Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 травня 2019, 11:04
6362
19

Зоря обіграла Олександрію в Запоріжжі та випередила Маріуполь

Команда Юрія Вернидуба одноосібно зайняла четверту сходинку, обійшовши Маріуполь

| Оновлено 27 травня 2019, 11:04
6362
19
Зоря обіграла Олександрію в Запоріжжі та випередила Маріуполь
ФК Зоря
Одними з останніх до боротьби в тридцять першому турі Української Прем'єр-ліги увійшли луганська «Зоря» і «Олександрія». Ці команди входять в число учасників «верхньої шістки», де справжньої футбольної інтриги залишилося не так вже й багато.
 
Власне, саме підсумкова позиція команди Юрія Вернидуба і «Маріуполя» залишаються невідомими змінними в рівнянні балансу сил серед найсильніших команд національної першості. Боротьба йде за більш комфортний старт у кваліфікації до групового етапу Ліги Європи на наступний сезон.
 
Залишалося провести лише дві гри до кінця сезону. І, поки колективу Вернидуба протистояв майбутній «бронзовий» призер, «Маріуполь» грав в Харкові проти донецького «Шахтаря». Очевидно, що турнірної мотивації були позбавлені суперники обох претендентів на місце під «більш яскравим сонцем».
 
Справжнє стихійне лихо панувало у Запоріжжі безпосередньо перед стартовим свистком арбітра. Футболісти і вболівальники на трибунах змокли до нитки ще під час передматчевої розминки команд, але проведенню поєдинка вже нічого не могло заважати, а поспішали впоратися якнайшвидше учасники протистояння настільки, що навіть випередили паралельну зустріч на кілька хвилин з точки зору першого удару по м'ячу в центрі поля.
 
Проте наскільки погано увійшла в поєдинок «Зоря»! Стандартне положення в центрі поля, яке отримали право виконати підопічні Шарана, виявилося абсолютно проігнорованим їх суперником. Навіть персональній опіці не було відведено належної уваги, що призвело до того, що Довгий без проблем виокремився від основної групи футболістів, і завдав удар головою. Справедливі претензії можна направити на адресу й Микити Шевченко в цій ситуації – на настільки високі подачі зі стандарту голкіпери просто зобов'язані виходити.
 
Прекрасно розуміла команда Вернидуба, що треба відіграватися. Та й з Харкова новин не приходило вже півгодини ігрового часу. Довелося йти в масований штурм володінь суперника. Однак враження від м'яча Артема Громова, що послідував незабаром, буде зіпсоване подіями, що йому передували. Сілас явно порушував правила у верховій боротьбі під час спроби повернути м'яч до штрафного, а потім, і сам Артем підіграв собі рукою при спробі Стецькова вибити м'яча подалі від воріт. Поки гравці «Олександрії» дивилися на арбітра, Громов підробив собі під праву ногу, і пробив точно в дальній кут. Та й святкував гравець під стать своєму точному удару, знизуючи при цьому плечима.
 
Кінцівка першого тайму шокувала підопічних Шарана ще раз. Удар Ігоря Чайковського з-за меж штрафного важко було назвати небезпечним для Рудика. М'яч йшов в сторону від воріт, але на шляху до лицьової зустрівся з частоколом з ніг захисників «Олександрії». Сталася серія рикошетів, результатом якої стало отримання Луньовим можливості розстріляти ворота суперника з району одинадцятиметрової позначки.
 
Забавно відреагував на настільки сумбурний перший тайм офіційний twitter-акаунт гостей, розмістивши фотографію легендарного голу Дієго Армандо Марадони поруч з рахунком звітної зустрічі. Спортивна злість у гравців «Олександрії» просто зашкалювала, і вже зі стартових хвилин другого тайму вони кинулися в наступ.
 
Ось тільки недовго тривали потуги «оленів» зрівняти рахунок. Тимчик перевірив на міцність поперечину ударом з правої половини воротарського, а за мить до цього епізоду, Луньов перекинув м'яч і над воротами, разом з голкіпером – настільки небезпечними були контрвипади «Зорі».
 
Був на поле один футболіст, старання якого не були ще відзначені результативною дією. Йдеться про Дмитра Хомченовського. Півзахисник зіпсував кілька непоганих наступів своєї команди несвоєчасними ударами по воротах, але ці невдачі з легкістю можуть бути віднесені до категорії «пристрілок», адже на 68-й хвилині йому вдалося остаточно зняти питання про переможця у цій грі. Обвідний удар у правий верхній кут, на точність якого не змогло вплинути навіть падіння на вологий газон – 3:1. Запоріжжя побачило, можливо, ключовий успіх «мужиків» в поточному сезоні.
 
В останньому турі Української Прем'єр-ліги луганська «Зоря» зіграє на виїзді проти «Маріуполя», де й вирішиться їх безкомпромісний суперечка. «Олександрія» завершить сезон грою на своєму полі проти київського «Динамо».

Українська Прем’єр-ліга. 31-й тур.

«Зоря» – «Олександрія» – 3:1

 Громов, 29, Луньов, 44, Хомченовський, 68 –  Довгий, 13

 Вернидуб, 22, Громов, 58, Чайковський, 75 – Гречишкін, 6, Лучкевич, 21, Бухал, 49, Бабогло, 58

«Зоря»: Шевченко –  Михайличенко, Білий, Вернідуб, Тимчик – Чайковський, Сілас – Хомченовський, Луньов (Кабаєв, 71), Караваєв – Громов (Іванович, 88).

«Олександрія»: Рудик – Стецьков (Шастал, 55), Бабогло, Мікіцей, Лучкевич – Дедечко (Банада, 79), Гречишкін, Запорожан – Бухал, Протасов (Сітало, 72), Пономар.

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)

Стадіон: Славутич-Арена (Запоріжжя).

Удари (у площину): 12 (4) – 11 (6)
Кутові: 9 – 6
Оффсайди: 1 – 2.

ЗОРЯ-ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C
 

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Названий ініціатор «травм» Ракіцького перед спарингами збірної України
Футбол | 28 березня 2024, 09:32 3
Названий ініціатор «травм» Ракіцького перед спарингами збірної України

Журналіст Віктор Вацко згадав кейс з кар’єри захисника «Шахтаря»

«Не розумію, як він опинився в збірній». Ващук розкритикував гравця України
Футбол | 27 березня 2024, 14:11 15
«Не розумію, як він опинився в збірній». Ващук розкритикував гравця України

Колишній захисник збірної України не вважає, що Таловєров відповідає рівню національної команди

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрій Некрасов
Считают личніе встречи, так что марик устроит просто победа
azl
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BekXan
Александрия последние игры вообще провалила.Как так нет мотивации перед ЛЕ?
yan2018
За победу в матче клуб традиционно получает 3 очка, за ничью – 1 очко, поражение не приносит ни одного балла. Регламент чемпионата Украины предусматривает дополнительные условия определения мест в таблице. Следом за количеством набранных очков второй по значимости показатель идет – разница забитых и пропущенных мячей, далее – общее количество забитых голов. В приоритетах суммарные показатели по всем мачтам. Если они одинаковые – учитываются эти же показатели, но во встречах команд друг с другом. В случае сравнения результатов двух клубов может быть также учтена оценка в конкурсе «Честная игра».
yan2018
Основные положения регламента.
Следом за количеством набранных очков второй по значимости показатель идет – разница забитых и пропущенных мячей, далее – общее количество забитых голов.
odiniznashih
Вы бы хоть для интереса посмотрели регламент - благо сейчас в интернете все доступно.
Личные встречи считаются только при равенстве остальных показателей.
odiniznashih
Вот где сказываются потерянные очки в тех матчах где нельзя их было терять.
Но с 4 местом Зарю уже можно поздравить, хотя у Мариуполя еще есть шанс обойти Зарю выиграв со счетом 21-0))
OLEXANDER
Маріуполю потрібно вигравати 10-0 або 11-1 і т.д., 9-0 мало)))Рахуватимуть різницю мячів у всіх матчах.
Алексей Романцев
Удачи Мариуполю в последнем туре. Этот гопник Рафаилов должен быть наказан за свой длинный и грязный язык