Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 травня 2019, 19:41
4070
3

Ворскла виграла Кубок престижу, Олімпік зберіг прописку в УПЛ

Максим Дегтярьов, вийшовши на заміну, забив два голи і врятував донецький клуб

| Оновлено 29 травня 2019, 19:41
4070
3
Ворскла виграла Кубок престижу, Олімпік зберіг прописку в УПЛ
ФК Ворскла Полтава
Сьогодні, 29 травня, відбувся матч останнього 32-го туру української Прем'єр-ліги, в якому полтавська «Ворскла» приймала донецький «Олімпік». Зустріч завершилася внічию з рахунком 2:2. Зайнявши 7-ме місце, полтавський клуб завоював втішний Кубок престижу. Донецька команда зберегла прописку в УПЛ.
 
Господарям поля потрібно було вигравати, щоб перемогти в заочній суперечці за 7-му підсумкову позицію з чернігівською «Десною». І полтавчанам вдався швидкий гол. На 5-й хвилині навіс зі штрафного чітко виконав Васін, а Шарпар виграв повітряну дуель і відкрив рахунок головою – 1:0.
 
Гра в першому таймі проходила в неспішному темпі, але обидві команди мали декілька моментів. На 19-й хвилині активний Матар Діейє пробивав головою після навісу в штрафну, голкіпер господарів Ткаченко насилу відбив м'яч на кутовий. На 31-й хвилині господарі поля могли подвоїти рахунок. Васін замикав дальню штангу, але примудрився з метра по порожніх воротах пробити вище поперечини. Хорошою була знижка партнера, який виграв повітря після подачі з кутового.
 
Проте, підопічним Сергія Косовського вдався гол в роздягальню. Клименчук сфолив у штрафній на Пердута і отримав гірчичник. Був призначений пенальті для господарів поля. Васін впевнено реалізував 11-метровий штрафний удар, пробивши на силу і по центру – 2:0 для «Ворскли». Хороший для полтавчан рахунок в боротьбі за втішний кубок.
 
Донецький клуб поразка не влаштовувала. З огляду на рахунок матчу в Києві (фіаско «Арсеналу» від «Карпат»), команда Ігоря Климовського в лайв-таблиці опустилася на 10-ту позицію, в зону перехідних матчів. Тому, вийшовши на другий тайм, гості почали діяти агресивно в спробах розпечатати ворота Ткаченко. На 60-й момент у них виник супермомент! Матар Діейє проскочив повз трьох суперників і пробив у дальній кут. М'яч потрапив у штангу воріт, а удар Політило на добиванні був заблокований захисниками.
 
Проте, «Олімпік» досяг своєї мети, зумівши відігратися. Джокером став Максим Дегтярьов, який вийшов на заміну. Маючи в своєму розпорядженні лише 20 хвилин, він двічі вразив ціль. На 75-й хвилині Дегтярьов точним ударом з 12 метрів замкнув простріл Ксьонза з правого флангу атаки, скоротивши розрив у рахунку – 2:1. А на 83-й хвилині, коли у швидкій контратаці Матар протягнув м'яч по правому флангу і прострілив в центр, м'яч рикошетом від рук голкіпера потрапив до того ж Дегтярьова, який холоднокровно відправив його у ворота господарів поля – 2:2.
 
Нічийний рахунок влаштовував обидві команди. Полтавчани виграли другий Кубок престижу за три сезони, а «Олімпік» радіє збереженню прописки в Українській Прем'єр-лізі. У перехідні матчі відправляються «Карпати» і «Чорноморець», а київський «Арсенал» безпосередньо вилітає в Першу лігу.
 
Українська Прем'єр-ліга. 32-й тур
 
«Ворскла» Полтава – «Олімпік» Донецьк – 2:2
 
 Голи: Шарпар, 5, Васін, 44 (пен.) – Дегтярьов, 75, 83
 
 Попередження: Саків, 79 – Клименчук, 43.
 
«Ворскла»: Ткаченко – Пердута, Мартиненко, Даллку, Артур (Сапай, 73) – Саків (Петрович, 81), Скляр – Шарпар – Васін, Коломоєць, Габелок (Мисик, 90+1).
 
Запасні: Солобчук, Кані, Чижов, Карека.
 
Головний тренер: Сергій Косовський.
 
«Олімпік»: Кринський – Клименчук (Валєєв, 65), Гришко, Гай, Ксьонз (Сондей, 78) – Кольцов, Політило, Тейшейра (Дегтярьов, 68) – Г. Пасіч, Матар Діейє, Є. Пасіч.
 
Запасні: Махновський, Цимбалюк, Тимошенко, Кравчук.
 
Головний тренер: Ігор Климовський.
 
Стадіон: «Ворскла» ім. А.Бутовского (Полтава)
 
Головний суддя: Анатолій Абдула (Харків).
 
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 7
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

Гравця Динамо засуджено до 18 місяців в'язниці умовно. Названо суму штрафу
Футбол | 28 березня 2024, 17:44 6
Гравця Динамо засуджено до 18 місяців в'язниці умовно. Названо суму штрафу

Жерсон Родрігеш звинувачується в нападі та нанесенні побоїв колишній дівчині

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Taykitanin
А що, під Олімпік перероблять умови атестації. Хто її допустить до наступного сезону без ю19 та ю21?
lviv-999
Косовський оказався продажним ((((((. Футболіст був класний,а тренер (((((!!!!! Бабло не пахне ((((