Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Художня гімнастика
| Оновлено 27 вересня 2023, 03:45
6892
0

Євгенія ГОМОН: «Європейські ігри не залишають байдужим нікого»

Колишня гімнастка – про підготовку збірної України до Універсіади, Європейських іграх та про весілля

| Оновлено 27 вересня 2023, 03:45
6892
0
Євгенія ГОМОН: «Європейські ігри не залишають байдужим нікого»
gimnastika.pro. Евгенія Гомон

Євгенія Гомон завершила кар'єру після Олімпійських ігор в Ріо, де наша команда в фіналі групового багатоборства посіла сьоме місце. Зараз вона працює в тренерському штабі команди і допомагає готувати збірну України до Всесвітньої Універсіади.

Оцініть, будь ласка, виступ нашої команди на Європейських іграх? Як вам Влада Нікольченко?
– Європейські ігри не залишають байдужим жодного спортсмена, це такі змагання, де сама атмосфера підштовхує вигравати медалі. Це я як призер перших Європейських Ігор можу точно підтвердити. Ми так переживали за дівчат, щоб у них все вийшло – і у групповічок, і у Влади.

Прокоментую так – медалі є й це успіх! Помилки завжди є і будуть. Дівчатка, впевнена, все виправлять і візьмуть до уваги. Влада нову вправу з обручем пройшла на ура, з двома видами в багатоборстві трохи не впоралася, але вона ще тільки на початку свого шляху і, не сумніваюся, буде боротися! На своїх перших масштабних змаганнях – дві медалі – гідний результат. У групових змаганнях – приголомшлива вправа «Болеро» принесла медалі. З м'ячами у виступі були помилки. Склад довелося скоротити до 5 чоловік, хоча весь сезон виступали 6. На Олімпіаді знову ж буде 5, але вважаю, що в цьому році головні змагання – відбірковий чемпіонат світу, тому приціл на нього. Не можу не згадати про масштабну арені Мінська, де, наприклад, команда Білорусі (переможці ЕвроІгр) вже довгий час готувалася. Нам про такі залах можна тільки мріяти.

Група в цьому сезоні особливо сильна. В чому секрет?
– Дівчатк вже з нового циклу отримали достатньо досвіду. Капітан команди, фіналістка ОІ в Ріо, Анастасія Возняк. У всіх одна мета – бути в трійці. Значне ускладнення програми навіть в період змагального сезону – без цього ніяк. Хочеш медаль, ризикуй. Ірина Іванівна Дерюгіна ретельно готує і підбирає склад, хто справляється – той готовий вигравати медалі.

Як ви вважаєте, чого не вистачає Владі для реалізації її величезного потенціалу?
– Як і всім нам (вже колишнім, чинним гімнастика) справлятися зі своїм характером, внутрішніми емоціями і направляти емоції тільки на правильну роботу. Тільки з часом і досвідом це розумієш, тому все попереду!

Нещодавно ви вийшли заміж. Прийміть поздоровлення і заодно розкажіть про вашу історію?
– З майбутнім чоловіком – Олегом познайомилися самі. Домовилися про зустріч і побачилися, а ось один про одного розповіли спільні друзі і вже представляли нас парою, так і вийшло.

Коли стало зрозуміло, що все серйозно?
– Чесно, при першій зустрічі, як пізніше з'ясували, ми вже обоє подумали, що це доля, тому з перших днів я зрозуміла, що ці відносини переростуть в серйозні.

Як він зробив пропозицію?
– Ой, це було в неймовірно казковому куточку природи. Олег ще багато років тому, коли вперше побував в Альпах, вирішив, що зробить пропозицію руки і серця своїй коханій саме в такій атмосфері. І прекрасним першим днем ​​зими 2018 року по нагоди недавнього дня народження Олега ми вирушили на вихідні піднятися на оглядовий майданчик з видом на вершину Монблан. У білосніжній красі зимових гір, сяючих сонцем, Олег дістав кільце і запропонував стати його дружиною.

Ви були приголомшливо красивою на весільних фото! Напевно, готували все дуже довго і ретельно? Хто вам допомагав?
– Дякую, чесно так хвилююче проходила підготовка, настільки масштабною була, тепер підкажу при різних питаннях кожній нареченій. Почали вибирати місце в лютому місяці, а вже посилено готувалися після Кубка Дерюгіної. Так хотілося, щоб цей день був прекрасним – з нашими рідними і близькими, і в першу чергу, таким, що запам'ятовується. Він пройшов настільки ідеально, що навіть і не могли мріяти про таке. До сих пір під ейфорійним враженням від цього дня. Допомагало агентство у виборі весільних послуг, у багатьох дрібницях і моментах займалися самостійно, хотілося, щоб кожна деталь була з душею.

Як ви вибирали сукню?
– Вибір сукні, вважаю, це кропітка праця. Виривалася в обідніх перервах від роботи, так як почала працювати з командою в групових вправах на Всесвітню Універсіаду. Побували у багатьох весільних салонах Києва з близькими подругами (одна з них Вікторія Мазур). Хоч мені дуже подобаються брендові сукні по фігурі, як, наприклад, весільна сукня Насті Каменських, але я себе бачила в пишній сукні з талією і елегантною ручної роботою. Думаю, що кожна дівчина відчуває, коли знаходить свою весільну сукню. Так і я знайшла по особистому смаку наряд для особливого весільного свята.

У весільну подорож поїдете?
– Дуже сподіваюся в серпні виберемося в довгоочікувану подорож, тому що весілля пройшло, а на наступний день ми вже обидва були на роботах з самого ранку. Поїздка відкладена через підготовку команди на Всесвітню Універсіаду, куди ми вирушимо вже 9 липня, і роботи Олега.

Крістіна ПОЛЬСЬКА

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Галичанка зазнала 14-ї поспіль поразки в чемпіонаті Польщі
Інші види | 22 квітня 2024, 21:40 0
Галичанка зазнала 14-ї поспіль поразки в чемпіонаті Польщі

У львівської команди вперше за довгий час з'явилася Діана Дмитришин

Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини
Футбол | 23 квітня 2024, 19:32 11
Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини

Очікується, що проти «Реал Сосьєдад» зіграє Кепа Аррісабалага

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.