Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
|
1347
0

Барселона заплатила мільйон євро шахраю за трансфер Левандовськи

Джерело розкрило цікаві подробиці переходу поляка

Барселона заплатила мільйон євро шахраю за трансфер Левандовськи
Getty Images/Global Images Ukraine. Роберт Левандовськи

«Барселона» стала жертвою шахрайства і майже втратила мільйон євро через необережність.

Події відбулися влітку 2022 року, коли «Барселона» підписала контракт з Робертом Левандовськи, і тепер стали відомі деталі розслідування, проведеного програмою Que t'hi Jugues та SER Catalunya спільно з Paper Trail Media з Німеччини та спеціалістом зі ЗМІ з міжнародних розслідувань організованої злочинності.

Наприкінці липня 2022 року, після того, як «Барселона» придбала Левандовськи за 45 мільйонів євро плюс бонуси, на електронну пошту керівника клубу надійшло повідомлення від шахрая, який представився Піні Захаві, агентом польського форварда.

У листі просили сплатити частину комісії за підписання футболіста на рахунок у банку Кіпру. Їх попросили заплатити комісію у розмірі одного мільйона євро, а всю інформацію для оплати було надано в електронному листі.

«Барселона» заплатила гроші, але ключовий хід зробив банк, який заблокував угоду. На рахунок надійшов дохід у розмірі одного мільйона євро, проте банк заблокував переказ, оскільки охарактеризував його як «високий ризик», оскільки раніше на цьому рахунку не було транзакцій. Крім того, рахунок було відкрито того ж місяця, і власники не мали чинного документа, що підтверджує оплату.

Людина, яка представилася менеджером Захаві, неодноразово зверталася до банку з проханням розблокувати гроші, але з цього нічого не вийшло.

Шахрай погрожував повідомити в УЄФА про «Барселону» та заблокувати реєстрацію гравців, якщо йому не нададуть гроші. Банк Кіпру не піддався тиску і у жовтні 2022 року рахунок було закрито.

«Барселона» офіційно заявила, що стала жертвою спроби шахрайства, але гроші в результаті не дійшли до злочинця.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.