Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 жовтня 2024, 20:01
6411
126

Зробили все самі. Динамо впевнено розгромило Оболонь у дербі

Команда Шовковського перемогла в УПЛ перед візитом до «Роми» в Лізі Європі

| Оновлено 19 жовтня 2024, 20:01
6411
126
Зробили все самі. Динамо впевнено розгромило Оболонь у дербі
ФК Динамо Київ

Гравці «Динамо» з перших хвилин стали грати першим номером, підпорядкувавши м'яч собі, проте з боку «пивоварів» вони зустріли завзятий опір. Господарі включили швидкісний пресинг і спочатку виглядали непогано. Однак пішовши в атаку, підопічні Сергія Шищенка дуже швидко потрапили в полон. Якщо на 6-й хвилині Ванат з другого поверху не зміг переграти Федорівського, який блиснув реакцією, то на 11-й хвилині номінальним гостям вдалася швидка атака, що принесла результат. Шапаренко перед воротами Федорівського зіграв грамотно на підборі й пробив голкіпера «Оболоні» ударом у ближній кут. 0:1.

До честі гравців «Оболоні», пропустивши, вони не розсипалися, а продовжили тримати високий темп і пресингувати в колишньому ключі. Але на 21-й хвилині вони ґрунтовно провалися в обороні. Шапаренко одним пасом розрізав усі побудови «пивоварів» і відправив Ваната в розкішний прорив. Нападник атаку до удару не довів, оскільки проти нього сфолив Дубко – пенальті. Сам Ванат з 11-метрової позначки пробив холоднокровно. 0:2.

За 8 хвилин Ванат повторив свій забіг, але вже з правого флангу, а асистував йому цього разу Бражко. Гравець «Оболоні», який намагався нападника «Динамо» наздогнати, фолити не став, а Владислав переконливо пробив повз Федорівського у ближній кут. 0:3 – «Динамо» провело першу половину матчу переконливо й потужно, зробило всю гру, по суті, вже до перерви.

Невдовзі після початку другої 45-хвилинки гол-красень забив Караваєв, який діяв на забутій позиції правого вінгера. Кабаєв йому викотив м'яч під відмінний прорив, а завершилося все потужним ударом у лівий дальній верхній кут. 0:4!

За хвилину «пивовари» один гол відіграли, чим підтвердили припущення Sport.ua у прогнозі на матч, що голи заб'ють обидві команди. Утім, за «Оболонь» у моменті зіграв захисник «Динамо» Михавко, який відзначився автоголом. 1:4.

Заключні півгодини гри пройшли під знаком замін у складах обох команд і пошуку гравцями можливостей, щоб ще раз досягти успіху. Пощастило лише динамівцям, а точно – Бражку. Він на 73-й хвилині відмінно приклався до м'яча з-за меж штрафного, що стало повною несподіванкою для Федорівського.

5:1 – «Динамо» взяло чергові три очки в УПЛ, повернулося на перше місце в таблиці, звідки його трохи раніше потіснила «Олександрія», і тепер може з гарним настроєм відправляти до Риму на матч Ліги Європи з «Ромою» Артема Довбика. «Оболонь» же залишається на 15-й позиції в таблиці УПЛ, але з приємними спогадами від рівня показаної гри в протистоянні з «біло-синіми».

Українська Прем’єр-ліга. 10-й тур

«Оболонь» – «Динамо» – 1:5

Михавко, 51 автогол – Шапаренко, 11, Ванат, 21 пенальті, 29, Караваєв, 50, Бражко, 73

Тарануха, 8, Дубко, 20, Шищенко, 40 (за межами поля), Черненко, 58

«Оболонь»: Федорівський – Грисьо, Приймак, Дубко, Стасю (Чернов, 84), Вітенчук (Курко, 79), Черненко (Слободян, 69), Мединський, Суханов, Блізніченко (Юшко, 69), Тарануха (Лях, 69).

«Динамо»: Бущан – Тимчик, Попов, Михавко, Дубінчак, Бражко, Шапаренко (Андрієвський, 80), Буяльський (Рубчинський, 63), Кабаєв (Брагару, 63), Караваєв (Біловар, 74), Ванат (Герреро, 80).

Запасні: Нещерет, Ігнатенко, Вівчаренко, Дячук, Волошин, Малиш, Михайленко.

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ)

ОБОЛОНЬ – ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

Заміни «Оболоні»: Слободян – 5,0, Лях – 5,0, Юшко – 5,0, Курко – б/о, Чернов – б/о.

Заміни «Динамо»: Рубчинський – 6,0, Брагару – 6,5, Біловар – 6,0, Герреро – б/о, Андрієвський – б/о.

Оцініть матеріал
(49)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 126
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Fitness.sports
Динамо и всех болельщиков киевского клуба с победой и позитивными эмоциями ! С успешной репетицией перед еврокубками и дуэлью с шахтой. Молодцы! Только Победа, только чемпионство!
sania
Ботоферма кротів- рогоносців змінила тактику, тепер їх після матчів випускають,як вже росходяться всі. Що б не чмирили сильно..
sahka1981
Нормально зіграли, пивовари не дивлячись на рахунок завзято боролися, особливо в плані ударів по ногах. По грі десь підвезло з швидким голом, там двічі були рекошети від гравців Оболоні, а далі вже на зустрічних курсах ДК звісно було сильніше. Ванат нарешті гарну гру видав, ще мав вихід після пасу Попова забивати, коли у стійку влучив, ну то таке. 
З перемогою!
Falko
Усе-таки є питання по суддівських трактовках.
Колос - Шахта: на 90+3' гол Колоса не зараховують, ставлять штрафний за відмашку і навіть дають жовту.
Оболонь - Динамо: на 66' захисник Оболоні у своєму штрафному відмахується і влучає Ванату в обличчя. Ні пенальті, ні тим паче жовтої.
Питання: який із 2 арбітрів неправий?
Boodya
Чому пліснява уникає запитання про її відвідування матчів на стадіоні?
serhiy
Тепер чекаю як шлюхтьор буде розривати Арсенал своїми сраками )))
Pavel_i_CO
Тепер чекаємо матч з непроханими гостями зі сходу, які не дуже впевнено утримують четверте місце
avk2307
Динамо з Перемогою!!!
Настрій на Рому є. Але зрозуміло, що з Ромою буде не так легко.
Ну і традиційне питання до "журналістів" спорт.юа:
Чому після пермоги "четвертих" з таким рахунком над ЛНЗ у всієї атакуючої ланки були 8 ки а деякі покеристи навіть 9 отримали, а у динамівців максимально 7у Ваната , а так 6,5 переважно.
Pavel_i_CO
До речі, чому після перемоги Олександрії написали "Знову перші", а після перемоги Динамо Київ не виправили назву тієї статті, та не написали, що перші - кияни?)
Remark
Чому Френк Пітер раніше був Підер, а тепер ПІтер?
VARioR
Пивовари все зручніше обживають дно ТТ, гри нема зовсім. Ну, а Динамо з перемогою і чекаємо на ЛЄ.
Remark
На рахунок матча, тут писати нічого. Все було ясно ще до початку поєдинку.Оболонь - це не рівень УПЛ. І сподіватися, що вона відбере очки у ДК - це просто нонсенс. 
Remark
Підкажіть, на якому місці зараз четверті?
Умник
Кстати Брагару реально единственный дриблер в Динамо.
Вышел и шел на 2-х.
Блин то что надо, то чего не хватает
DK1961
Сашку лохметовский спорт уа мгновенно взгромоздил  на ,2-е место. Хоть на 2 часа! С Динамо содержанки лохметовские торопиться не будут...
Серж
Стонами ржавого отребья удовлетворен
Умник
Вот тут пахло дерби.
Несмотря на счет.
А вот с шахтой будут бляха поцелуи.
Pavel_i_CO
І ще запитання до людини, яка вигадує назви для статті. "Зробили все самі"... Типу без допомоги арбітрів? Чи що ви зашифрували в своєму ребусі?)
Boodya
Цілий день чекав аргументації від сайту, щодо свого бану тиждень тому. Відповіді я за цілий день так і не отримав.
Висновок можу зробити тільки один, в редакційній політиці слова "Ми любимо і поважаємо свого читача" відверта брехня...хочете баньте мене, хочете ні, але репутація сайту повільно, але впевнено зводиться нанівець...
ILLUMINATOR
Думаю в классическом Динамо может пободаться с таким Шахтёром.