Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 09 листопада 2020, 04:09
19126
13

Люксембург - Україна. Анонс і прогноз на матч відбору до Євро-2020

«Синьо-жовті» - фаворити зустрічі, але про недооцінку суперника не може бути й мови

| Оновлено 09 листопада 2020, 04:09
19126
13
Люксембург - Україна. Анонс і прогноз на матч відбору до Євро-2020
ФФУ

Після упевненої гри збірної України в першому турі відбору до Євро-2020 трохи відлягло. Команда Андрія Шевченка виглядала дуже непогано у виїзному поєдинку проти чинних чемпіонів Європи. За рахунок дуже компактної гри в захисті, самовідданості наших гравців і взаємодії між ігровими ланками вдалося досягти необхідного результату. А те, що нічия на «Да Луш» може вважатися прийнятним результатом, сумніву навряд чи підлягає.

Єдиною проблемою у нашої команди в зустрічі з Роналду і компанією була невпевнена гра в атаці. За увесь матч «синьо-жовті» створили лише один небезпечний момент біля воріт суперника. Хоча в даному випадку теж обов'язково треба робити поправку на статус і рівень опонента. Але ось вже в наступному матчі збірна України має непогану можливість показати, що вона не ликом шита і в атакуючій грі. Суперник у нашої збірної по другому туру кваліфікації - збірна Люксембургу, яка ніколи не ходила у фаворитах.

Після матчу з португальцями наставник збірної України Андрій Шевченко заявив, що проведе невелику ротацію, і в грі з Люксембургом з'являться нові особистості. Складно сказати, наскільки глибокими виявляться зміни. Із стовідсотковою упевненістю можна говорити лише про те, що через травму в понеділковому поєдинку не зіграє Марлос, який вже відбув до Києва. Як очевидно й те, що вибирати нашому тренерському штабу буде з кого.

Команда з Великого Герцогства для збірної України є зручним суперником. Досі були три очні поєдинки, і усі вони завершилися перемогами української національної збірної. Причому, що цікаво, «синьо-жовті» вигравали виключно з рахунком 3:0 (у 2006, 2014 і 2015-му роках). Проте за останні пару-трійку років збірна Люксембургу змінилася. Причому в кращу сторону. На даний момент «червоні леви» вважаються однією з найбільш прогресуючих збірних континенту.

За цей час Люксембург встиг перемогти такі міцні збірні, як Угорщина, Чорногорія, Швейцарія, Грузія. Але головним успіхом «герцогів» є дві нічиї, здобуті в поєдинках проти топ-команд - Італії і Франції. Причому, що цікаво, команда Дешама втратила очки з Люксембургом в кваліфікації до чемпіонату світу 2018 року, який згодом упевнено виграла.

Залишились позаду і ті часи, коли Люксембург комплектувався виключно садівниками, банківськими службовцями або таксистами. Зараз під рукою у Хольца (нинішній наставник збірної, а до цього в якості гравця провів за національну команду більше п'ятдесяти поєдинків) цілком кваліфіковані виконавці, що виступають у відомих клубах Франції, Бельгії, Німеччини, США і навіть Росії.

«Погоду» у збірній Люксембурга роблять брати Тиль. Молодший, Венсан, виступає за французький «Мец», старший, Олівьє - за російську «Уфу». Саме ці двоє забезпечили своєю грою перемогу в першому турі відбору - проти Литви. Матч проти прибалтів для Люксембурга вийшов рівним. Спочатку відзначилися гості, але у кінці першого тайму підопічні Хольца рахунок зрівняли, а в другому - забили переможний м'яч. Обидві голеві передачі на рахунку Тиля-молодшого. А старший непогано виглядав в середині поля.

Після перемоги над Литвою збірна Люксембургу несподівано очолила турнірну таблицю в нашій відбірковій групі. Напевно, такий стан речей тимчасовий, і дуже скоро все стане на свої місця, але недооцінювати цю команду однозначно не можна. Вона вже навчилася пити кров у фаворитів.

Букмекерські контори вважають збірну України беззаперечним фаворитом майбутнього матчу. На перемогу команди Андрія Шевченка дається середній коефіцієнт 1,40, тоді як на виграш збірної Люксембурга - 9,90. На нічию середній показник наступний: 4,50.

Головний арбітр матчу: Маттіас Гестраніус (Фінляндія).

Орієнтовні склади:

Збірна Люксембургу: Моріс, Жанс, Шано, Карлссон, Мартинс, Родрігес, Тиль О., Тиль В., Сінані, Жерсон, Да Мота

Збірна України: Пятов, Караваєв, Кривцов, Бурда, Миколенко, Степаненко, Зінченко, Циганков, Малиновський, Коноплянка, Мораєс.

25 березня, понеділок

Люксембург — Україна
Люксембург. Стадіон «Жозі Бартель». 21:45
ТБ-трансляція на телеканалі «Україна»
ЛЮКСЕМБУРГ — УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦіЯ МАТЧУ
Суддя: Маттіас Гестраніус (Фінляндія)
Прогноз Sport.ua — 0:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома умова, за якої тренера Мудрика буде звільнено з Челсі
Футбол | 25 квітня 2024, 05:00 0
Стала відома умова, за якої тренера Мудрика буде звільнено з Челсі

Маурісіо Почеттіно має вивести «пенсіонерів» до єврокубків, інакше залишить пост коуча

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AЛВ
Удачі збірній Україні.!!!
Sasha666
Только победа завтра,иначе ни как!
Сергей Долина
Будет стоять Пятов, с Португалией сыграл очень хорошо! Здесь эксперементировать нельзя, необходимо брать 3 очка.
Yura Voller
Хотів би Луніна би на воротах, і в основі Мораєса.
Пятов "старий досвідчений вовк" але потрібно дивитись в перспективу. Ну і Циганкову треба знайти свій футбол, втратив впевненість після чеслюків.
Olko13
Вдачі Україні!!!
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vbolivalnyk-Peter
Якщо наша збірна зіграє так як проти збірної Чехії у першому матчі ЛН (в швидкий, атакувальний футбол, без тупого перекатування м'яча в центрі поля, з тотальним контролем м'яча...) - заженуть Люксембург за синє море (якого правда в них немає...). А якщо почнуть грати в "прохфесора а-ля Барселона" з неквапливим катанням м'яча поперек в центрі поля - отримають конратачку (полюбому якийсь наш рахіт зловить розслабон і обріжеться), а тоді будуть "ригати" і не факт що вдастся виправити ситуацію...
Serg Colombo
Только выигрывать
narodich 42
Таким командам нада бить минимум три мяча
Руслан Шевченко
А между прочим Люксембург, по численности населения в 2 раза больше Исландии, которую мы провели ЧМ. Однако если уже не их то кого?
olexyn
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alik Furmanov
Всё что было раньше - в дупу!
Люксембург возглавил группу.
Значит он и фаворит
(Так Шевченко говорит).
Взять сегодня три очка
Нам не выйдет с кондачка.
Нам чтоб этого добиться
Нужен фарт,как говорится.
Лишь бы нам не проиграть!
Помоги нам,Божья Мать!!!