Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

30 червня 2019, 16:10
Формула 1
Гран-прі Австрії 2019. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 01 липня 2019, 12:09
8248
16

Ферстаппен добув суперперемогу в Австрії, Хемілтон - поза топ-3

Пілот Ред Булла Макс Ферстаппен виграв динамічний Гран-прі Австрії

| Оновлено 01 липня 2019, 12:09
8248
16
Ферстаппен добув суперперемогу в Австрії, Хемілтон - поза топ-3
Skysports.com

Топ-10: Ферстаппен, Леклер, Боттас, Феттель, Хемілтон, Норріс, Гаслі, Сайнс, Райкконен, Джовінаццо

Очко за найшвидше коло: Макс Ферстаппен (Ред Булл)

Оновлено: після гонки стюарди ФІА розглядали момент з обгоном Леклера і визнали, що Ферстаппен пройшов суперника чисто. Результати гонки не змінилися.

Розклади перед стартом гонки в Австрії були цікаві. Боротьба за лідерство між Шарлем Леклером і Максом Ферстаппеном, а також насідаючий ззаду Льюїс Хемілтон. Британець, який отримав штраф в мінус 3 позиції, стартував не 5-м, а 4-м через штраф Кевіна Магнуссена. І, звичайно, Себастьян Феттель, що проривався с 9-го місця.

Дивно, але старт провалив Ферстаппен, який впав на 7-е місце. Леклер впевнено зберіг лідерство, а топ-3 замикали Боттас і Хемілтон. Феттель почав добре і перемістився на 6-у позицію. Відзначимо боротьбу Себастьяна з Норрісом. Не без проблем, але пілот Феррарі перемістився на 5-е місце, а незабаром Норріса обійшли і обидва пілоти Ред Булла.

Що стосується лідерів, то Леклер відірвався від Боттаса на 2 секунди, а Валттері приблизно на такій же дистанції тримався попереду напарника. Питання було в тому, що на машинах Феррарі стояли шини софт, тоді як у конкурентів - більш довговічні шини медіум.

Коли почалися піт-стопи, то знову не пощастило Феттелю. Команда явно не була готова до заміни шин і німець простояв в боксах набагато довше, ніж повинен був. У підсумку Феттель повернувся 7-м і потрапив в трафік.

Цікаво, що довше за всіх на трасі залишався Хемілтон, який намагався пересидіти Боттаса і випередити його на піт-стопі. Правда, на боліді Льюїса виникли проблеми з переднім антикрилом, яке довелося міняти на піт-стопі. Звичайно, це коштувало британцеві часу і він повернувся позаду і Боттаса, і навіть Феттеля - на 5-му місці. Невдача не тільки для Себастьяна, але і Льюїса. В цілому, після всіх пітів Леклер випереджав Боттаса на 4 секунди і Феттеля - майже на 10.



Втім, Феттелю було не до Боттаса, так як його швидко наздогнав Ферстаппен. Ред Булл показував прекрасну швидкість, а також знову окреслив проблеми Феррарі в поворотах. Незважаючи на цікаву боротьбу, Макс пройшов Феттеля і кинувся в погоню за Боттасом. Сам же Себ поїхав на другий піт, змінивши шини на софт і пропустивши вперед Хемілтона.

Що стосується Ферстаппена, то він швидко пройшов Боттаса і відправився в погоню за Леклером! Шарль був у 5 секундах попереду.

Макс дуже швидко скоротив відставання і пройшов Леклера! Не без контакту, але пройшов. Неймовірний натиск молодого голландця, який перемагає на домашньому для Ред Булла етапі другий рік поспіль. Дуже шкода Леклера, який після Бахрейну знову втрачає вірну перемогу. Супер перемога Ферстаппена. І перша гонка сезону без Мерседеса в переможцях.

Маленькою втіхою для Феррарі став обгін Феттеля, який пройшов Хемілтона. Ух, ось так гонка після нудної Франції.

 

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 197
2. Валттері Боттас (Мерседес) - 166
3. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 126

4. Себастьян Феттель (Феррарі) - 123
5. Шарль Леклер (Феррарі) - 105

Іван Зінченко
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sokolyk
На відео чітко видно, що Ферстаппен витісняє Леклера із траси. Це було підло, якщо взяв внутрішній радіус у боротьбі з суперником - тримайся його! А там уже буде видно хто краще вийде з повороту - з зовнішнього чи внутрішнього...
Saar
Хемилтону дали же такую победу в борьбе с Феттелем, значит и Леклеру нужно отдавать победу, а не Ферстаппену.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mr.Value
Ферстаппена с победой, это было мощно. Так и думал, что за победу будут бороться именно они с Леклером. Феттель очень хорошую гонку провёл, но не хватило 1-2 кругов до подиума. Мерседес были медленными, вот бы теперь во всех гонках так :D
ManUtd
"У меня проблемы с двигателем, я теряю мощность..." (Ферстаппен)
Что это было? Новая балабол-тактика?)))
Taras Rohovskyy
Макс не правий. На 19'00 засідають стюарти. надіюсь поставлять на місце вискочку.
Natam69
Взагалі псіх ферстапен когось забє і тоді всі будуть задоволені. Це не вперше він таке витворяє. Його давно пора дискваліфікувати з Ф1.
dudigo78
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sunrise
Я считаю, что по сути, Ферстаппен законно прошёл Леклера. Но вот вспоминая за что забрали победу у Феттеля у меня возникает вопрос о двойных стандартах в Ф1.