Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок африканських націй
| Оновлено 20 липня 2019, 23:21
12858
2

Збірна Алжиру стала переможцем Кубка африканських націй

У фіналі команда Джамеля Бельмаді здолала Сенегал

| Оновлено 20 липня 2019, 23:21
12858
2
Збірна Алжиру стала переможцем Кубка африканських націй
twitter.com/CAF_Online

У вирішальному протистоянні Кубка африканських націй зустрілися збірні Сенегалу та Алжиру. Суперники вже протистояли один одному на груповій стадії турніру, і тоді «лисиці пустелі» здобули мінімальну перемогу.

Відзначимо досить істотну кадрову втрату в складі «левів Теранги» на відповідальну дуель. Дискваліфікація не дозволила взяти участь в матчі захиснику збірної Сенегалу Каліду Кулібалі. Основного центрбека «левів» замінив Саліф Сане, і, треба ж такому статися, саме він став антигероєм епізоду вже на 2-й хвилині матчу. Сане виставив ногу після удару Бунеджа, після чого м'яч по хитромудрій дузі перелетів через голкіпера, що ошелешено спостерігав, як круглий снаряд залітає у ворота.

Швидкий гол дав можливість «лисицям пустелі» відтягнути великі сили на свою половину поля і сконцентруватися на руйнуванні атак суперників. Прагматизм номінальних гостей довгий час себе виправдовував, і сенегальцям не вдавалося загострити ситуацію у штрафному опонентів. Тільки ближче до кінця тайму «леви» значно посилили тиск на оборонні побудови Алжиру. Близьким до успіху був Ньянг, після удару якого м'яч пролетів трохи вище поперечини.

Після перерви сенегальці продовжили шукати шляхи до володінь суперників. І наполегливі атаки «левів» призвели до того, що арбітр вказав на 11-тиметрову позначку після попадання м'яча в руку Адлена Гедіура. Але після перегляду відеоповтору камерунець Нянт Аліум скасував своє рішення. А незабаром «леви» створили ще два гольових моменти. Спочатку Ньянг обіграв голкіпера і з гострого кута не влучив у порожні ворота, а через кілька миттєвостей алжирців виручив М'Болі, який в стрибку відбив м'яч після удару Сабалі.

З плином часу «лисиці пустелі» все більше притискалися до свого штрафного, а сенегальці не залишали надій зрівняти результат. Черговий шанс не використав Ньянг, з центру штрафного з льоту пробивши вище воріт.

Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу збірної Алжиру, яка вдруге в своїй історії виграла Кубок африканських націй. Сенегал вдруге програє у фіналі першості континенту і як і раніше залишається без єдиного титулу найкращої команди Африки.


Кубок африканських націй. Фінал.

Сенегал - Алжир - 0:1


Багдад Бунеджа (2)

Ідрісса Гейє (79), Ламін Гассама (80), Айссамі Манді (90+2) - Рамі Бенсебаіні (33), Юсеф Белайлі (54)

Сенегал: Альфред Гоміс, Юссуф Сабалі, Саліф Сане, Шейку Куйяте, Ламін Гассама - Ідрісса Гейє, Баду Н'Діайе (Крепін Дьятта, 59), Анрі Севе (Мбайє Дьян, 75) - Садіо Мане, М'Байе Ньянг (Бальде Кейта , 85), Ісмаїла Сарр

Алжир: Раїс М'Болі, Рамі Бенсебаіні, Джамеледдін Бенламрі, Айссамі Манді, Мехді Зеффан - Адлен Гедіура - Юсеф Белайлі (Ясин Браімі, 84), Ісмаель Беннасер, Софьян Фегулі (Мехді Тарата, 85), Ріяд Марез - Багдад Бунеджа (Іслам Слімані, 89)

Арбітр: Нянт Аліум (Камерун)

Стадіон: Каїр Інтернейшнл (Каїр, Єгипет)

СЕНЕГАЛ - АЛЖИР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал після гри з Ман Сіті підготував для Луніна контракт з важливою опцією
Футбол | 20 квітня 2024, 00:43 1
Реал після гри з Ман Сіті підготував для Луніна контракт з важливою опцією

В українського воротаря наразі чинна угода до 2025 року

Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram
Футбол | 19 квітня 2024, 21:36 5
Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram

Після суперсерії пенальті в Андрія вже 2,6+ мільйона підписників

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
D.Lanskoy
Наверное, нынешняя победа Алжира - это награда за прекрасное выступление на ЧМ-14, где в 1/8 финала они достойно противостояли будущим чемпионам мира немцам, играли лучше немцев и прошли бы дальше, если бы не Нойер. Из той сборной Марез вырос в звезду АПЛ, добавились Слимани из Лестера, Унас из Наполи и игроки основы целого ряда хороших европейских команд. У Сенегала состав получше, но ощутима разница в классе между звёздами и всеми остальными. Им хватало мастерства для того, чтобы пройти до ворот Алжира и ударить, но не хватило, чтобы забить.
russol30
Не думав що Алжирці так прикидаються,