Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 травня 2019, 17:40
4428
1

Перестрілка Арсеналу-Київ та Чорноморця завершилася нічиєю

Видалення в кінці першого тайму, три пенальті та драматична розв'язка – такий підсумок матчу в Києві

| Оновлено 12 травня 2019, 17:40
4428
1
Перестрілка Арсеналу-Київ та Чорноморця завершилася нічиєю
ФК Арсенал-Київ

Сьогоднішнє протистояння в Києві, без сумніву, можна зарахувати до так званих «матчів за шість очок». Такий висновок напрошувався після побіжного погляду на турнірну таблицю, в якій аутсайдери нашого чемпіонату перебували на відстані трьох очок один від одного. Перемога «канонірів» дозволила б їм віддалиться від останньої позиції, а успіх «Чорноморця» міг до межі закрутити інтригу в контексті боротьби за виживання в еліті українського футболу.

Перед матчем керманич «Арсеналу-Київ» Ігор Леонов зазначив, що для досягнення позитивного результату його команді потрібно намагатися забити швидкий гол в ворота суперників. І господарі поля дійсно відразу після стартового свистка заволоділи територіальною перевагою, намагаючись завдати проблем захисній лінії одеситів. Але швидкий гол відбувся зовсім не в ті ворота, куди його чекали шанувальники «Арсеналу». Після навісу з кутового арбітр угледів порушення правил у єдиноборстві Оріховського з Ковалем, вказавши на одинадцятиметрову позначку. Пенальті точним ударом реалізував Арні Вільхамссон.

Після дещо несподіваного успіху «моряки» заграли впевненіше, і ось уже Коваль ледь не замкнув прострільну передачу до воротарського. Додали нервозності «канонірам» і невпевнені дії Підківки, після помилок на виходах якого м'яч цілком  міг
знову опинитися в воротах киян.

Вирівняти гру господарі поля зуміли після півгодини гри. Гостроти біля воріт «Чорноморця» не виникало, але гра все частіше почала вестися біля штрафної одеситів. Активними діями вирізнявся Калитвинцев, який навісними передачами намагався знайти партнерів. Саме проти нього перед перервою грубо зіграв Аржанов. Арбітр показав футболістові «Чорноморця» жовту картку, яка стала для нього 
другою. Тому одеситів чекала незавидна перспектива весь другий тайм провести в чисельній меншості.

Кияни активно почали другу половину зустрічі, але гості спочатку впевнено справлялися зі спробами суперників підібратися до своїх володінь. І все ж, «канонірам» вдалося досить швидко зрівняти результат. Грачов збив Танковського в штрафній, причому гравець «Арсеналу-Київ» рухався в бік від воріт і вже вибігав з майданчика одеситів. До 11-тиметрової позначки підійшов Вакуленко, який впевнено переграв голкіпера. Але радість киян тривала недовго. Незабаром Семенів, що
тільки з'явився на полі, точним ударом замкнув навіс зі штрафного.

Тренерський штаб «Арсеналу» випустив на поле Михайла Мудрика, який швидкісними вбіганнями намагався прорватися на ударну позицію. Ну а чергова гольова атака киян стала можливою завдяки вивіреній передачі з правого флангу у виконанні Жичікова. Вакуленко класно розібрався в епізоді, ефектним ударом відправивши м'яч у ворота.

«Каноніри» явно мали намір вирвати перемогу. І, здавалося, їм це вдалося. Домбровський розрізною передачею вивів один на один з голкіпером Ковпака, і форвард свій шанс не втратив. Але це було не все. Після прострілу в штрафну м'яч потрапив в руку Танковському, і арбітр втретє в поєдинку вказав на 11-тиметрових позначку. Остаточний рахунок з «точки» встановив Бабенко
– 3:3.

Таким чином, триочковий відрив «Арсеналу-Київ» від «Чорноморця» зберігся. У наступному турі кияни проведуть гостьову зустріч з «Ворсклою», а «моряки» знову зіграють в Києві – на цей раз проти «Олімпіка».


Українська прем'єр-ліга. 28-й тур.

«Арсенал-Київ» – «Чорноморець» – 3:3


Сергій Вакуленко (57, з пенальті, 77), Олександр Ковпак (88) – Арні Вільхамссон (10, з пенальті), Дмитро Семенів (62), Руслан Бабенко (91, з пенальті)

Павло Оріховський (9), Владислав Дубінчак (18), Джаба Ліпартія (83) – Володимир Коваль (18), Володимир Аржанов (24)


Володимир Аржанов (45+1, друга жовта картка)

«Арсенал-Київ»: Роман Підківка – Максим Жичіков, Дмитро Башлай, Сергій Вакуленко, Владислав Дубінчак – Андрій Домбровський, В'ячеслав Танковский – Владислав Калитвинцев, Павло Оріховський (Михайло Мудрик, 64), Артур Авагімян (Джаба Ліпартія, 46) – Міссі Мезу (Олександр Ковпак, 46)

«Чорноморець»: Андрій Кожухар – Іван Трубочкін, Віталій Гошкодеря (Олег Остапенко, 71), Гліб Грачов, Денис Норенков – Микола Мусолітін, Руслан Бабенко – Володимир Танчик, Володимир Аржанов, Арні Вільхамссон (Василь Павлов, 82) – Володимир Коваль (Дмитро Семенів, 60)

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)

Стадіон «Динамо» ім. В.Лобановського (Київ)

АРСЕНАЛ-КИЇВ – ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
invent
Что то ЧО прорвало на голы. Похоже всё будет решаться в последнем туре