Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок африканських націй
| Оновлено 08 сiчня 2022, 18:08
8310
10

Сенегал - Алжир. Прогноз і анонс на фінал Кубка Африканських націй

І в Єгипті «МанСіті» проти «Ліверпуля»

| Оновлено 08 сiчня 2022, 18:08
8310
10
Сенегал - Алжир. Прогноз і анонс на фінал Кубка Африканських націй
faf.dz

19 липня на «Каїрському Міжнародному стадіоні» відбудеться фінал Кубка Африканських націй. На жаль для єгипетських уболівальників, в головному поєдинку турніру не виявилося їх збірної на чолі з Салахом. Зате у фіналі виявився партнер Мохаммеда по «Ліверпулю» - сенегалець Мане, збірна якого зустрінеться з національною командою Алжиру.

Примітно, що в фінал пробилися дві команди з однієї групи. Нагадаємо, що на груповому етапі алжирці перемогли збірну Сенегалу 1:0 і посіли перше місце, а їх суперник по фіналу - друге.

Шлях до «золотого» матчу для обох суперників не був простим. Алжирці в першому раунді плей-оф розгромили Гвінею 3:0, однак на наступному етапі лише по пенальті здолали Кот-д'Івуар. Складним вийшов для представників Північної Африки і півфінальний матч, в якому вони протистояли збірній Нігерії. Лише на останній хвилині зустрічі завдяки красивому удару Ріяда Мареза алжирці вирвали пропуск у фінал.

Сенегал на всіх стадіях матчів на вибування вигравав виключно з рахунком 1:0. Спочатку «Леви Теранги» мінімально здолали Уганду, потім Бенін, а в півфіналі - Туніс.

Якщо говорити суто про ігрові показниих фіналістів, то збірна Алжиру ще до старту чемпіонату розглядалася як один з головних претендентів на трофей. Власне, підопічні Бельмаді повністю підтвердили свій високий статус. У перших чотирьох поєдинках на чемпіонаті «Лисиці пустелі» не пропустили жодного м'яча. У чвертьфіналі та півфіналі їм випав дуже складний жереб, але вони з ним впоралися, хоча і не без частки везіння.

Сенегал своє право зіграти у фіналі буквально вигризав. Не вирізняючись в атаці, підопічні Сіссе непогано виглядали в обороні. Вони пропустили на турнірі лише один м'яч - від своїх суперників по фіналу. За крок до головного поєдинку сенегальцям протистояла дуже сильна збірна Тунісу. Тунісці мали більше моментів, щоб забити, але реалізація їх підкачала. Зате Туніс забив у свої ворота в екстратаймі. І завдяки цьому «самострілу» в фінал пробився Сенегал.

Гру цих збірних визначають два яскравих лідера по обидва боки «барикад» - Садіо Мане в Сенегалі і Ріяд Марез в Алжирі. Однак якщо півзахиснику «МанСіті» вдається і на полях Єгипту показувати високий рівень гри, то форвард «Ліверпуля» часто нагадує свою тінь. Хоч і сказав напередодні чемпіонату, що поміняв би титул переможця Ліги чемпіонів на континентальне «золото».

В очних зустрічах між цими суперниками помітна перевага на боці алжирців. У шести зіграних поєдинках Сенегал вигравав лише одного разу (у 2008 році), тоді як збірна Алжиру перемагала чотири рази і один матч закінчився внічию.

Орієнтовні склади:

Сенегал: Гоміс, Гассама, Куяте, Ваге, Сабалі, Севе, Ндіайе, Гуйє, Діатта, Ньянг, Мане

Алжир: Мболі, Зеффан, Бенламрі, Бенсебайні, Манді, Гедіура, Беннасер, Фегулі, Марез, Бунеджа, Белайлі.

19 липня, п’ятниця

Сенегал – Алжир
Каїр. Каірский міжнародний стадіон. 22:00
СЕНЕГАЛ - АЛЖИР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧА
Прогноз Sport.ua — 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Eagle
Не знаю кто,за кого,а я буду болеть за Сенегал.
Brian
За Сенегал!!!
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tima fialko
Хочете побачити як горить Париж,вболівайте за Алжир
euro2012_za_2012euro
Топим за Сенегал ! Алжир уже побеждал на Кубке Африки в 1990. В активе сенегальцев пока только 2-й финал.
Sunrise
Я за Сенегал. Интересно посмотреть что будут говорить о Золотом Мяче, если Мане возьмёт Лигу и Континент.
valdemar84
за третє місце в середу, а фінал в пятницю. Ну що тут скажеш АФРИКА)).