Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 03 травня 2019, 10:20
7874
4

Арсенал з комфортною перевагою обіграв вдома Валенсію

«Каноніри» здобули перемогу, але виїзний гол дозволяє левантійцям розраховувати на успіх

| Оновлено 03 травня 2019, 10:20
7874
4
Арсенал з комфортною перевагою обіграв вдома Валенсію
twitter.com/arsenal

Футболісти «Арсеналу» активно почали зустріч, але першими воротам суперників почали погрожувати левантійці. Після закидання зі штрафного Родріго скинув м'яч на лінію воротарської, а Гарай запустив снаряд вище цілі. А наступний свій момент «кажани» реалізували сповна. Парехо з кутової позначки навісив точно на Родріго. Форвард зробив скидку на протилежну штангу, і Діакабі відправив м'яч у ворота.

Поки господарі поля намагалися перетравити неприємність
, яка сталася, підопічні Марселіно Тораля цілком могли збільшити свою перевагу. Парехо з-за меж штрафного бив у ближній кут, але Чех в падінні зреагував. Далі було непродумане рішення Мейтленда-Найлса, який головою скидав м'яч голкіперу. Родріго ледь не покарав суперника за таку недбалість, відправивши м'яч вище воріт.



Події розвивалися явно не на користь «Арсеналу», але несподівано стрімка атака «канонірів» завершилася взяттям воріт. Обамеянг промчав до штрафної «Валенсії», розвернувся і відпасував на Ляказетта, якому вже ніхто не заважав відправити м'яч у ціль. Швидко зрівнявши результат, лондонці з великою ретельністю почали вести атакуючі дії. І результат був досягнутий негайно. Сеад Колашинаць вивіреною передачею знайшов у штрафному Ляказетта, який завдав удар з льоту. Нето в падінні зреагував на відскок від газону і перевів м'яч в штангу, від якої круглий снаряд відскочив за лінію воріт. Незабаром хорошу можливість не реалізував Обамеянг, після удару якого м'яч перелетів через поперечину.

Після перерви «каноніри» заволоділи перевагою, почавши монотонно розхитувати оборону суперників. І якби вони були більш точні в завершальній стадії, рахунок цілком міг збільшитися. Двічі воротам гостей погрожував все той же Ляказетт. У першому епізоді француз на лінії воротарської головою не влучив по м'ячу після навісу Обамеянга, а потім форвард з близької відстані не зміг пробити голкіпера. У гостей запам'ятався момент Гамейро, котрий тільки-но
вийшов на поле. Але йому завадив відзначитися Чех, який вчасно вибіг назустріч.



У кінцівці матчу «каноніри» не залишали надій відправити ще один м'яч у ворота левантійців, а підопічні Марселіно оберігали цілком робочий для відповідного протистояння рахунок. Неприємності гостям принесла остання хвилина основного часу. Безпосередню участь в гольовий атаці прийняв MVP сьогоднішньої дуелі Ляказетт. Француз завдав удар від кута штрафної, і після рикошету Нето виручив свою команду. Александр підібрав відбитий голкіпером м'яч і переадресував його Сеаду Колашинацю. Останній навісив на дальню штангу, звідки Обамеянг не схибив.

Тепер до Валенсії «Арсенал» вирушить з цілком комфортною перевагою, а левантійцям треба буде докласти чимало зусиль для виправлення ситуації. Відповідна півфінальна зустріч відбудеться 9-го травня.


Ліга Європи. Півфінал. Перший матч.

«Арсенал» – «Валенсія» – 3:1


Александр Ляказетт (18, 26), П'єр-Емерік Обамеянг (90) – Муктар Діакабі (11)


Муктар Діакабі (31), Даніель Парехо (71)

«Арсенал»: Петро Чех – Сеад Колашинаць, Лоран Косельни (Начо Монреаль, 82), Сократіс Папастатопулос, Шкодран Мустафі – Граніт Джака, Маттео Гюендузі (Лукас Торрейра, 58), Ейнслі Мейтленд-Найлс – Месут Озіл (Генріх Мхітарян, 75) – Александр Ляказетт, П'єр-Емерік Обамеянг

«Валенсія»: Нето – Габріел Пауліста, Есекьель Гарай, Факундо Ронкалья – Хосе Гайя, Крістіано Піччіні
– Гонсалу Гуедеш (Кевін Гамейро, 71), Даніель Парехо, Муктар Діакабі, Карлос Солер (Даніель Васс, 71) – Родріго (Сантьяго Міна, 88)

Арбітр: Клеман Турпен (Франція)

Стадіон: Емірейтс (Лондон, Англія)

АРСЕНАЛ - ВАЛЕНСІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алекс Морган
Я б не сказал, что уж очень комфортный счет!
digital_summer
Арсенал-Челси финал Лиги Европы? Кто бы мог подумать об этом лет 5 назад))