Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 травня 2019, 16:54
5108
5

Арсенал-Київ – Карпати. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Заключна битва «канонірів» та «левів»

| Оновлено 29 травня 2019, 16:54
5108
5
Арсенал-Київ – Карпати. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Карпати

У середу, 29 травня, в заключному турі чемпіонату України «Арсенал-Київ» прийматиме «Карпати». Обидві команди в разі перемоги мають теоретичні шанси полегшити собі життя: «леви» уникнути перехідних матчів плей-офф, а «каноніри» – залишити пряму зону пониження до першої ліги.

В останні роки «каноніри» стали незручними суперниками для львівського клубу, який ще з березня 2011 року не може перемогти столичну команду вже у 9-ти матчах поспіль: три нічиї та шість поразок. Раніше «Карпати» загалом вже 36 разів в Прем’єр-лізі зустрічалися з «канонірами» і столичний клуб на своєму полі має перевагу над «зелено-білими»: 7 перемог, 6 нічиїх та 4 поразки.

Востаннє «леви» приїжджали до Києва 1 грудня минулого року, коли біля керма киян стояв ще В’ячеслав Грозний, а діями «Карпат» керував Олег Бойчишин. Матч завершився з рахунком 1:1. Спочатку Папа Гуйє «зрізав» м’яч у власні ворота, а в другому таймі в складі «зелено-білих» влучним ударом з «позначки» відзначився Олексій Гуцуляк. Потім «Карпати» на початку травня приймали «канонірів» і зазнали прикрої поразки – 1:2. Підопічні Ігоря Леонова зусиллями Сергія Вакуленка швидко відкрили рахунок, після перерви відзначився ще Олександр Ковпак і лише після цього карпатівці скоротили відрив, коли Мартін Онгла відкрив лік своїх голів в Україні. Загалом гольова серія «канонірів» у зустрічах з «левами» триває в чемпіонатах вже 11 ігор – 24 м'ячі.

Після попереднього туру, у якому «Карпати» маючи перевагу у два м’ячі не зуміли перемогти «Олімпік», іспанський наставник «левів» Фабрі Гонсалес натякнув на відставку, яка згодом і була прийнята. Тож 27 травня біля керма «левів» у день свого 48-річчя став Олександр Чижевський, який входив до тренерського штабу «Карпат». Нагадаємо, що Чижевський у 1992-1999, 2002 роках провів за «зелено-білих» у чемпіонатах 225 ігор (4 голи), а згодом став першим (!) гравцем в історії Прем’єр-ліги, який провів 400 ігор.

Щодо круглих цифр навколо матчу, то ювілейний 100-й матч в чемпіонатах може провести Сергій Мякушко, який, до речі, три тури поспіль не залишає поле без забитих голів. Для арбітра матчу Ярослава Козика це буде вже 92-а гра в Прем’єр-лізі. Цікаво, що «Карпати» при арбітрі з Мукачевого ще жодного разу не перемагали в чемпіонатах: у 13-ти матчах – 6 нічиїх та 7 поразок. Вболівальники «зелено-білих» сподіваються, що цей сумний серіал завершиться нарешті після битви з «канонірами».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Орієнтовні склади:

«Арсенал-Київ»: Підківка, Жичиков, Башлай, Вакуленко, Дубінчак, Домбровський, Танковський, Оріховський, Кадимян, Калітвінцев, Міссі Мезу.

«Карпати»: Кучинський, Мірошниченко, Нестеров, Ковтун, Бусько, Онгла, Кльоц, Ді Франко, Гуцуляк, Мякушко, Понде.

29 травня, середа

«Арсенал-Київ» — «Карпати»
Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. 17:00
АРСЕНАЛ-КИЇВ — КАРПАТИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)
Прогноз Sport.ua — 1:0
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 


 

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
wicker
Якщо гратиме куч, значить Дим дав команду на САМОЗНИЩЕННЯ, так. як окрім нього НІХТО НІЧОГО НЕ ВИРІШУЄ....
Вадим Максимов
3:0
Потім такий же рахунок в плей-офф з Волиню і передив...