Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 липня 2019, 19:02
7952
2

Дніпро-1 – Олімпік. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Вболівальники дніпрян дочекались повернення великого футболу на «Дніпро-Арену»

| Оновлено 31 липня 2019, 19:02
7952
2
Дніпро-1 – Олімпік. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
СК Дніпро-1
В останній день липня першу гру в новому чемпіонаті УПЛ проведуть дебютант елітного дивізіону СК «Дніпро-1» і донецький «Олімпік». Два роки місто Дніпро не мало свого представника в Прем’єр-лізі, і ось нарешті вболівальники дніпрян дочекались повернення великого футболу на «Дніпро-Арену».
 
«Спортклубівці» ретельно готувались до сезону, провівши за місяць літнього міжсезоння вісім поєдинків, з яких три виграли, у трьох зіграли внічию та у двох поступилися (різниця м’ячів 13-11). Серед суперників були команди Прем’єр-ліги: «Зоря», «Олімпік», «Ворскла», «Олександрія». І як показали спаринги з елітними колективами, «Дніпро-1» нічим їм не поступається.
 
Якісна трансферна кампанія дозволила оновити склад майже на третину. Команду Дмитра Михайленка поповнили два новоспечені чемпіони світу U-20 Сергій Булеца і Владислав Супряга. Підсилять атакувальний потенціал «чорно-жовтих» досвідчені вінгери Олександр Кобахідзе і Дмитро Коркишко, а також добре відомий дніпрянам Юрій Вакулко. На перспективу взяли також канадського форварда Араміса Кузіна з «Оболоні-Бровар». На цьому комплектація не була завершена. Як зазначив Дмитро Михайленко, для вирішення проблем в захисті був підписаний центральний захисник. Ним став нев’янучий Папа Гуйє, який минулого сезону цементував оборонні редути «Карпат».
 
Про нинішній «Дніпро-1» можна сказати, що це сплав досвіду і молоді. Продовжать виступи за дніпрян гвардійці Сергій Кравченко, Володимир Польовий, Станіслав Куліш, Ігор Загальський. А наявність в складі юних місцевих талантів Олександра Сафронова, Арсенія Батагова та Олександра Назаренка дозволяє з оптимізмом дивитися в майбутнє. Більшість фахівців і вболівальників схиляються до думки, що з таким складом «спортклубівці» мають бути в першій шістці, і змагатися за один з комплетів нагород. Проте головний тренер «Дніпра-1» більш стриманий в своїх прогнозах, зазначаючи, що головне – це закріпитися в Прем’єр-лізі. В будь-якому разі, поява такої самобутньої команди в УПЛ має підвищити загальний рівень суперництва.
 
Візаві дніпрян в першому матчі – донецький «Олімпік», теж підійшов до нового сезону значно оновленим. Зміни відбулись і на тренерському містку, і в складі команди. В міжсезоння донеччан очолив Жуліо Сезар – відомий в минулому футболіст «Реала» і «Мілана». Його тренерська кар’єра тільки починається, і досвіду роботи в дорослих командах в нього немає. Подібний експеримент менеджмент «Олімпіка» провів у минулому сезоні, коли досвідченого Романа Санжара замінив В’ячеслав Шевчук. Тоді від вильоту в Першу лігу врятувала рокіровка Шевчука на Ігоря Климовського, якому вдалось вивести команду із піке.
 
Комплектування «олімпійців» відбувалось відповідно до вимог Жуліо Сезара. Новачками «Олімпіка» стали дует бразильців з харківського «Металіста» Фабіньо і Луіс Фернандо, півзахисник Тарас Завійський з «Миколаєва», голкіпер Герман Пеньков з «Карпат», захисники Іван Трубочкін з «Чорноморця» і Абубакар з білоруського «Слуцька». Чи зможуть вони повноцінно замінити лідерів команди минулого сезону Максима Дегтярьова, Олексія Гая, Віталія Кольцова, Рінара Валєва – дізнаємось після перших зіграних матчів. Під час підготовки до сезону донеччани зіграли вісім спарингів: три з них виграли, один звели в нічию і чотири програли (різниця м’ячів 12-9).
 
Між собою «Олімпік» і «Дніпро-1» зустрічались під час літніх зборів, тоді перемогу святкували дніпряни (2:1). З яким рахунком завершиться їх перша офіційна зустріч – дізнаємось в середу, 31 липня.
 
Орієнтовні склади:
 
«Дніпро-1»: Юрчук – Польовий, Логінов, Лопирьонок, Романюк, Когут, Загальський, Булеца, Коркишко, Вакулко, Супряга 
 
«Олімпік»: Кринський – Ксьонз, Гришко, Абубакар, Завийський, Трубочкін, Політило, Тейшейра, Г.Пасіч, Вантух, Фабіньо.

31 липня, середа

«Дніпро-1» – «Олімпік»
Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена». 19:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Уніан»
ДНІПРО-1 — ОЛІМПІК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Іван Бондар (Київ)
Прогноз Sport.ua – 2:0
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрій Чорний
3-1
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил