Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 15 липня 2019, 20:11
2804
1

Катаріна ЗАВАЦЬКА: «Вперше не стежила за рейтингом і не відволікалася»

Українська тенісистка розповіла про свій прогрес

| Оновлено 15 липня 2019, 20:11
2804
1
Катаріна ЗАВАЦЬКА: «Вперше не стежила за рейтингом і не відволікалася»
btu.org.ua

Українська тенісистка Катаріна Завацька виграла два поспіль турніру ITF і за підсумками останнього рейтингу WTA піднялася відразу на 63 позиції, досягнувши рекордного для себе 133-го місця.

- У Франції ти обіграла відразу двох тенісисток з топ-100, хоча до цього в кар'єрі у тебе була всього одна така перемога. Що допомогло в цих матчах і які зустрічі за ці два тижні вважаєш найуспішнішими в плані своєї гри?
- Так, це здорово, що я змогла ось так от поспіль вигравати матчі, не заглядаючи в рейтинг суперниці! Після 25-тисячника в Італії, який я виграла, я відчула в собі якийсь інший стан, не такий, як завжди, хоч я і обігрувала не супергравців, але все ж я добре зробила свою роботу, вигравши кожен матч, і потрібно сказати, вони були нелегкими, і також у мене був дуже непростий період!

На 25-ке в першому колі я програвала 3:6 1:3, 0:40 і говорила собі: "Ну все, після цього матчу я не буду нічого грати, не буду тренуватися, просто поїду додому на місяць і не буду думати про теніс". Я була дуже роздратована всім, але інша частина мене завжди бореться до кінця. Не знаю, що сталося, але все перевернулося і я почала боротися і вірити, що у мене все ж є шанси виграти.

Найуспішнішим матчем, я думаю, був поєдинок з Менді Мінеллой в Контрексевіле. Я дуже здорово грала в той день, була дуже спокійною і розсудливою, приймала правильні рішення на корті з початку зустрічі і до кінця. Інші матчі не були такими вже супер, вже тіло було затиснуте дуже фізично і було важко грати розслаблено і хльостко, тому доводилося більше бігати, так як дівчатка атакували, але я рада, що у вирішальні моменти я не панікувала і могла здорово відіграти розіграш.

- Через тиждень у тебе за планом ґрунтовий турнір WTA в Палермо. Будеш грати або візьмеш паузу для відпочинку?
- Зараз у мене буде два дні відпочинку. У ці два дні звичайно ж будуть входити масажі і фізіо вправи, але ніяких тенісних і фізичних тренувань. Почну тільки в середу потихеньку, в четвер полечу в Палермо і в суботу буду грати свій останній турнір на ґрунті в сезоні. Буде здорово зіграти там і подивитися, як я зможу справлятися зі своїми подальшими матчами. Зараз я точно знаю, що на вірному шляху і результат буде приходити рано чи пізно. Якщо ти працюєш і правильно мислиш, то заслуговуєш перемагати.

- У новому рейтингу ти піднімешся на 133-е місце. Це твій новий рекорд. Які плани на другу частину сезону? Є вже приблизний календар турнірів, адже зараз ти зможеш більше потрапляти на турніри WTA?
- Перший раз за весь час я не стежила за рейтингом і не вивчала, який я можу стати, якщо виграю, і це мене не відволікало і не додавало зайвого тиску.

Планів точних поки немає. Потрібно буде подивитися на які турніри зможу потрапляти. Безумовно, зараз буде простіше щось планувати, так як є можливість впевненіше потрапляти на турніри WTA. В першу чергу будемо відштовхуватися від того, як я зіграю в Палермо. Спочатку план був такий: 1 серпня полетіти в Америку і зіграти два 60-тисячника на харді, щоб таким чином добре підготується до US Open. Потім я вже планувала не повертатися на грунт, а грати на харді десь в Китаї чи Японії - цього ще точно це не вирішила. Але на цьому тижні буду вже дивитися можливий графік після US Open.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Екс-воротар Реала: «Мало хто думав, що Лунін виявиться таким гравцем»
Футбол | 02 травня 2024, 16:13 0
Екс-воротар Реала: «Мало хто думав, що Лунін виявиться таким гравцем»

Каньїсарес не очікував, що Лунін гратиме на такому рівні

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Яка вона тенісітска -не знаю, але дуже гарна