Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Спортивна гімнастика
| Оновлено 25 червня 2019, 17:15
4370
0

Європейські Ігри-2019. Прев'ю змагань зі спортивної гімнастики

Чого очікувати від української збірної

| Оновлено 25 червня 2019, 17:15
4370
0
Європейські Ігри-2019. Прев'ю змагань зі спортивної гімнастики
З 27-го по 30 червня на «Мінськ Арені» в рамках Європейських ігор проходитимуть змагання зі спортивної гімнастики.
 
Формат змагань
 
На відміну від минулих Ігор, на цей раз не буде проводитися командне багатоборство. Будуть розіграні медалі лише в індивідуальних видах. Чоловічі і жіночі змагання пройдуть одночасно.
 
У фінал багатоборства потрапляють найкращі 18 гімнастів за підсумками кваліфікації (максимум два гімнаста від однієї країни). У фінали в окремих видах проходять кращі 6 гімнастів (максимум 1 представник від однієї країни).
 
Чоловічі змагання
 
Збірна України
 
У складі команди найсильніші гімнасти України на даний момент: Ігор Радівілов, Олег Верняєв та Петро Пахнюк.

Для хлопців це будуть вже другі Європейські ігри в кар'єрі. У 2015-му Олег виграв три медалі. Ігор був призером в командній першості, а Петро Пахнюк теж виграв командну медаль, однак тоді він ще виступав за збірну Азербайджану.
 
Ігор Радівілов розраховує поборотися за медалі на кільцях і опорному стрибку. Олег Верняєв тільки недавно повернувся після травми, тому точно невідомо в якій формі він знаходиться. Минулий чемпіонат Європи пройшов для нього не так вдало як хотілося б, але традиційно сильними його видами є багатоборстві, кінь-махи і бруси.
 
Петро Пахнюк, який повернувся з квітневого чемпіонату Європи зі срібною медаллю на брусах, може розраховувати на високе місце і в багатоборстві.
 
Багатоборство
 
Серед сильних гімнастів можна виділити титулованого Давида Білявського з Росії, який практично не виступав в цьому році. Однак, він готувався спеціально до цього старту, маючи великий досвід і досить складну програму, є одним з головних претендентів на медаль. Двоє інших російських гімнастів Владислав Поляшов і Дмитро Ланкін, не так рівно проходять всі 6 видів, але також мають шанси опинитися на п'єдесталі, багато в чому за рахунок своїх сильних снарядів. У списках також є бронзовий призер минулого ЧЄ в багатоборстві - Маріос Георгіу, молоді британці Джарна Реджини-Моран і Брін Бівен, які набрали непогану форму турки Ондер Ахмет, Ферхат Аріджан. Розраховуємо, що за медалі зможуть поборотися і українські гімнасти Петро Пахнюк і Олег Верняєв. Однак, щодо Олега невідомо чи буде він проходити все багатоборство.
 
Вільні вправи
 
Головними фаворитами на завоювання медалей є: представники Ізраїлю Артем Долгопят і Олександр Шатілов, російський гімнаст Дмитро Ланкін, іспанець Рей Запата, турецький гімнаст Ондер Ахмет і британець Джарна Реджині-Моран. Можливо вдасться порадувати місцеву публіку білорусу Єгору Шрамкова.
 
Кінь-махи
 
На коні можуть непогано виступити найдосвідченіші Сіріль Томмасон із Франції і хорват Філіп Уде. Хороші шанси у Давида Білявського. Кінь є одним з сильних видів для українців Пахнюка і Верняева. За місце на п'єдесталі може поборотися і білорус Андрій Ліховіцкій.
 
Кільця
 
Одним з претендентів на медаль є український гімнаст Ігор Радівілов. У нього одна з найскладніших програм та високий рівень виконання. Хоч йому трохи не щастило на минулому чемпіонаті Європи, він завжди налаштовується на високий результат на будь-якому старті. Фінал у цьому виді зазвичай не обходиться без російських, вірменських і турецьких гімнастів.
 
Опорний стрибок
 
Як завжди, це ще один шанс для Ігоря Радивилова. Конкуренцію йому можуть скласти Дмитро Ланкин з Росії, ізраїльтянин Андрій Медведєв, британці Джарна Реджині-Моран і Бівен Брін. Зазвичай на стрибку часто потрапляє у фінал і Олег Верняєв, але після травми навряд чи він ще готовий виконувати два стрибка.
 
Паралельні бруси
 
Мабуть, один з найсильніших видів для української збірної. Якщо хлопці кваліфікуються в фінал, то цілком можуть розраховувати на медалі і цього разу. Основні конкуренти - це російські гімнасти Давид Белявський і Владислав Поляшов. Також в цьому виді добре виступає турецька гімнаст Ферхат Аріджан.
 
Перекладина
 
Непогані шанси на медаль у угорського гімнаста, призера чемпіонату Європи - Давида Вечерньєша. Досить якісно працюють на турніку росіяни Давид Белявський і Владислав Поляшов. Також непогано виступає в цьому виді і білорус Андрій Ліховіцкій.
 
Жіночі змагання
 
Збірна України
 
Жіноча команда буде представлена ​​трьома сильними гімнастками: Ангеліна Радівілова, Діана Варінская і Анастасія Бачинська.

Ангеліна Радівілова недавно непогано виступила на етапі Кубка виклику в Хорватії, де виграла три медалі. У цьому році вона додала практично в кожному з видів і є найдосвідченішою в команді. Її сильні види - багатоборство, вільні вправи і колоду. Ангеліна брала участь на минулих Європейських іграх, але там виступила не так вдало, як хотілося б. Сподіваємося, що цього разу цей старт складеться для неї набагато краще.
 
Діана Варінська на минулому чемпіонаті Європи стала 7-ю в багатоборстві. Однак, найсильнішим її видом є різновисокі бруси. За умови потрапляння в фінал вона може поборотися і за медаль.
 
Юна Анастасія Бачинська виступає всього лише перший рік у дорослій категорії і вельми вдало. Вона була 5-й в багатоборстві на ЧЄ і 7-й в фіналі на колоді. Саме в цих двох видах у неї найбільші шанси зайняти високі позиції.
 
Багатоборство
 
За відсутності француженки Мелоні Дос Сантос, основною претенденткою на титул є Ангеліна Мельникова з Росії. Може непогано виступити і Ніна Дерван з Бельгії, вона була 4-ю в багатоборстві на торішньому ЧС, маючи дуже сильну програму на різновисоких брусах і дуже чисте виконання на інших видах. Також варто відзначити голландку Наомі Виссер, румунку Денису Голготе, сильних британок Джорджію-Мей Фентон і Ребекку Дауні.
 
Опорний стрибок
 
Сильні стрибки є в активі у росіянки Ангеліни Мельникової і румунки Дениси Голготе. Важко виділити когось ще зі складними стрибками. Можливо вдасться відібратися у фінал комусь із угорок і британок.
 
Різновисокі бруси
 
Головна фаворитка - бельгійка Ніна Дерван. Сильні програми є у росіянок Мельникової і Ільянковой. Здивувала якісною роботою на минулому ЧЄ Анастасія Алістратова з Білорусі. Складними комбінаціями володіють британки Джорджія-Мей Фентон і Ребекка Дауні. Сподіваємося, що вдасться потрапити в фінал і нашої Діані Варінской.
 
Колода
 
Останнім часом якісною роботою на колоді зазвичай відрізняються голландки і бельгійки. Як і раніше це традиційно сильний снаряд для румунських гімнасток. При хорошому виконанні може поборотися за медаль і українка Анастасія Бачинська.
 
Вільні вправи
 
Оригінальними вільними виділяються представниці голландської та бельгійської шкіл гімнастики. Тут може непогано виступити фіналістка минулорічного ЧЄ - Селін Ван Гернер. Складні комбінації демонструють росіянка Мельникова і румунка Голготе. Можливо, зуміє пройти в фінал Ангеліна Радівілова, тим більше, базова складність її програми дозволяє на це розраховувати.
 
Розклад (час по Україні)
27 червня. Кваліфікація. Чоловіки та жінки
 
13.00 - 1-й потік (Україна). Трансляція - Канал «Білорусь 2»
17:00 - 2-й потік
 
29 червня. Фінали особистого багатоборства. Чоловіки та жінки
 
14:00 -16:45. Трансляція - Канал «Інтер»
 
30 червня. Фінали в окремих видах. Чоловіки та жінки
 
13.00 -16:15. Трансляція - Канал «Інтер»
 
Підготував Роман КОВРИЖЕНКО
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.