Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 08 липня 2019, 11:14
19077
10

У України нарешті гідна збірна з боксу. Але до кращої їй далеко

Лев Кравців не впевнений у перспективах наших любителів в професіоналах

| Оновлено 08 липня 2019, 11:14
19077
10
У України нарешті гідна збірна з боксу. Але до кращої їй далеко
Федерація боксу України

Любительський бокс в Україні, здавалося, закінчився разом з переходом Ломаченка і компанії в професіонали. Ніяких особливих успіхів наші хлопці не демонстрували, «Українські отамани» стали загинатися десь через відсутність хоч якогось фінансування, десь через нестачу талантів.

Після Європейських ігор-2019 всі знову закричали, що у нас є круті аматори. Але чи так це? Здається, не зовсім.

Що сталося на Європейських іграх?

Чоловіча збірна України стала першою в загальнокомандному заліку. Наші хлопці привезли додому два золота, одне спірне срібло і бронзу. Результат більш, ніж гідний. З Миколою Буценком судді поступили вкрай дивно. Перевага українця не була беззаперечною, але воно була відчутною в більшості епізодів. Проте, перемога одноголосним рішенням дісталася ірландцеві.

Вихрист і Хижняк, які завоювали золото, порадували. Перший нарешті вибрався на перший план після уходу Усика і компанії, хоча до цього брав участь і в поєдинках «Отаманів», і в інших турнірах. Другий – молодий, наполегливий, але простакуватий. Саша бере фізичною силою, багатоударними комбінаціями і постійною атакою. Поки цього вистачає, але як буде далі, незрозуміло.

З бронзою поїхав Євген Барабанов. Ще в 2012-му він повинен був битися за тих же «Отаманів», але так далі заявки ніде і не з'явився – Митрофанов феєрив, а Женя чекав. Дочекався поки до двох бронзових медалей – чемпіонату світу і Європейських ігор. До речі, з того ж чемпіонату світу, Вихрист і Хижняк приїхали з золотом, а Буценко – з сріблом. Повторення мати навчання.

Чи настільки вони круті, як показують результати?

В любителях, звичайно, так, круті. Тільки ось ви могли помітити, що більшість з переможців давно сиділи за спинами більш талановитих і, можливо, працьовитих співвітчизників. Замість Вихриста феєрив Усик, замість Буценка – Голуб і Митрофанов. Лише після відходу тих в професіонали, з'явилися ці хлопці.

З одного боку, дуже круто, що у нас є стільки сильних боксерів. У половині випадків вони – другі-треті номери збірної 2012-го року і все одно беруть золото. Лише Хижняк наймолодший і перспективний тоді був ще дитиною. Вихристу – 27, Буценку – 28 – це досить пристойний вік для того, щоб намагатися брати золото на Олімпіаді і перебиратися в профі. Хоча, може вони і не збираються?

Судячи з коментарів промоутерів, в боксі без шоломів і з більш жорсткими рукавичками, дуже чекають Хижняка. Всіх інших – на других ролях, як бійців андеркарту. А можливо і зовсім не дуже чекають. Не завжди хороший любитель – це хороший професіонал, про що і говорить зацікавленість промоутерів.

Насправді, Європейські ігри – неповноцінний текст. Це хороший тренувальний турнір перед чемпіонатом світу і, особливо, Олімпіадою, але тут ніхто не викладається на всі сто відсотків. Турнір просто поки не має достатньої ваги – це всього другі змагання в історії. Тому радіти зарано.

У наших хлопців є перспективи на Олімпіаді?

Звичайно, у всіх призерів і не тільки шанси є. Особлива надія на Хижняка і особливі переживання також пов'язані з ним. Олександр розтоптав всіх на Європейських іграх, але це мало що значить. Наприклад, в фіналі він зустрічався з італійцем, якого також бив і на чемпіонаті світу в Харкові.

Справжні проблеми у українця можуть початися в поєдинках з американцями і кубинцями. Наприклад, в складі «Отаманів», Хижняк програвав кілька разів, і кубинець зі своєї стандартно майстерною школою боксу розібрав Саню. Так, було це кілька років тому, Хижняк з того часу набрав форму, як фізичну, так і технічну, але в більшості випадків це все той же дуболом, який бере напором.

Добре фізично готового, але більш технічного суперника може вистачити, щоб залишити Хижняка не при справах на головному турнірі чотирирічки.

Інші хлопці теж можуть розраховувати на медалі, але фанатам не варто розраховувати на стовідсоткове друге коло зірок рівня Гвоздика або Усика в професіоналах (про Ломаченка і зовсім мовчимо). Після крутого періоду може піти більш спокійний, в якому буде парочку непоганих бійців, і не більше.

Олександр Красюк захоплюється Хижняком, обіцяючи нам його круті виступи в професіоналах, але ніхто не може гарантувати, що зі своїм стилем, Саня не перетвориться в Євгена Хитрова – яскравого бійця, який програє більш сильним технічно суперникам. Це ж стосується і інших. Класних бійців серед українських аматорів багато, а ось елітних поки не видно.

Читайте також: Чем занимается самая успешная боксерская сборная Украины шесть лет спустя

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19
Футбол | 10 травня 2024, 22:37 22
Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19

Юніори донецького «Шахтаря» програли київському «Динамо» з рахунком 1:2

Україна – лідер. Турнірні таблиці ЧЄ із socca. Зафіксовано рахунок 18:0
Інші види | 10 травня 2024, 06:15 0
Україна – лідер. Турнірні таблиці ЧЄ із socca. Зафіксовано рахунок 18:0

Хорватія відвантажила у ворота Люксембургу 18 м'ячів без відповіді

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ihor Ambrosov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
freestyle2018
С возможным туманным будущим этого поколения полностью согласен. Но в Харькове вроде бы был чемпионат Европы, а не мира. Чемпионат мира проходил в другом месте, где единственную медаль, как раз взял Хижняк.
Александр Пышненко
Хижняк - хорош. Об остальных трудно, пока, что-то сказать.
Мистер Нокаут
Согласен с автором. Не думаю что у этих ребят большое будущее в профессионалах кроме Хижняка. Хижняк же может стать чемпионом, но с таким энергозатратным стилем не надолго.
Вова Чертрогатый
Тайсон больше корпусом работал для защиты, уклоны, нырки, у Хижняка этого намного меньше, и это плохо
Вова Чертрогатый
мне стиль Хижняка напоминает Тайсона... но он совсем мало думает о защите, дай бог чтоб в профах у него все получилось, но как по мне там обязательно нужно будет больше над защитой работать, потому что там можно 1 удар пропустить и вообще закончить с боксом, или уровень упадет
bonv
Профі ринг все розсудить.. Сподіваюсь на користь Хижняка. Він вже готовий..
сергей павлович
А я вот хочу что бы наши достойно выступили,а медали вторичны.
Vladdal
"Классных бойцов среди украинских аматоров много, а вот элитных пока не видно."
__________
Так стань им