Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 травня 2019, 20:24
8494
18

Динамо здобуло вольову перемогу над Львовом

Переможний гол у господарів провів Бурда

| Оновлено 26 травня 2019, 20:24
8494
18
Динамо здобуло вольову перемогу над Львовом
Для суперників цей матч вже нічого не вирішував в плані турнірного становища. Хіба що «Львів» ще теоретично міг сподіватися на те, щоб наздогнати за набраними очками «Зорю» або «Маріуполь». Але навіть при такому результаті ще не факт, що львів'яни змогли б випередити опонентів за додатковими показниками.
 
Так що, з огляду на вищевикладені обставини, кияни вийшли на поле без своїх лідерів, включаючи Віктора Циганкова. Також з перших хвилин в основі з'явилися молоді Ахмед Алібеков і Євген Смирний, а капітанську пов'язку надів Микита Бурда. Стосовно гостей, то тут особливих змін не було, хіба що деякі футболісти середньої лінії і атаки повинні були грати на інших позиціях.
 
Стартові хвилини пройшли дуже спокійно і не те, що без гольових моментів, а взагалі без спроб загострити ситуацію біля воріт суперників. М'яч, в основному, тримався біля центрального кола і вболівальники відверто нудьгували.
 
Тільки на 13-й хвилині динамівці заробили перший кутовий біля воріт Олександра Бандури, але він ні до чого не привів. Втім за хвилину Артем Бесєдін мав відмінну можливість забити м'яч, після того як партнери вивели його на ударну позицію. Однак форвард киян забарився і пробив по воротах, коли там уже перебував захисник львів'ян Вадим Парамонов, який вибив м'яч у поле.
 
Гості відповіли відразу, причому тричі. Спершу Бруно сильно пробив у лівий кут, але Георгій Бущан перевів м'яч на кутовий. Потім після подачі з кута поля м'яч довго метався по штрафному майданчику «Динамо» і, врешті-решт, ця атака завершилася ударом вище воріт. А на 16-й хвилині Алваро отримав передачу на правому фланзі, вбіг до штрафного майданчика і точно пробив у ближній кут. Воротар киян явно не очікував такого від суперника і пропустив м'яч у власні ворота.
 
«Львів» не став зупинятися і продовжував небезпечно контратакувати. Наприклад, на 20-й хвилині знову небезпечно пробивав під поперечину Бруно, однак цього разу Георгій Бущан вчасно зреагував і відбив м'яч на кутовий.
 
Кияни довго приходили до тями від таких подій і лише на 26-й хвилині Микола Шапоренко наважився на удар здалеку. Олександр Бандура не відразу зумів зафіксувати м'яч у себе в руках, проте ніхто з динамівців не встиг на добивання.
 
Після цього суперники обмінялися неточними ударами у виконанні Миколи Шапоренко та Алваро, а також небезпечним проходом по правому краю Євгена Смирного, який, правда, так нічим і не закінчився. А вже перед самою перервою свої команди виручили воротарі. На 41-й хвилині Георгій Бущан своєчасно зреагував на удар зі середньої відстані все того ж Алваро, а на 43-й хвилині Олександр Бандура перевів м'яч на кутовий після сильного «пострілу» Володимира Шепелєва з-за меж штрафного майданчика.
 
На самому початку другого тайму на 51-й хвилині динамівці створили дуже небезпечний момент біля воріт гостей. Після навісу з правого флангу на лінію воротарського майданчика Назарій Русін краще за всіх зорієнтувався і  сильно пробив головою, але м'яч потрапив у поперечину. За дві хвилини Бруно отримав м'яч в хорошій позиції, але його удар заблокував захисник.
 
Наступного моменту глядачам довелося чекати досить довго. Команди грали неквапливо, і, як здалося, без особливого натхнення. Але, якщо гостей такий рахунок цілком влаштовував, то динамівцям треба було відіграватися. А вони в атаці грали невдало - їм тут явно не вистачало Віктора Циганкова. Ні до чого не привели і заміни, які провів Олександр Хацкевич.
 
Треба відзначити і те, що львівські футболісти, особливо це стосується бразильських легіонерів, досить часто падали на зелений газон і тягнули час. І, можливо, так би й дотягли до фінального свистка. Однак на 77-й хвилині динамівцям, нарешті, вдалася швидка і, головне, результативна атака. Де Пена зліва навісив м'яч на лінію воротарського майданчика і Артем Бесєдін головою вразив ціль. Це був перший гол киянина після повернення на поле через травму.
 
А незабаром на 84-й хвилині «Динамо» забило і переможний гол. Спершу хороший момент упустив Володимир Шепелєв, який пробивав з близької відстані, але Олександр Бандура перевів м'яч на кутовий. Його подавав Де Пена, а разючий удар головою приблизно з району одинадцятиметрової позначки забив новоспечений капітан киян Микита Бурда.
 
На 88-й хвилині «Львів» міг піти від поразки, причому двічі. Спочатку за перспективного штрафного удару Педро потрапив м'ячем у стінку і м'яч полетів на кутовий. І тут же після подачі з кута поля м'яч летів у ворота динамівців після удару Мартана, але Микита Бурда встиг вибити його в поле.
 
І вже в компенсований арбітром час Назарій Русин вибіг один на один з Олександром Бандурою, проте переграти його не зумів.
 
Ось так динамівці здобули вольову перемогу над непоступливим суперником, порадувавши своїх вболівальників результатом, але не грою.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 
 
Українська Прем'єр-ліга. 31-й тур
 
«Динамо» - «Львів» - 2:1
 
Бесєдін (77), Бурда (84) - Альваро (16)
 
Шапаренко (60), Сидорчук (86), Русин (89) - Борзенко (34)
 
«Динамо»: Бущан - Кендзьора, Бурда, Алібеков, Сідклей (Миколенко, 27) - Смирний (Сидорчук, 46), Шапаренко (Дуелунд, 64), Шепелев, Де Піна - Русин, Бесєдін
 
«Львів»: Бандура - Парамонов, Адамюк, Насонов, Приймак - Борзенко, Шина (Кадина, 79), Мартан, Педро, Альваро (Вісенте, 85) - Бруно
 
Арбітр: Юрій Іванов
 
Стадіон: «Олімпійський» (Київ)
 
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 172
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди
Футбол | 19 квітня 2024, 14:23 12
Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди

Скандал за участі Олександра Шевченка та Євгенії Сагайдак отримав продовження

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nicksaf
Львов -- одноклассник ШД: биться с ДК и сливать шахте. Для этого он и есть в высшей лиге.
Yasher
А уругваец-то умеет играть в футбол! Техника приёма паса - лучше всех, сам пасует как надо, забить может как форвард. Лучший легионер на сегодняшний день.
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Cтapый Xaнтep
Я не дивуюсь каментам кротів і підкротятників і навіть не ображаюсь на них. Кроти - вони .*по жизни* сліпі, навпомацки живуть. Для них головне - побільшу кучу навалять серед поля. І то не одну. А ще - порахувать для *себя любимого* , як в тому мультику. Вони патологічно не хочуть сприймати те, що Динамо - сонце українського футболу. І далі по тексту - *Солнце - источник тепла и света. А нужен ли слепым свет? НЕТ!*
Dmytro Dmytro
А fekaly po ebaly!
ppYu741111
Жалкое зрелище.
Andy_P
А Львив уже в группе ЛЕ?
Rostislav Zdorenko
Серьезный матч, великолепная победа😂на характере
serge_kr
Львов намного лучше играл, Динамо как всегда отскочило!
Алексей Романцев
Фантастическая победа Великого клуба над европейским грандом из Львова
icebeer
Это успех блэт.
Dmytro Dmytro
A fekaly po ebaly!