Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 травня 2019, 16:39
2863
1

Ворскла – Олімпік. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Цілі різні, але їх досягнення близько

| Оновлено 29 травня 2019, 16:39
2863
1
Ворскла – Олімпік. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олімпік

Коли сезон вже на фініші, та майже всі глобальні цілі або досягнуті, або відкладені на майбутній чемпіонат – залишається тільки завершити його на мажорній ноті. Але, як знати, наскільки глобальні і масштабні ті завдання, які будуть вирішувати для себе в заключному турі «Ворскла» та «Олімпік».

Полтавчани, програвши «Чорноморцю», перервали шестиматчеву безпрограшну серію, і тепер ділять сьомий-восьмий рядки таблиці з «Десною». Ще однією втратою за підсумками цієї зустрічі стало вилучення Володимира Чеснакова (перше в УПЛ при 270 проведених матчах!), і без капітана команди повністю бойовим склад господарів на майбутній поєдинок вже не назвати. Для того щоб стати сьомою, «Ворсклі» досить виграти з будь-яким рахунком - в разі перемоги чернігівського колективу, перевага за додатковими показниками за рахунок двох виїзних перемог буде у підопічних Віталія Косовського.

У суперника полтавчан - турботи іншого толку. Після нічиєї з «Карпатами» «Олімпіку», здавалося б, можна було зітхнути з полегшенням: відрив від львівської команди залишився незмінним і вельми привабливим - три очки, так що мета не потрапити в «жорна» перехідних матчів, начебто майже досягнута. Але саме це горезвісне «майже» і не дає поки спокою команді з Донецька. Випадок – а саме він може втрутитися в процес розподілу підсумкових місць між «Олімпіком» та «Карпатами», – звичайно ж, залишає лише теоретичні шанси львів'янам виявитися на дев'ятому рядку. І все-таки вони є...

Звернувшись до Регламенту Прем'єр-ліги, ми легко листаємо до Статті 22 «Визначення місць команд у змаганнях». Отже, в разі рівності очок у двох команд, їх місця визначаються за наступними показниками: перший – більша кількість очок в особистих зустрічах (тут у «Олімпіка» з «Карпатами» повна рівність: по одній перемозі та дві нічиї); другий – краща різниця забитих і пропущених м'ячів в особистих зустрічах (і знову рівність – 9:9); третій – більше число забитих м'ячів між цими командами (тут не обійтися без тлумача), і, нарешті, четвертий пункт – краща різниця забитих та пропущених м'ячів у всіх матчах. В даному аспекті донеччани мають різницю «-7» проти карпатівських «-10». А отже, гіпотетично в розкладі все ще може змінитися.

До речі, грати команди, відповідно до того ж Регламенту, будуть в один і той же час. Однак, малоймовірно, що це якось вплине і на настрій, і на завдання окремо взятого поєдинку. Тільки перемога дозволить і «Ворсклі», і «Олімпіку» без завмирання серця дізнаватися результат паралельних поєдинків конкурентів. Тим цікавіша нас чекає боротьба в Полтаві – безкомпромісність забезпечена!

І на завершення, про кадри. Якщо в стані «Ворскли» доведеться вирішувати проблему дискваліфікації капітана, то у «Олімпіка», крім виконавців, що заліковують травми (яких вистачає і у полтавчан), відзначаємо відсутність Ігоря Снурніцина, котрий знаходиться в Польщі разом зі збірною України U-20. Юний захисник міцно закріпився в складі донеччан, хоча і після його від'їзду команда демонструє непогану ходу – п'ять очок в трьох матчах. Крім того, в дев'яти поспіль виїзних поєдинках «Олімпік» забиває голи, і це – клубний рекорд. Тут головний герой досягнення – Дійе Матар, який забиває в чотирьох матчах поспіль! Стримати сенегальця – ключове завдання оборони «Ворскли».

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Ворскла»: Ткаченко, Сапай, Мартиненко, Чижов, Пердута, Артур, Скляр, Петрович, Габелок, Васін, Коломоєць.

«Олімпік»: Кринський, Цимбалюк, Гришко, Вантух, Клименчук, Тейшейра, Політило, Валєєв, Гай, Ксьонз, Матар.

29 травня, середа

«Ворскла» — «Олімпік»
Полтава. Стадіон «Ворскла» ім. О.Бутовського. 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ВОРСКЛА — ОЛІМПІК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Прогноз Sport.ua — 2:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 


 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вадим Максимов
Нада нієку накатати, щоб Карпати в передив відправити)
І оформити їм передив, прямою магастралью через Луцьк