Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 14 жовтня 2024, 01:01
797
0

Україна – Чехія. Прогноз і анонс на матч Ліги націй

Закріпити розпочате у попередньому поєдинку

| Оновлено 14 жовтня 2024, 01:01
797
0
Україна – Чехія. Прогноз і анонс на матч Ліги націй
Getty Images/Global Images Ukraine

14 жовтня о 21:45 за київським часом збірна України проведе поєдинок четвертого туру Ліги націй. На номінально домашній арені у Вроцлаві «синьо-жовті» прийматимуть збірну Чехії.

Україна

Два дебютні поєдинки в Лізі націй завершилися фіаско для «синьо-жовтих». У стартовій зустрічі нового сезону команда Сергія Реброва поступилася збірній Албанії – 1:2. Єдиний м'яч на рахунку Коноплі.

Програли українці й збірній Чехії – 2:3. За нашу команду забивали Ванат та Судаков.

Напередодні матчу третього туру ЛН – проти збірної Грузії – наша команда опинилася у дуже непростій ситуації. З одного боку, останнє місце у групі з нулем очок, з іншого – відсутність через травми одразу дев'ятьох виконавців.

Проте нашій національній збірній вдалося перемогти лідера нашого квартету. Єдиний м'яч у грі проти Сакартвело на рахунку Мудрика.

У матчі проти збірної Грузії за збірну України дебютували одразу три гравці: Калюжний, Криськів та Назаренко.

Тим не менш, перемоги у грі з підопічні Віллі Саньйоля нашій команді не вистачило, щоб залишити останнє місце у групі. В Україні та Албанії – по три очки, але за рахунок переваги в особистій зустрічі албанці в табелі про ранги знаходяться вище за нас.

У грі проти збірної Чехії наша команда вже зможе розраховувати на Степаненка. За словами Сергія Реброва, Тарас уже оговтався від наслідків ушкодження. І він, напевно, з'явиться у грі проти команди Гашека.

Чехія

Збірна Чехії теж невдало стартувала у новому розіграші Ліги націй. У дебютному поєдинку підопічних Івана Гашека було розбито у Тбілісі 4:1, причому єдиний м'яч гості забили наприкінці поєдинку за рахунку 0:4.

Невдало виступили чехи і на Євро-2024: останнє місце у групі. До речі, чехи і на ЧЄ грали в одній групі із Грузією.

Після цієї серії невдач головний тренер збірної Чехії заявив, що піде у відставку. За словами Івана Гашека, «йому тут робити нічого». Мовляв, якщо його команда невдало зіграє і в наступному поєдинку, то він точно покине збірну.

Наступний поєдинок чехів – проти збірної України. Футболісти зібралися й підтримали свого тренера, здобувши перемогу 3:2.

І наступного туру чехи перемогли: обіграли албанців 2:0. І тепер команда Гашека має чудові шанси на перше місце й підвищення у класі.

Після матчу з албанцями Гашек зазначив, що його команда грала суворо на результат, оскільки тримала в голові гру з українцями.

Наставник чехів зазначив, що дуже розраховує на три очки у грі проти України. За його словами, збірна Чехії дуже прагне потрапити на найближчий чемпіонат світу, а тому для цього треба вирішити перше завдання – забезпечити собі «запасний аеродром» у вигляді першого місця в групі Ліги націй.

Історія протистоянь

Команди провели шість поєдинків. Поки що рівність: дві перемоги в активі нашої збірної, дві вікторії здобули чехи. Ще два матчі завершилися внічию. Однак різниця м'ячів на користь Чехії: 9:6.

Останній за ліком поєдинок було зіграно місяць тому. Тоді команда Івана Гашека обіграла команду Сергія Реброва 3:2. За чехів забивали Шульц (двічі) та Соучек, за нашу команду – Ванат та Судаков.

Зазначимо, що суперники вже перетиналися й раніше у матчах Ліги націй. 2018 року команда Андрія Шевченка двічі перемогла збірну Чехії.

Прогноз

Після невдалого старту суперники відчули «запах крові». Напевно, вони захочуть продовжити свою переможну ходу.

На відміну від команди Сергія Реброва, у команді Івана Гашека практично немає кадрових проблем. За винятком відсутності зіркового форварда Патріка Шика. Чехи не приховують, що хочуть виграти групу. Однак і наша команда після перемоги над Грузією, напевно, захоче продовжити розпочате.

Опоненти схожі тим, що їхня атакуюча ланка переважає над захисною. Тому найімовірнішою ставкою бачиться «обидві заб'ють».

Що ж до підсумкового результату, то ризикнемо припустити, що матч завершиться перемогою України з рахунком 2:1.

Орієнтовні склади:

Україна: Трубін, Конопля, Сваток, Забарний, Матвієнко, Степаненко, Шапаренко, Судаков, Мудрик, Зубков, Яремчук

Чехія: Коварж, Вітик, Цоуфал, Боріл, Шульц, Соучек, Провод, Черв, Голеш, Гложек, Хорей.

Прогноз Sport.ua
УКРАЇНА
14 жовтня 2024 -
21:45
Чехія
Перемога України 2.76 Зробити ставку
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.