Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 15 жовтня 2024, 01:40
5196
152

Нічия на користь конкурентів. Збірна України не змогла обіграти Чехію

Команди обмінялися голами

| Оновлено 15 жовтня 2024, 01:40
5196
152
Нічия на користь конкурентів. Збірна України не змогла обіграти Чехію
Getty Images/Global Images Ukraine

Головний тренер збірної України Сергій Ребров у стартовий склад попереднього матчу Ліги націй проти збірної Грузії (1:0) вніс лише одну зміну - Івана Калюжного на позиції опорного півзахисника замінив Тарас Степаненко, який відновився після пошкодження. Десять інших футболістів свої позиції на полі зберегли. Рішення наставника української команди, з одного боку, було очікуваним з огляду на досвід гравця донецького «Шахтаря», а з іншого – дивним, якщо згадувати те, як зіграв Калюжний проти грузинської збірної.

Getty Images/Global Images Ukraine

Форсувати події з перших хвилин матчу не стали ані українці, ані чехи. Динамічніше і мобільніше в гру увійшли футболісти збірної України, але дуже швидко їм довелося зосередитися на грі від своїх воріт, оскільки ініціативою заволоділи гості. В обороні «синьо-жовті» були холоднокровні, тож їхня група атаки отримала змогу завзято долучатися до організації загроз, щойно це можна було. Так, уже на 5-й хвилині прохід зліва Михайла Мудрика завершився передачею в район 11-метрової позначки, куди примчав Микола Шапаренко. Пробити акцентовано і влучно хавбеку не вдалося - м'яч пішов вище за площину воріт.

Чехи у відповідь додали і почали старанно розхитувати захисні побудови українців. То зліва, то справа гості намагалися знайти проломи, але українці в обороні залишалися злагодженими. Щоправда, на 10-й хвилині взаєморозуміння гравців із голкіпером Анатолієм Трубіним дало незначний збій, однак серйозних наслідків це не мало.

Getty Images/Global Images Ukraine

На 17-й хвилині неприємно здалеку пробив Черни - м'яч пішов вище поперечини. Момент не здивував, адже чехи до цього безрезультатно намагалися розкрити український захист. А за лічені секунди збірна Чехії повела в рахунку, організувавши гол після кутового. Українці, здавалося б, вибили м'яч після навісу до ближньої стійки, але за межами штрафного майданчика сферу вдало зловив Черв і сходу пробив у лівий від себе нижній кут. 0:1 – Трубін опинився в ролі статиста.

На жаль, під час корнера серйозно травмувався Олексій Гуцуляк - Ребров був змушений замінити його на Олександра Зубкова. Стартовий план тренерського штабу збірної України на матч зазнав подвійного удару – у вигляді пропущеного голу і втрати Гуцуляка. Утім, вихід Зубкова був заміною за позицією, а отже, не мав би стати критичним.

І вже за дві хвилини «синьо-жовтим» вдалася відмінна перспективна атака правим флангом, яка принесла, на жаль, лише кутовий. За ним пішов ще один стандарт, а на 26-й хвилині Мудрик відзначився другим у матчі знаковим трохи неточним пасом у штрафному майданчику суперників на Георгія Судакова. Той за точної передачі міг із 10 метрів майже розстріляти чеські ворота – не вийшло.

Серія перспективних моментів завела гравців збірної України. Вони стали активніше йти на оборону Чехії, однак при цьому у них стало більше вільного простору в захисних побудовах. Це було небезпечно і загрожувало неприємностями. Підопічні Івана Гашека це прекрасно розуміли і намагалися цим користуватися по максимуму.

Getty Images/Global Images Ukraine

На 37-й хвилині хорошу можливість для Артема Довбика створив Шапаренко, але форвард «Роми» трохи забіг перед цим у положення поза грою. Після цього весь основний час першого тайму, що залишився, пройшов під акомпанемент позиційних атак українців. У них не було єдиного - результативного завершення. А ось чехи вже в компенсований час першої половини зустрічі забили – відзначився Вітік, який зіграв на добиванні після сейву Трубіна. На щастя для української збірної, футболіст збірної Чехії до голу перебував в офсайді, який іспанська бригада арбітрів упевнено зафіксувала.

Другий тайм розпочався з кутового біля воріт збірної України, який увінчався неприємним ударом у виконанні Соучека. Момент показав плани чехів не грати за рахунком і не чіплятися за переможний результат. Для «синьо-жовтих» це був приємний момент, оскільки вони могли розраховувати на відносну свободу в обороні суперників. І вже на 50-й хвилині українці отримали свої дивіденди від цього – після пасу Зубкова на Юхима Коноплю чех Крейчі зіграв рукою у своєму штрафному. Арбітр упевнено вказав на 11-метрову позначку. Довбик із 11-метрової позначки легко розвів м'яч і голкіпера Коваржа по різних кутах. 1:1!

Getty Images/Global Images Ukraine

Гашек на гол українців відповів подвійною заміною, на що Ребров на 65-й хвилині відреагував появою на полі Івана Калюжного та Дмитра Криськіва замість Степаненка та Шапаренка. Наставник чеської збірної на цьому не заспокоївся і на 70-й хвилині випустив ще двох свіжих виконавців, знявши з гри нападника Хори, голову якого гравці збірної Чехії до цього постійно шукали перед воротами Трубіна.

Рокірування у складах команд на співвідношення сил на полі не вплинули. Що менше ігрового часу залишалося, то активніше обидві збірні йшли вперед. Центр поля їх зовсім не приваблював, тому гра була то біля одного штрафного майданчика, то біля протилежного. На 77-й хвилині стіною за українську збірну зіграв Трубін, якому вдався подвійний сейв. За чотири хвилини Зубков ударом зі штрафного перевірив пильність Коваржа, а на добиванні нікого з українців не виявилося.

До самого фінального свистка обидві збірні продовжували йти вперед і шукати свій шанс. Його не знайшли ані гравці збірної України, ані їхні опоненти з команди Чехії – нічия 1:1. Підсумковий результат вийшов на руку чехам, які, маючи 7 очок, піднялися на 1-ше місце в квартеті. Україна, як і раніше, тільки 4-та з чотирма очками. 16 листопада «синьо-жовті» зіграють на виїзді з Грузією.

Ліга націй. Група В1. 4-й тур.

Україна – Чехія – 1:1

Голи: Довбик (53, пенальті) – Черв (18)

Попередження: Криськів (76) – Хори (64), Клімент (93), Лінгр (94)

Україна: Трубін, Матвієнко, Забарний, Таловєров, Конопля (Тимчик, 80), Степаненко (Калюжний, 64), Мудрик, Шапаренко (Криськів, 64), Судаков, Гуцуляк (Зубков, 22), Довбик (Яремчук, 80)

Чехія: Коварж, Боржил (Змрзли, 70), Крейчи, Вітік, Провод (Гложек, 58), Черв, Соучек, Цоуфал, Шулц (Кухта, 91), Хори (Клімент, 70), Черни (Лінгр, 58)

Арбітр: Гільєрмо Куадра (Іспанія)

Стадіон «Тарчиньски Арена» (Вроцлав, Польща)

УКРАЇНА – ЧЕХІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(59)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 152
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nordenus
Физрук во главе стада баранов
Brent11
Зубков просто мрак,Мудрик достал своим эгоизмом,навесы не глядя,мысли в атаке нет,короче уровень Фарер
SparroW
Єблова у відставку!
D1927K
Такі як Калюжний потрібні збірній.
Alex
Чехи молодцы, их даже ничья устраивает а они играют на победу высокий прессинг контроль мяча даже при 1-0 . Нам бы такого тренера и тактику. Опять все не от нас зависит в этой группе 
lehach_08
Потрібна перемога, чудак одного нападника змінює на іншого...   
Stanislav Matusevych
Мда. За два матчі створено рівно один близький до гольового момент - на початку сьогодні в Шапаренка. Два голи: один з дальнього удару, другий з абсолютно халявного, хоч і справедливого, пенальті. Як атакувати, ми не знаємо. У захисті проти середняків європейського футболу можемо так-сяк справлятися тільки за рахунок позамежного бажання. Вже навіть середняки навчилися пресингувати від чужого штрафного. Ми - не можемо, тупо гравці нормально для цього не розставлені. Як чужий пресинг долати - не знаємо, весь перший тайм були просто виноси вперед, поки самі чехи не стали відходити при втраті на свою половину. І навіть у цьому випадку переходи через центр поля робляться винятково за допомогою індивідуальних якостей Забарного, який отримує м'яч і просто тягне його вперед. Жодного малюнку гри в команди нема. Тобто, тренерська робота відсутня, як така. Залишаються два матчі на виїзді, причому з довгим перельотом між ними. Відповідно, залишитися у дивізіоні В шансів мінімум. Знову вся надія на халяву, але ж не може вона приходити так часто. Ми у цих двох матчах реально більше, ніж на 2 очки, не награли, а ще хоча б 4 потрібно брати у листопаді. 
Висновок залишається сталим. РЕБРОВ - ГЕТЬ!!!
ortomir
Здоров'я Гуцуляку!
Oxrannik.ua
Ребров не тренер аут
Андрій Заліщук
Нам категорично з такою грою не можна в Лігу А, знову ж таки нам потрібен тренер-тактик, когось по типу Мельгоси, бо Сірьожа не тягне...з приємного, ми взяли 4 очка з 6 можливих, не програли ні Грузії, ні Чехії, хоча багато хто предрікав таке
TolsTIyELF
Ребров не тренер. Нет игры ни в защите ни в нападении. А всё потому что ставит тех кто ему по какой то его логике нравится.
шапоренко слабый игрок. Он не забивает. 
матвиенко слабый - это автогол или пенальти.
степаненко запасной в клубе.
гуцуляе и зубков не уровень, кабаев не уровень, бондарь не уровень.
но шевченко будет покрывать реброва и позволит ему слить команду.
Kawtan82
Серьожі, дай хоть 200 ще матчів. Результат буде одинаковий. Тому що, апсолютно нічого не міняється. Камон плей? І все. Він тупий тренер. Візьміть Маркевича, зробіть вболівальникам радість. 
apepa
Реброфф ХУДШИЙ тренер за всю историю Украины. Пошёл вон из команды!
Nikos
Ви не розумієте, це крах і жах. Перше місце не зайняти при жодних розкладах (дві гри на виїзді), гри НЕМАЄ ВЗАГАЛІ, відбір на світ завалять 100%. Всі бояться сказати правду ЦЕ ЖАХ і ДНО.
D1927K
Ребров тренер це мабуть найгірше шо траплялось з збірною за останні років 25.
theeromario77
сірожа недорненер геть!
Stas
Противно смотреть такую игру. Бей беги и всё. Мысли - 0. Ничего не меняется из матча к матчу. Должна быть отставка Реброва 
u6464u
З позитива жовтневих матчів можна виділити те що наводиться трохи порядок в захисті, ця пара центральних мабуть саме краще зіграла , зліва є рівноцінна заміна , на жаль з права такого немає .
2112
Шапаренко дійсно в цьому колективі пасе задніх. Здав! Постарів. Пора на вихід ! Покращення з його боку вже не буде. Це його максимум.