Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 28 жовтня 2024, 00:35
402
0

БЕЛІК: «У Динамо – сильна команда, давно ми їх не перемагали»

Наставник «Шахтаря» U-19 прокоментував перемогу над «Динамо» U-19

| Оновлено 28 жовтня 2024, 00:35
402
0
БЕЛІК: «У Динамо – сильна команда, давно ми їх не перемагали»
ФК Динамо. Олексій Бєлік

Наставник «Шахтаря» U-19 Олексій Бєлік прокоментував перемогу над «Динамо» U-19 (1:0) в матчі чемпіонату України U-19.

– Вітаємо з перемогою! Завдяки успіху в матчі «Шахтар» U-19 вийшов на одноосібне 1-ше місце в турнірній таблиці юнацької першості. Яким буде ваше резюме?

– Безумовно, це була складна гра для нас. Зрозуміло, що дорога до Лондона на матч Юнацької ліги УЄФА була виснажливою, фактично на єврокубкові поєдинки ми витрачаємо два дні, тоді як «Динамо» U-19 цього тижня провело лише перший матч у єврокубках, через це ми відчували більшу втому, ніж суперник. Накопичена втома давалася взнаки, особливо коли в гравців почалися судоми, їм трохи не вистачало свіжості для розвитку швидкої атаки. Проте за такої ситуації важливу роль відіграє характер. Можливо, сьогодні ми не показали найкращої й надто видовищної гри, та не всі матчі мають бути видовищними – іноді треба діяти терпляче, щоб досягти потрібного результату. Сьогодні це вдалося, і я дуже вдячний футболістам.

Насправді я навіть не зовсім розумію, як молоді гравці витримують такий щільний графік без вихідних і з обмеженим часом на відновлення. Ми бачимо, як навіть дорослим командам – таким як «Шахтар», «Динамо» чи «Полісся» – важко грати в єврокубках і перемикатися на чемпіонат із тижневого циклу. Це складно навіть для дорослих, фізично сформованих професійних футболістів, а що вже казати про молодих, які тільки зростають. Я постійно наголошую: якщо наші футболісти зберігатимуть характер, як зараз, і розвиватимуть свою майстерність, то ми обов’язково досягнемо успіху.

Водночас хочу подякувати «Динамо» U-19 – у них сильна команда, вони наші головні конкуренти, яких ми вже давно не перемагали. Бажаю їм успіху і пройти якомога далі у єврокубках, адже це надзвичайно важливо, щоб показати: попри всі труднощі та воєнні дії юнацький футбол продовжує розвиватися. Прохід українських команд якомога далі у єврокубках демонструє не тільки наш характер, але й силу наших воїнів, які щодня б’ються за нас. Тому ми повинні транслювати їхній дух на футбольних полях Європи.

– «Шахтар» U-19 востаннє перемагав «Динамо» U-19 ще 2021 року. Цей факт додавав мотивації та спортивної злості?

– Є безліч нюансів, які впливають на мотивацію перед кожною грою, та в протистоянні «Шахтар» – «Динамо» гравців додатково мотивувати не потрібно. Якщо футболіст виходить на такий матч без належної мотивації, то це шлях у нікуди. Команда після гри отримає перший за тривалий час день відпочинку, попри паузу через справи збірних, адже наші гравці викликаються до національних команд. Наступний суперник – «Чорноморець» U-19, і він уже є для нас найголовнішим, тому налаштовуватимемося саме на нього, не думаючи про «Янг Бойз» U-19 чи «Динамо» U-19.

– Ростислав Баглай упевнено діяв протягом усього матчу, не раз рятуючи команду від пропущеного гола. Що можете сказати про гру голкіпера?

– Ростислав – талановитий футболіст, і про це знає багато людей не лише в нашій Академії. Він має чудові якості, і сьогодні не тільки голкіпер, а й інші гравці віддали всі сили заради результату, багато працювали на оборону. Можу зазначити, що як у нас, так і в «Динамо» U-19 не було багато моментів. Так, вони володіли ініціативою і намагалися завантажувати м’яч у карний майданчик, але ми впоралися з цим. Як у нас, так і в них було кілька ударів у площину воріт, але сьогодні удача була на нашому боці.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Довбик та компанія зганьбилися. Рома відхопила від Фіорентини 5 голів
Футбол | 27 жовтня 2024, 23:40 6
Довбик та компанія зганьбилися. Рома відхопила від Фіорентини 5 голів

Римляни поступилися фіалкам з рахунком 1:5 у 9-му турі Серії А

ФОТО. ДІВЧИНА ДНЯ. Українська дружина Войцеха Щенсни. Вона – космос
Футбол | 28 жовтня 2024, 05:05 10
ФОТО. ДІВЧИНА ДНЯ. Українська дружина Войцеха Щенсни. Вона – космос

Сьогодні познайомимося ближче з Мариною Луценко – дружиною польського голкіпера Барселони

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.