Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 04 серпня 2019, 00:11
9760
4

Дортмундська Боруссія виграла Суперкубок Німеччини, обігравши Баварію

Долю трофея вирішили два голи після перерви

| Оновлено 04 серпня 2019, 00:11
9760
4
Дортмундська Боруссія виграла Суперкубок Німеччини, обігравши Баварію
Футбольний сезон у Німеччині стартував поєдинком за Суперкубок країни. Офіційно це лише 20-й розіграш трофею (хоча вперше в Німеччині володар Кубка зіграв проти чемпіона ще 1941-го). Проте, в рамках цього одноматчевого турніру 8-й раз зійшлися дортмундська «Боруссія» і мюнхенська «Баварія». Тричі в попередніх дуелях перемагали «джмелі», чотири рази сильнішими були баварці. Останній раз команди змагалися за трофей 2017-го, і тоді в серії пенальті сильнішою виявилася «Баварія».
 
За регламентом зустріч за Суперкубок проходить на полі віце-чемпіона або володаря Кубка Німеччини, тож 7-й раз поспіль мюнхенська команда починала сезон з виїзного поєдинку DFL-Supercup. І 5-й раз за ці сім років - на полі стадіону «Сігнал Ідуна Парк», домашній арені «Боруссії»! Загалом, як і в Україні, в наявності гегемонія двох клубів. Що, однак, не применшує інтересу до гри грандів, нехай і зійшлися вони в битві за другорядний (але офіційний!) трофей.
 
Команди почали гру обережно, вважаючи за краще не ризикувати. «Баварія» частіше володіла м'ячем, господарі вичікували шанс на контратаку. І вже на 14-й хвилині ледь не відкрили рахунок. Після кутового біля воріт дортмундців м'яч було вибито до центральної лінії. Нойер в своєму стилі рвонув до м'яча, добігши з власного штрафного майже до центрального кола. І не встиг! Його на мить випередив Алькасер, який встиг проштовхнути м'яч у бік воріт - на жаль, у ворота не влучив. А через кілька хвилин голкіпер гостей вже реально виручив команду, ногою відбивши м'яч після удару в дотик Геррейро. Після цього «Баварія» стала діяти в обороні ще обачніше. Щоправда, і в атаці не дуже досягла успіху. Тому 0:0 - цілком справедливий підсумок першої половини зустрічі.
 
А другий тайм почався з гола господарів! Санчо перехопив необачний пас Алькантари і зробив передачу в півкруг штрафного. Алькасер мав досить простору і часу, щоб прицілитися і пробити в самий кут воріт - 1:0.
 
 
Після цього малюнок гри став ще більш виразним. Гості атакували, дортмундці терпляче відбивалися. При цьому діяли гранично акуратно. Всього 2 (!) фоли за матч - і це проти «Баварії»! Тому шансів реалізувати стандарт у мюнхенців просто не було, адже не було самих стандартів. Тим не менш, тиск на ворота Хіца зростав з кожною хвилиною. Але, як часто буває, контрвипад виявився габагато ефективнішим за позиційні атаки суперника. Чергове перехоплення, і Геррейру зі своєї половини поля віддав пас на фланг. Санчо підхопив м'яч, і поки захисники розбиралися, кому кого опікати, увірвався до штрафного і пробив низом, між ніг Нойєра - 2:0!
 
 
Після цього «Боруссія» почала відверто грати «на утримання». Пішли заміни, гра розбилася на окремі короткі фрагменти. А фінального штурму у виконанні чемпіона глядачі так і не побачили. Тому господарі впевнено довели поєдинок до перемоги і завоювали 6-й трофей в клубній історії. Частіше Суперкубок в Німеччині вигравала тільки, зрозуміло, «Баварія» (7 разів). Тепер команди очікують поєдинки 1-го раунди Кубка країни. «Боруссія» 9 серпня зіграє на виїзді проти «Юрдінгена». «Баварія» 12-го також їде в гості - до «Енергії» з Котбуса.

Суперкубок Німеччини.
 
«Боруссія Дортмунд» - «Баварія» - 2:0

 Пако Алькасер (48), Джейдон Санчо (69).

 Роберт Левандовскі (59), Йозуа Кімміх (74).
 
«Боруссія Дортмунд»: Марвін Хіц - Мануель Аканджі, Омер Топрак, Рафаел Геррейро (Ашраф Хакимі, 74), Лукаш Піщек (Маріус Вольф, 80) - Юліан Вайгль, Аксель Вітсель, Ніко Шульц, Джейдон Санчо (Якоб Ларсен, 80) - Марко Ройс, Пако Алькасер.
 
«Баварія»: Мануель Нойер - Давид Алаба (Ренату Саншеш, 70), Ніклас Зюле, Йозуа Кіммі, Жером Боатенг - Корентен Толіссо, Тьяго Алькантара (Бенжамен Павар, 80), Леон Горецький, Кінгслі Коман - Роберт Левандовскі, Томас Мюллер (Альфонсо Девіс, 66).
 
Стадіон: «Сигнал Ідуна Парк» (Дортмунд, Німеччина).
 
Арбітр: Даніель Зіберт (Берлін, Німеччина).
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Всеволод Фомичев
Прекрасный матч. В сравнении с суперкубком Франции - Небо и Земля.
Боруссии еще и повезло, но это не умаляет ее достоинства.
С такой сильной командой, как Бавария , они проявили тактическую гибкость и добились своего. Молодцы.
Поручик Ржевский
Смотрел игру - очень понравилась.
Ковач просто не сумел грамотно расставить игроков на поле.
Не понимаю, почему современные тренеры очень боятся играть с двумя явными нападающими. Постоянно выискивают хитрые схемы, чтобы кто-то был на подыгрыше.
Что показала эта игра - одного Левандовского на острие было мало.
Мюллер начинал игру фланговым игроком (бред).
Коман играл не на своей позиции до концовки.
Короче, лучший тренер был Хайнкес, который говорил прямо:
"Надо так тренировать, чтобы им не мешать, когда они играют на поле".
Ковач пока ещё этому не научился.
bzzzzz
и зачем этого дятла Ковача оставили ?
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил