Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 24 квітня 2024, 12:24
16297
79

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

| Оновлено 24 квітня 2024, 12:24
16297
79
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Getty Images/Global Images Ukraine

Не тільки в українській Прем’єр-лізі існує таке явище, як перенесені матчі, тож коли в розкладі посеред тижня з’явився матч двадцять дев’ятого туру англійської Прем’єр-ліги, ніхто не здивувався. І це була дійсно велика афіша – лондонське дербі, у якому цього разу брали участь «Арсенал» та «Челсі», зустріч яких на полі «Емірейтс» була вже 64-ю в історії відносин цієї пари.

Певна річ, що для української публіки ця гра мала додатковий підтекст, оскільки на полі одночасно мали можливість перебувати два гравці національної збірної нашої країни – Олександр Зінченко та Михайло Мудрик. Звичайно, тільки за тієї умови, що головні тренери їхніх команд на це погодяться під час формування стартових складів. І якщо Маурісіо Почеттіно свій вибір зробив нам на радість, то Мікель Артета вже звичним для останніх тижнів чином обрав собі іншого лівого захисника. Ну то й нехай.

Його команда все одно в захисті майже не потребувала допомоги саме з того боку поля в першому таймі. «Сині», якщо й атакували, то через Мудрика, який за відсутності Палмера мав брати на себе ще більше роботи, однак провів, м’яко кажучи, невиразні 45 хвилин. Головними дійовими особами в його команді були інші люди – Джексон, наприклад, який знову то по м’ячу не влучить у чужому штрафному, то влучить так, що той полетить у стійку чужих воріт.

Загалом, нестабільність, що є фірмовою рисою «Челсі» в цьому сезоні. От навіть у грі їхнього голкіпера Петровича вона простежується. На четвертій хвилині сербський воротар пропустив під собою в ближній кут удар Троссара з лівого флангу штрафного, але потім зробив кілька таких сейвів, що питання залишалось тільки одне: «А чого одразу так не робити?».

У іншому, «Арсенал» намагався грати в свій звичний футбол, але ось цей зайвий тиск першої сходинки турнірної таблиці робить із командою Артети погані речі. Вона стає від цього невпевненою й дуже повільною, тому й були в «Челсі» ті гольові моменти, які команда Почеттіно не реалізовувала. А могла б і значно цікавішою цю гру зробити, якщо хоча б Дісасі якісно підставив ногу при своїй нагоді.

Але поразка після першого тайму з рахунком 0:1 – то таке. Можна грати, якщо тренер щось цікаве вигадає під час перерви, а гравці це потім виконають на футбольному полі. Легко здогадатись, що ці дві речі взагалі недотичні до сучасних «пенсіонерів». Після відновлення протистояння команда просто розвалились, а суперники цим сповна скористались.

«Арсенал» забив ще чотири голи. Але більш за все боляче фанатам «Челсі» було дивитись не за тим, як їхня команда нічого не намагається цьому протидіяти – до цього вже можна було звикнути, а те, що два з цих голів опинились на рахунку колишнього гравця «синіх» Кая Гаверца. Він ще й святкував перед своїми новими рідними прихильниками.

Ще два голи записав на свій рахунок захисник Бен Вайт, останній результативний удар якого взагалі й пострілом назвати було важко – так, просто підставив ногу для прострілу, а вийшов красивий гол за комірець Петровичу. Напевно, воротар «Челсі» був єдиним, кому на всі ті пропущені м’ячі було не байдуже, бо міг рахунок ставати й значно більшим.

Коли вже справу було зроблено, то Артета випустив на поле Зінченка, але з Мудриком вони розминулись на шість хвилин, тож суто українського протистояння, хоч і по різні боки поля, ми так і не побачили цього разу. Проте геть не українці відігравали провідні ролі в цій виставі. «Челсі» знову показав, що він – «Челсі» зразка останніх кількох років.

У наступному турі «Арсенал» зіграє гостьове дербі Північного Лондона проти «Тоттенгема», а команда Маурісіо Почеттіно поїде за додатковими голами у власні ворота в гості до непередбачуваної бірмінгемської «Астон Вілли».

Англійська Прем'єр-ліга. 29-й тур.

«Арсенал» – «Челсі» - 5:0

Голи: Троссар, 4, Вайт, 52, 70, Гаверц, 57, 65

Попередження: Троссар, 45, Вайт, 77 – Гілкріст, 42, Кукурелья, 43

«Арсенал»: Рая – Томіясу (Зінченко, 72), Магальяйнс, Саліба, Вайт – Райс, Парті (Жезус, 73), Едегор – Троссар (Жоржиньо, 72), Гаверц (Мартінеллі, 72), Сака (Вієйра, 82).

«Челсі»: Петрович – Кукурелья, Бадьяшиль, Дісасі, Гілкріст (Сілва, 79) – Енцо (Чалоба, 67), Кайседо – Мудрик (Стерлінг, 66), Галлагер, Мадуеке (Казадеї, 78) – Джексон.

Арбітр: Саймон Гупер (Свіндон, Англія).

Стадіон: «Емірейтс» (Лондон, Англія).

Удари (у площину): 27 (10) – 7 (1)
Кутові: 4 – 2
Офсайди: 3 – 0.

АРСЕНАЛ - ЧЕЛСІ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C

Події матчу

70’
ГОЛ ! М'яч забив Бен Уайт (Арсенал).
65’
ГОЛ ! М'яч забив Каі Хавертц (Арсенал).
57’
ГОЛ ! М'яч забив Каі Хавертц (Арсенал).
52’
ГОЛ ! М'яч забив Бен Уайт (Арсенал).
4’
ГОЛ ! М'яч забив Леандро Троссар (Арсенал).
Оцініть матеріал
(92)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зважування в Ер-Ріяді. Ф'юрі штовхнув Усика під час дуелі поглядів
Бокс | 17 травня 2024, 21:35 46
Зважування в Ер-Ріяді. Ф'юрі штовхнув Усика під час дуелі поглядів

Організатори грубо помилилися на 10 фунтів, оголошуючи вагу Усика

Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі
Бокс | 18 травня 2024, 18:23 4
Де дивитись онлайн бій Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі

Поєдинок за абсолют пройде ввечері 18 травня у саудівському Ер-Ріяді

Коментарі 79
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Boodya
По старій пам'яті вивіска була топова, а гра виявилась в одні ворота.
І по класиці:
Який в нас сьогодні Мудрик?☺️
Octopus
Без шансов для Челси.
Совершенно потрясающая статистика забитых/пропущенных у Арсенала, я бы сказал чемпионская. У вратаря Райи 14 сухих матчей, больше всех в АПЛ.
Обидно будет, если не хватит одного очка для первого места, Арсенал полностью заслужил стать чемпионом АПЛ в этом году, особенно учитывая то, что в играх с Сити забрали 4 очка.
Первый Среди Равных
Бавария прошла, потому что Арсенал мёртвый, говорили они.
Boodya
Та й питання, а куди доклався Зінченко?
roman75zpr
У Арсенал в этом сезоне результативность, конечно, феноменальная. Куда там нынешнему Челси до него...
Первый Среди Равных
"Доклався" , випустили після 5-0 коли вже все ясно. Більше після того і не забили.
OtsoCity
Дуже гарна гра від Арсенала, Арсенал грає як Шахтар, а Челсі як лайно суркисів (динамо)
Login_loginchuck
Норм, от тотенхема ждем того же
Anna.
Гра Челсі сьогодні суцільний жах, Палмер прямо як знав коли захворіти, і не приймати участі в цьому позорі. Арсенал накидав їм 5 навіть не сильно напружуючись 
nivavn
Зінченко доклався. Якби не він, було б 13:0 !!!
Mr Voevudskiy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Лига конференций без динамо
У Арсенала  с зиной шансы не плохие выиграть  АПЛ, ливерная колбаса и мс потеряют ещё очи и не раз главное свои Арсеналу не терять. А вот Челси сегодня позорное донное днище было, с МС в кубке хорошо отыграли не повезло в том матче, ну выгонять почетинно нужно и остальных петушей как Джексон и многих других летом.Палмер это  больше чем пол команды, чтобы там почетино не пи_здел, ну а у мудриньо сегодня не пошла игра
Remark
Челсі з безрезультативним Мудриком програв Арсеналу з Зінченко.
В кращих традиціях спорт.юа саме так мала називатися стаття.
П. С. Дуже хвилююся за Дмитра 1.5 IQ, пропав хлопець,невже звільнили з ботоферми? 😢
Remark
А Мішу не чіпайте! Хейтери Ви всі.
Дайте йому ще трошки часу. І він, як казали дві великі футбольні людини і геніальні експерти - Срна і Палкін, стане футболістом про якого говоритиме ВСЯ Європа!
anacreon
Мудрик - "обнять і плакать". Дивитися його ігри це вже мазохізм. Мені набридло.
anacreon
Мартінеллі дурний.... На останній хвилині його Зінченко вивів один на один і не забив. Так би Зіні пішов асист в статистику.
Falko
Казали, Міша не може себе показати, бо його ігнорують. Сьогодні як раз достатньо через його фланг грали, Стерлінг на лавці сидів, авторитет Палмера не заважав. І?
Перець
Мільйони-лімони ще не поспіли, в наступному сезоні, якщо залишається Почетіно гра буде та сама на жаль
Sheva19
Пенсионеров вынесли почти на кладвище
AK.228
Супер!!👏👏