Абубакаром, в результаті чого сфера відскочила до Булеци, який з п'яти метрів пробивав по практично порожніх воротах. Не встигли «олімпійці» схаменутися, як рахунок на табло став вже 2: 0. І знову господарі забили після флангового проходу і прострілу, на цей раз Назаренко промчав зліва і прострілив точно на Супрягу, який ударом в дотик відправив м'яч у сітку.
 
Тільки після двох пропущених голів гості потихеньку почали налагоджувати гру в пас і досить скоро могли повернутися в гру, але після прострілу Політило з декількох метрів Ксьонз пробив над поперечиною. В середині тайму господарі остаточно віддали територію «Олімпіку» і стали розраховувати виключно на контратаки, що при швидких флангових гравців «Дніпра-1» було цілком виправдано. В одній з таких дніпровці могли остаточно поховати шанси «Олімпіка» хоча б на нічию, але після прострілу Чичикова з декількох метрів Назаренко пробив в груди вийшов з воріт Пенькова.
 
У перерві Жуліо Сезар провів заміну, випустивши на поле Тейшейру, який урізноманітнив гру «Олімпіка» в атаці. Бразилець відразу взяв участь в декількох атаках і цілком міг забити, але пробиваючи без перешкод практично з лінії штрафного послав м'яч дуже неточно. В середині тайму гості і зовсім мали шикарну можливість скоротити розрив у рахунку. Все той же Тейшейра просто виклав м'яч Завальському, але той з семи метрів пробив над поперечиною.
 
Ближче до кінця матчу темп помітно впав і було помітно, що гості вже практично не вірять в можливість відігратися, хоча втома простежувалася і у молодих гравців «Дніпра-1». Уже в компенсований арбітром час Тейшейра знову міг допомогти відзначитися своєму партнеру, але після відмінної проникаючої передачі бразильця поруч з ближньою штангою пробив Пасіч. Спірний епізод виник при останній атаці господарів. Голкіпер і оборона «Олімпіка» почали чудити недалеко від своїх воріт і втратили м'яч, після чого господарі зуміли забити, але арбітр відмінив взяття воріт через досить спірний офсайд.
 
«Дніпро-1» заслужено здобув дебютну перемогу в УПЛ, але тільки в іграх з більш серйозними суперниками ми дізнаємося про готовність команди до матчів елітного дивізіону. «Олімпік», схоже, поки  знаходиться в стадії пошуку своєї гри і складу, тільки от часу у Жуліо Сезара не надто багато. Потрапити в першу шістку з таким набором виконавців донеччанам буде дуже важко.
 
Українська Прем'єр-ліга. 1.й тур
 
«Дніпро-1» - «Олімпік» - 2:0
 
   Булеца (3), Супряга (9)
 
  Батагов (18), Романюк (34) - Абубакар (55), Гришко (93)
 
«Дніпро-1»: Кліщук - Романюк (Сафронов, 90), Лопирьонок, Логінов, Шаповал - Батагов, Когут, Булеца (Коркішко, 73), Назаренко (Загальский, 78), Чичиков - Супряга
 
«Олімпік»: Пеньков - Вантух, Абубакар, Гришко, Трубочкін (Тейшейра, 46) - Завійський (Г. Пасіч, 82), Цимбалюк (Драман, 57), Ксьонз, Політило, Фабіньо - Матар
 
Арбітр: Іван Бондар (Київ)
 
Стадіон «Дніпро-Арена»

ДНІПРО-1 - ОЛІМПІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Не Баварія. Зідан виявив бажання очолити інший легендарний клуб
Футбол | 20 квітня 2024, 00:24 0
Не Баварія. Зідан виявив бажання очолити інший легендарний клуб

Іменитий француз може очолити «Манчестер Юнайтед»

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DV
Приятно снова видеть "Днепр" в УПЛ. Теперь можно смотреть футбол, тем более, что он вернулся на "2+2"
Алексей Хмиль
Пропоную називати Дніпро перший, а не Дніпро один!!!! Він не один
Ptiza
Тільки Дніпро тільки перемога
Вадим Мороз
Жаль що вони проти динамо не гратимуть!!! (((но хлопці талановиті!!!!!!!
!!!!
ll_pogulianka_ll
Респект фанам справжнього "Дніпра"!!! Пояснювати не буду-вони мене зрозуміли...("Карпати"Львів)