Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 квітня 2021, 12:02
6408
10

Ключова перемога. Рух відправив Минай на останню сходинку УПЛ

Підопічні Івана Федика зуміли піднятися з дна турнірної таблиці

| Оновлено 12 квітня 2021, 12:02
6408
10
Ключова перемога. Рух відправив Минай на останню сходинку УПЛ
УПЛ

Головний тренер «Руху» Іван Федик після поразки в минулому турі від «Зорі» замість Зеца, Карасюка і Климчука на поле «Арени Львів» випустив у стартовому складі Білого, Кухарука та Борячука. Щодо стартового складу «Минаю», то наставник закарпатського клубу Микола Цимбал після нічиєї з «Колосом» вирішив не робити кадрових перестановок.

Господарі поля активно почали цю зустріч і в дебюті гри мав момент Мартинюк, котрий після розіграшу кутового пробив поруч із рамкою воріт. Деякий час гра точилася на підступах до обох штрафних і небезпечних моментів не виникало. В одному з епізодів отримав травму Лопирьонок, якого замінив дебютант УПЛ Багайоко з Малі, що діяв на лівому фланзі оборони.

Гравці «Руху» більше контролювали м’яч, а гості, залишивши попереду одного Шиндера, великими силами намагалися руйнувати атаки «жовто-чорних». Пройти оборонні редути закарпатського клубу було не просто і в хід йшли дальні удари. Зокрема, двічі намагався завершити атаки Мисик, але захисники встигали блокувати удари суперника.

Під час перерви у грі тренерський штаб «Руху» провів заміну, випустивши на поле Климчука замість Борячука. А перші моменти другої половини матчу виникли біля воріт господарів. При цьому Бандура двічі демонструє майстерність, реагуючи на небезпечні удари Нурієва та Шиндера. А згодом Гагун зробив передачу низом на Кондракова, але Попович рятує «Минай» від пропущеного голу.

І все ж, атакувальні дії «Руху» матеріалізувалися у взяття воріт. Після передачі з лівого краю Кухарук, не зважаючи на підкат Багайоко, підкрутив м’яч над воротарем «Минаю». Так перервалася безгольова серія рухівців у чемпіонаті, яка тривала 335 хвилин. Для самого Кухарука це був перший гол в УПЛ - у 13-й грі.

Згодом Микола Цимбал, намагаючись уникнути поразки, зробив подвійну заміну, випустивши на поле і досвідченого голеадора Мілевського. А нагоду відзначитися мав Ахмедзаде, удар якого прийшовся впритул з дальньою штангою. Натомість чергова атака рухівців завершилася порушенням правил Саківа проти Бойчука, і Катерина Монзуль призначила пенальті. Кондраков втретє в УПЛ виконував 11-метровий удар і забив свій другий гол з «позначки». Під кінець матчу Монзуль ще й показала червону картку, вилучивши з поля Багайоко.

У підсумку «Рух» перервав програшну клубну рекордну серію, яка тривала три гри, потіснивши «Минай» на останню сходинку турнірної таблиці. При цьому безгольова клубна рекордна серія закарпатського клубу зросла в чемпіонаті до 495 хвилин.

Українська Прем'єр-ліга. 21-й тур.

«Рух» – «Минай» - 2:0

 Кухарук, 66, Кондраков, 83 (пен.)

  Федорчук, 38, Кондраков, 56 – Шиндер, 40, Багайоко, 61, Мілевський, 90+2

  Багайоко, 90+2 (друге попередження)

«Рух»: Бандура – Мисик, Білий, Стаменкович, Гагун – Кухарук – Борячук (Климчук, 46), Федорчук, Мартинюк, Бойчук – Кондраков (Притула, 90+2).

Запасні: Мисак, Зец, Глига, Сич, Копина, Руніч, Карасюк.

«Минай»: Попович – Саків, Лопирьонок (Багайоко, 23), Матіч, Маємбе – Петрусенко – Пиняшко (Ахмедзаде, 62), Нурієв, Ткачук, Кожанов (Мілевський, 78) – Шиндер (Огбонная, 78).

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).
Удари (у площину): 10 (5) – 7 (5)
Кутові: 5 – 1
Оффсайди: 2 – 2.

РУХ-МИНАЙ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кубок Азії U-23. Південна Корея не зіграє на ОІ-2024, важка перемога Японії
Футбол | 26 квітня 2024, 02:55 0
Кубок Азії U-23. Південна Корея не зіграє на ОІ-2024, важка перемога Японії

Південна Корея в довгій серії пенальті поступилася Індонезії – 2:2 (пен. 10:11)

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BaZia
Минай 100% вылетает с УПЛ, остались игры против Десны, Ворсклы, Шахтера, Днепр-1, Зори
Владимир Копяк
Я думаю, что павелка со своей компашкой не будут придумывать вариантов, чтобы оставить Минай в ПЛ. Я вообще не представляю, как в лиге может играть команда, которая содержится на деньги, добытые преступным путем? И как игроки и руководство команды могут спокойно жить на такие деньги, сворованные у народа Украины?
dudigo78
В Миная впринципі практично то і нема де набирати очки. Тому навіть гіпотетична перемога в цьому матчі їм мало що давала, просто б відтягнули неминучу загибель. А після поразки вони вже можуть починати підписувати гравців під першу лігу, якщо вони планують далі існувати
var
Всё к тому и шло. А Львов потом добьёт в пропущенном матче.
Ну хоть Катя под конец оторвалась. И пеналь, и красная. Всё по делу. Но без них Монзуль бы не смотрелась.
axylinam
Милевский опять не помог-вот паршивец