Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 02 травня 2019, 10:41
8052
0

Арсенал – Валенсія. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

Обидві команди хочуть через перемогу в турнірі здобути путівку в Лігу чемпіонів

| Оновлено 02 травня 2019, 10:41
8052
0
Арсенал – Валенсія. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи
Twitter
У четвер, 2-го травня, відбудеться перший поєдинок півфіналу Ліги Європи УЄФА, в якому лондонський «Арсенал» на домашньому стадіоні «Емірейтс» прийме іспанську «Валенсію».
 
Команди мали різний шлях в турнірі. «Каноніри» в нинішньому сезоні відразу почали з Ліги Європи, потрапивши в групу E. Посівши перше місце з 16 очками «Арсенал» вийшов в плей-офф. В 1/16 фіналу «Арсенал» спершу на виїзді поступився БАТЕ, але вдома зумів взяти впевнений реванш (0:1, 3:0). В 1/8 фіналу ЛЄ «каноніри» змогли з величезними труднощами зломити опір французького «Ренна» - 1:3 на виїзді і 3:0 вдома. У чвертьфіналі «Арсенал» вдома переміг «Наполі» з рахунком 2:0, а на виїзді здобув перемогу з рахунком 1:0.
 
Що стосується «Валенсії», то вона в цьому сезоні посіла третє місце в своєму квартеті на груповому раунді Ліги чемпіонів, вилетівши в другій за престижністю турнір. У Лізі Європи підопічні Марселіно мають хороші шанси поборотися за трофей. «Миші» непереможні в турнірі протягом шести матчів. У першому чвертьфінальному матчі левантійці впевнено обіграли на виїзді «Вільярреал» (3:1), а вдома здобули перемогу з рахунком 2:0.
 
Обидві команди мають величезну мотивацію виграти турнір, оскільки боротьба за місце в четвірці в чемпіонатах Англії і Іспанії дуже складна. За два тури до кінця сезону в англійській Прем'єр-лізі «Арсенал» посідає п'яте місце в турнірній таблиці, відстаючи від «Челсі», який йде четвертим, на два очки. Тепер підопічним Унаї Емері потрібно не тільки взяти максимум очок в іграх, що залишилися, а й сподіватися на осічку конкурентів.
 
У «Валенсії» справи в Прімері йдуть не краще. До завершення сезону залишилося три тури, а «кажани» займають лише шосту позицію в турнірній таблиці, відстаючи на три очки від «Севільї» та «Хетафе». У такій ситуації отримати місце в Лізі чемпіонів, вигравши Лігу Європи - цілком реальна перспектива. Але одна з команд зупиниться на стадії півфіналу. Хто це буде - дізнаємося тільки 9-го травня, а поки «Арсенал» і «Валенсія» спробують завершити з комфортним рахунком перший матч протистояння.
 
У першому півфінальному матчі не зможуть допомогти «Арсеналу» через травми Аарон Ремзі, Ектор Бельєрін, Денні Велбек і Роб Холдінг. У «Валенсії» через пошкодження не зіграють в матчі Денис Черишев, Крістіано Піччіні, Жоффрей Кондогбіа.

Орієнтовні склади:

«Арсенал»: Чех – Монреаль, Косельні, Папастатопулос, Колашинац, Торрейра, Джака, Мейтленд-Найлз, Івоби, Мхітарян, Лаказетт.
 
«Валенсія»: Нето – Гайя, Пауліста, Гарай, Васс, Гуедеш, Парехо, Солер, Торрес, Родріго, Міна.
 2 травня, четвер
 
«Арсенал» – «Валенсія»
Лондон. Стадіон «Емірейтс». 22.00
АРСЕНАЛ  ВАЛЕНСІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Клеман Тюрпен (Франція)
Прогноз Sport.ua — 2:0
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.