Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 жовтня 2024, 18:05
662
3

Оболонь – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Київське дербі з інтригою чи все ж без неї?

| Оновлено 18 жовтня 2024, 18:05
662
3
Оболонь – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Динамо Київ

У суботу, 19 жовтня, відбудеться матч 10-го туру Української Прем'єр-ліги між командами «Оболонь» і «Динамо». Поєдинок пройде в Києві, на полі стадіону «Оболонь-Арена». Початок – о 15:30 за київським часом.

Оболонь

Київська «Оболонь» нову кампанію в чемпіонаті України, нагадаємо, розпочала невдало: вона в п'яти стартових матчах набрала лише 1 очко з 15 можливих і посідала останнє, 16-те, місце в турнірній таблиці. У цій ситуації клубне керівництво цілком обґрунтовано пішло на заміну тренера – замість Валерія Іващенка колектив очолив Сергій Шищенко.

Відразу набирати очки новому наставнику не вдалося – знадобився час. Лише у 8-му турі, 29 вересня, «пивовари» здобули першу перемогу в нинішньому сезоні – вдома обіграли «Інгулець» із рахунком 2:1. До слова, ця перемога дозволила «Оболоні» піти з останньої позиції в пелотоні, а її посіла... команда з Петрового. Втім, продовження успіху не було - у попередньому турі «пивовари» програли в Одесі «Чорноморцю» з рахунком 0:1.

Не дивно, що за такого сумного турнірного становища «Оболонь» наразі в УПЛ має найненадійнішу оборону (20 пропущених м'ячів), а разом із «Лівим Берегом» – найбеззубішу атаку (4 забитих м'ячів).

У 8 матчах із дев'яти зіграних «пивовари» пропускали щонайменше 1 гол. Виняток – поєдинок удома з «Олександрією» в 6-му турі, який приніс нічию 0:0. Щодо забитих м'ячів, то футболісти «Оболоні» одразу в 7 поєдинках із дев'яти йшли з поля без голів. А в згаданому матчі з «Інгульцем» вони перервали свою серію без голів на позначці в 620 хвилин (понад шість матчів поспіль).

Динамо

Київське «Динамо» після міжнародної паузи в УПЛ змушене доводити повноту своїх домагань на лідерство в національному чемпіонаті, а також тримати в голові майбутню гру в Лізі Європи з римською «Ромою». Матч із «пивоварами» 19 жовтня, а зустріч із «вовками» та Артемом Довбиком у Римі - 24-го числа. Однак нарікати Олександру Шовковському та його підопічним зараз на щось - це значить ходити по колу, адже вони і до паузи в сезоні виступали в такому режимі.

До гри з «Оболонню» динамівці навряд чи зможуть бути готові на всі 100. Насамперед, через кадрові проблеми. До останнього часу в клубному лазареті перебували Андрій Ярмоленко, Володимир Бражко, Володимир Шепелєв, Олександр Піхальонок, Матвій Пономаренко, Владислав Ванат, Браян Себальйос, лише на шляху до оптимальних ігрових кондицій був Максим Дячук. Не секрет, що вже в розташуванні національної збірної України ушкодження отримав Микола Шапаренко. Хто з цих гравців зможе грати з «Оболонню» і буде повноцінно в строю, зараз сказати складно. Повторимося: не в останню чергу через те, що слідом за «пивоварами» у «Динамо» йде візит у гості до «Роми». Як Шовковський укладе два ці поєдинки в загальну канву, відомо на даний момент тільки йому.

Втім, у «Динамо» ростер хоч і не бездонний, але із запасом. До того ж, «Оболонь» – це не «Рома», а тому у майбутньому матчі можливі найнесподіваніші ходи від тренерського штабу «біло-синіх». Щось подібне вже мало місце бути в матчі з «Кривбасом» (2:1) перед паузою в УПЛ, коли в опорній зоні у динамівців з'явилися Михайленко і Рубчинський. Тому, визначення складу «Динамо» на майбутній матч із «пивоварами» на окремих позиціях – те саме, що й ворожіння на кавовій гущі.

...А на закінчення про турнірний багаж динамівського колективу. Він на сьогодні у них найкращий в УПЛ - 22 очки після 8 ігор (7 перемог, 1 нічия, 0 поразок, м'ячі 16:4). До слова, повторимося, що в «Оболоні» 5 очок після 9 зустрічей (1 перемога, 2 нічиї, 6 поразок, м'ячі 4:20).

Статистика матчів

«Оболонь» і «Динамо» в попередньому сезоні провели між собою відразу три матчі.

В УПЛ динамівці двічі обіграли земляків – спочатку з рахунком 4:2 у гостьовому матчі, а потім 2:0 на своєму полі.

У вересні 2023 року турнірна доля звела київські клуби в 1/8 фіналу Кубка України. Грали вони тоді на «Оболонь-Арені». Гол Суханова на 57-й хвилині виявився єдиним у матчі і приніс перемогу «Оболоні». Але не забуватимемо, що в тій грі діями «пивоварів» керував Валерій Іващенко, а динамівців очолював Мірча Луческу.

Прогноз на протистояння

Експерти вважають фаворитом матчу «Динамо». При цьому перемога команди Шовковського очікується майже беззастережна - шансів у «пивоварів» на позитивний для себе результат начебто немає апріорі. За ідеєю, це правильний розклад, але він - лише припущення. Не варто забувати про кадрові проблеми, які є у «Динамо». Утім, «біло-сині» повинні, незважаючи ані на що, здобути у поєдинку перемогу. Нехай і з мінімальною перевагою, нехай і з пропущеним у відповідь одним голом.

Орієнтовні склади:

«Оболонь»: Федорівський – Грисьо, Приймак, Дубко, Стасюк, Блізніченко, Груша, Вітенчук, Лук'янчук, Суханов, Тарануха.

«Динамо»: Бущан – Караваєв, Попов, Михавко, Вівчаренко, Михайленко, Рубчинський, Буяльський, Волошин, Брагару, Герреро.

Прогноз Sport.ua
Оболонь
19 жовтня 2024 -
15:30
Динамо Київ
Обидві заб'ють - так 2,55 Зробити ставку
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pavel_i_CO
Перемога Динамо Київ, та запас перед матчем з іржавими лугандонами мінімум шість очок 
_Quantum19_
Щось "динамофани" притихли.) Невже в передчутті першої поразки ФК "Динамо" (Київ) у сезоні?)