Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 травня 2019, 19:10
4297
7

Олександрія зіграла внічию з Маріуполем і стала бронзовим призером УПЛ

Команда Володимира Шарана достроково завоювала бронзові медалі Прем'єр-ліги

| Оновлено 22 травня 2019, 19:10
4297
7
Олександрія зіграла внічию з Маріуполем і стала бронзовим призером УПЛ
ФК Олександрія
До виїзного матчу 30-го туру з «Маріуполем» «Олександрія» підходила з думками про бронзові медалі української Прем'єр-ліги. Команду Володимира Шарана влаштовувала в матчі на стадіоні імені Володимира Бойка навіть нічия, але серія з чотирьох матчів без перемог напевно била по самолюбству, тому оформити «бронзу» «жовто-чорні» хотіли красиво, здобувши гостьову перемогу.
 
Думки про нагороди явно заважали «Олександрії», чому доказ - пенальті на початку матчу. Микицей в своїй штрафній збив Фоміна і головний арбітр матчу Євген Арановський відразу призначив суперечливий удар з точки. Однак, Юрій Паньків в черговий раз довів, що не просто так вважається одним з кращих голкіперів України з відбиття пенальті: 34-річний воротар показав відмінну інтуїцію і намертво зафіксував м'яч після слабкого удару від Зубкова.
 
Якщо забути про пенальті, до екватора першого тайму гості контролювали гру і створили кілька небезпечних моментів біля воріт Рустама Худжамова. Приазовці, здавалося, повинні були пропустити, однак на 29-й хвилині зустрічі саме команда Олександра Бабича відкрила рахунок в матчі. Після навісу з лівого флангу Паньків вийшов з воріт і кулаками вибив м'яч за межі штрафного, а Пихаленок ударом в один дотик послав ігровий снаряд під поперечину - 1:0.
 
Олександрійці після пропущеного м'яча всіма силами побігли штурмувати ворота суперників, через що гравці «Маріуполя» почали нервувати, і, відповідно, помилятися. В одному з епізодів Худжамов викинув м'яч точно на Банаду, Євген скористався подарунком від голкіпера і непогано пробив, однак стража воріт врятувала перекладина.
 
В кінці першого тайму старання гравців «Олександрії» принесли свої плоди: Артем Сітало прийняв м'яч на груди після довгого пасу і проскочив до воріт між двома суперниками, після чого його збив Яворський. Суддя без сумнівів вказав на точку і видалив з поля порушника, діставши червону картку. Гравці «Маріуполя», зокрема Худжамов, були незгодні з рішенням рефері, але переконати арбітра змінити своє рішення не змогли.
 
 
Виконав 11-метровий удар Андрій Запорожан, на силу пробивши у лівий від себе кут. У Худжамова практично не було шансів відбити удар капітана олександрійців. На перерву команди пішли з рівним рахунком, але чисельну більшість олександрійці заробили.
 
У другому таймі гравці «Маріуполя» намагалися зберегти нічию, адже шанси наздогнати «Олександрію» навіть у разі перемоги в цьому матчі залишалися б примарними, а ось поборотися за четверте місце цілком реально, адже за три тури до кінця чемпіонату у них рівність очок з луганською «Зорею»
 
У другому таймі підопічні Шарана продовжили контролювати гру. «Маріуполь» намагався відповідати суперникам швидкими контратаками, але довести їх до результативного завершення не вдавалося. На 59-й хвилині зустрічі один з лідерів олександрійців Банада здорово пробив з дальньої дистанції, але Худжамов витягнувся в струну і врятував свою команду.
 
Худжамов був на висоті і в подальшому: витягнув удар Лучкевича, перехопив простріл від Гречишкіна. Обидві команди ближче до кінця гри були втомленими, що заважало реалізувати моменти. В першу чергу це стосується «Олександрії». Підопічні Володимира Шарана мали величезну перевагу і в контролі м'яча, і за кількістю кутових. Пару раз після навісу з корнера вище всіх стрибав Артем Сітало, але м'яч після його небезпечних ударів так і не потрапляв в створ воріт.
 
Матч так і завершився внічию, яка дозволила «Олександрії» вперше в історії завоювати бронзові медалі в українській Прем'єр-лізі. Команда Володимира Шарана продовжила свою серію без перемог, однак навряд чи це зіпсує їй свято.
 
Денис ШАХОВЕЦЬ
 
Українська Прем'єр-ліга. 30-й тур
 
 «Маріуполь» - «Олександрія» - 1:1
 
 Пихаленок (30) - Запорожан (44, з пенальті)
 
 Полегенько (10), Ігнатенко (85) - Задерака (53)
 
 Яворський (43)
 
Нереалізовані пенальті: Зубков (9, голкіпер)
 
«Маріуполь»: Худжамов - Горбунов (Тищенко, 81), Чоботенко, Яворський, Полегенько, - Ігнатенко, Мишньов, Пихаленок - Зубков, Федорчук (Вакула, 61), Фомін (Борячук, 61)
 
«Олександрія»: Паньків, - Пашаєв, Микицей, Бухал, Лучкевич - Запорожан, Протасов (Шастал, 73), Банада, Задерака (Гречишкін, 60), - Сітало (Довгий, 87), Пономар
 
Арбітр: Євген Арановський
 
Стадіон ім. Бойка В.С
 

 

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вадим Максимов
Молодцы!!! С бронзой!! Теперь главное не сбавлять оборотов, Александрия будет представлять Украину в группе Лига Европы. Нужно хорошо подготовиться в межсезонье , и выступить достойно. Рейтинг конечно не очень, у наших команд, которые в ЛЕ, скорее всего будет 3-4 корзина, но нужно играть и показывать хорошую игру и результаты.
Sunrise
Кто в курсе, объясните пожалуйста: убрали или нет двойное наказание? Я не пойму почему и пенальти, и красная.
Linda_Lewis
Я роблю хорошу зарплату з дому 6925-9368 тижня, що дивно, під рік тому я був безробітним в жахливій економіці. Я дякую Богові кожен день, коли я був благословенний цими вказівками, і тепер це мій обов'язок - заплатити за це і поділитися з усіма. Перевірте більше інформації на веб-сайті ,,,,
...... ☛☛☛☛☛☛ w­w­w­.­W­e­b­J­o­b­9­9­.­C­O­M
Костя Шевченко
АААааааааа!!!!
Ваня
я оху....їв як анали прокоментували покарання за подвійне покарання(пенальті і....), ржу і не можу, чому, вони так не коментують такіж моменти за участю гравців ДК