Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 травня 2019, 17:52
3261
0

Маріуполь – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Встановити історичне досягнення та переписати статистику

| Оновлено 22 травня 2019, 17:52
3261
0
Маріуполь – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олександрія

Програвши на своєму полі «Львову» в минулому турі, «Олександрія» дещо зіпсувала собі майбутнє свято. Бронзові медалі від цього, навряд чи, кудись подінуться, але тепер щоб закрити питання якомога швидше – доведеться брати очки з найближчим переслідувачем. А, треба сказати, матчі в Маріуполі даються «жовто-зеленим» не так вже й просто: жодної перемоги за всю історію виїздів! Втім, цього разу вистачить і нічиєї, але тріумф від завоювання третього місця був би яскравішим саме після перемоги, погодьтеся. Встановити історичне для клубу досягнення і одночасно переписати статистику протистояння!

Локальні завдання для колективу Володимира Шарана зрозумілі, але, за великим рахунком, «Олександрії» вже можна думати про старт в груповому етапі Лізі Європи. До цього олександрійцям двічі не вдалося подолати кваліфікацію турніру, але тепер в «ситі» виявиться саме «Маріуполь». Навряд чи підопічні Олександра Бабича випадуть із топ-п'ятірки, але добре б обійти «Зорю», адже зайвий попередній етап єврокубка – це зовсім не жарти.

Приазовці дуже непогано проводять другий етап сезону. Нічого не набравши з представниками лідируючої трійки, але взявши максимум очок з іншими командами, «Маріуполь» перетворився на головного фаворита в боротьбі за четвертий рядок. Відповідно, почалися розмови і про локації для прийому європейських гостей, і про можливе кадрове посилення. «Повинна бути глибина складу. Якісного складу. Ми працюємо над цим. Але зараз важливо зрозуміти, хто у нас залишиться, а хто – ні. Після цього будемо шукати футболістів для посилення тих чи інших позицій», – сказав наставник приазовців.

З огляду на кількість молоді, яка захищає кольори «Маріуполя», і то, як вона себе проявляє – утримати лідерів дійсно буде не так вже просто. З іншого боку, можливість засвітитися в Лізі Європи створює футболістам додаткову мотивацію, так що баланс напевно буде знайдений. Особливих кадрових новин з табору приазовців не надходило: відзначимо лише, що в порівнянні із зустріччю місячної давності, тепер зіграє з «Олександрією» Данило Ігнатенко, який тоді відбував дискваліфікацію. А ось Данило Сікан, навпаки, буде поза заявкою – юний форвард нині перебуває в Польщі в складі збірної України U-20.

В продовження теми збірних, відзначимо цікавий факт – Андрій Шевченко на найближче скликання національної команди не запросив жодного з футболістів «без п'яти хвилин» бронзового призера УПЛ. Звичайно, це не додає вістів ні «Олександрії», ні взагалі рівню чемпіонату, але такий вже вибір тренера. Взагалі, в цей список, крім «легіонерів» і представників українських грандів, потрапив лише луганчанин Олександр Караваєв.

Відносно «Олександрії», то до закінчення сезону команда явно зменшила оберти. Чотири матчі без перемог і всього одне набране очко – це найгірший відрізок в Прем'єр-лізі. Лише той факт, що нічия ця була здобута в гостях з «Динамо», трохи прикрашає загальну печаль. Виграш у «Маріуполя» в першому колі другого етапу залишається для олександрійців останнім. На результатах, безперечно, позначилися і кадрові пертурбації – в основному, через травми ряд основних виконавців за останніми матчами спостерігав лише в якості глядачів. Складно спрогнозувати, в якому складі команда зіграє і в Маріуполі, але без експериментів навряд чи обійдеться, тим більше тепер через дискваліфікацію пропустить виїзд Владислав Бабогло.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Маріуполь»: Худжамов, Биков, Яворський, Чоботенко, Кирюханцев, Мишньов, Ігнатенко, Пихальонок, Зубков, Чурко, Фомін.

«Олександрія»: Паньків, Стецьків, Бухал, Дедечко, Пашаєв, Гречишкін, Банада, Шастал, Задерека, Лучкевич, Сітало.

22 травня, середа

«Маріуполь» — «Олександрія»
Маріуполь. Стадіон імені Володимира Бойка. 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
МАРІУПОЛЬ – ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Євген Арановський (Київ)
Прогноз Sport.ua — 2:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 


 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.