Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 травня 2019, 19:37
7419
6

Арсенал вдома поступився Карпатам і вилетів з Прем'єр-ліги

Львів'янам доведеться грати перехідні матчі за право виступати в еліті

| Оновлено 29 травня 2019, 19:37
7419
6
Арсенал вдома поступився Карпатам і вилетів з Прем'єр-ліги
fckarpaty.com. «Арсенал-Київ» — «Карпати»
На заключний і вирішальний для обох команд матч чемпіонату в складах суперників порівняно з минулим туром відбулися деякі кадрові ротації. Наставник «канонірів» Ігор Леонов після поразки від «Десни» замість Танковського, Кадимяна та Міссі Мезу випустив на поле Сагуткіна, Авагімяна та Ковпака. Щодо складу «Карпат», то новий керманич «левів» Олександр Чижевський змінив лише одну позицію в обороні, випустивши Папу Гуйє замість Мегреміча.

Господарі поля активніше розпочали гру і провели дуже швидкий гол. Оріховський закинув м’яч до штрафного, де Папа Гуйє не дотягнувся до м’яча і досвідчений Ковпак, на мить випередивши Кучинського, пробив повз воротаря. Для 36-річного Олександра це був вже 77-й гол у Прем’єр-лізі і згодом через пошкодження він залишив поле.

Після пропущеного голу гості поступово вирівняли гру і заробили перспективний стандарт – майже на лінії штрафного майданчика, проте Мякушко, який, до речі, проводив свій 100-й матч у чемпіонатах, пробив вище воріт. І все ж «Карпати» згодом впродовж декількох хвилин зуміли переламати хід поєдинку. Спочатку капітан «левів» Нестеров після подачі кутового від Онгли головою зумів пробити повз Підківку. Не встигли оговтатися «каноніри» від такого розвитку подій, як Понде у боротьбі з Дубінчаком опинився на газоні. І Мякушко в третьому поспіль матчі забиває гол з «позначки» – 1:2. Мякушко, до речі, став автором 500-го реалізованого в українських чемпіонатах пенальті гравцями команд-гостей.

Згодом міг відновити рівновагу в рахунку Калітвинцев, проте Кучинський перевів м’яч після дальнього удару на кутовий. Забракло влучності і дальньому «пострілу» Мірошниченка. Пожвавлення на трибунах викликав і перший у весняній частині чемпіонату вихід на поле досвідченого Федецького. Під кінець першої половини зустрічі небезпечні моменти знову виникали біля воріт столичного клубу. Гуцуляк красиво пробивав через себе під поперечину і Підківка, не ризикуючи, перевів м’яч на кутовий. А в компенсований час Гуцуляк, обігравши двох суперників, наносив удар – м’яч зрикошетив від захисника до Мірошниченка і Денис ударом зльоту пробив низом в дальній кут – 1:3.

Другий тайм знову активніше розпочав «Арсенал-Київ», у якого, враховуючи його турнірне становище, іншого виходу й не було. Агресивно вийшов на заміну Кадимян, але екс-гравець «Карпат» пробив поруч з рамкою воріт. Карпатівці продовжували впевнено руйнувати атакуючий порив «канонірів» і при першій нагоді небезпечно атакували. Зокрема після удару головою Гуцуляка м’яч влучив у поперечину воріт «канонірів».

В компенсований час матчу кияни зуміли таки скоротити рахунок, коли Авагімян, скориставшись пасом Ліпартії, пробив низом повз воротаря. «Карпати» здобули свою 10-ту гостьову вольову перемогу у чемпіонатах, в тому числу другу над «канонірами», причому з таким же рахунком, що і у 2003 році.

Трошки раніше завершилися матчі інших команд з нижньої шістки. У підсумку «Арсенал-Київ» вимушений буде знову повернутися до першої ліги. А на підопічних Олександра Чижевсього чекають 4 та 8 червня перехідні матчі за право грати у Прем’єр-лізі з луцькою «Волинню». Нагадаємо, що до тренерського штабу «Волині» входять колишні гравці «Карпат» Андрій Тлумак та Андрій Сапуга, що додасть додаткової інтриги цим матчам плей-офф.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ
 
Українська Прем'єр-ліга, 32-й тур.
 
«Арсенал-Київ» - «Карпати» - 2:3
 
 Ковпак (4), Авагімян (90+2) - Нестеров (18), Мякушко (20, з пенальті), Мірошниченко (45+2).
 
 Оріховський (47), Янаков (82) - Ковтун (16), Кльоц (44), Понд (69), Федецький (76).
 
«Арсенал-Київ»: Підківка Роман Юрійович - Жичиков, Дубінчак, Башлай (Янаков, 32), Сагуткін, Вакуленко (Кадимян, 46) - Домбровський, Оріховський, Калитвинцев, Авагімян - Ковпак (Ліпартія, 11).
 
«Карпати»: Кучинський - Нестеров (Федецький, 36), Ковтун, Папа, Мірошниченко - Кльоц, Ді Франко (Дебелко, 80), Онгль, Мякушко (Бусько, 90+3) - Гуцуляк, Понд.
 
Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве).
 
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dudigo78
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
UKRAINE FAN
от и отлично . Таких команд нам не надо
Алексей Романцев
Ворскла в последний момент слилась, теперь трызда Карпатам от Волыни
Вадим Максимов
Волинь Чемпіон!!! Наших фані буде дофіга у Львові!! Будем рвать овец) Плей-офф буде за Волиню!
savant
Ну и слава богу!!