Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
|
1036
3

«Чому стільки жовчі?» Буряк відреагував на провальний старт України в ЛН

Відомий тренер не розуміє, чому команду злісно критикують

«Чому стільки жовчі?» Буряк відреагував на провальний старт України в ЛН
Getty Images/Global Images Ukraine

Відомий український тренер Леонід Буряк висловився щодо провального старту національної збірної України в Лізі націй:

«Причини невдалого початку турніру? Насамперед, у нинішньому рівні чемпіонату України та рівні наших футболістів, які зараз виступають за збірну. Так, до війни у нас була сильна ліга, але зараз все інакше. І ви знаєте, з якої причини – війна. У цьому становищі взагалі все в країні робиться заради Перемоги, і футбол відходить на другий план. Я вже говорив не раз, що вдячний президентам наших клубів, які в цій ситуації вкладають гроші в наш футбол. Але і при цьому чемпіонату України і нашим футболістам не вистачає рівня.

Друге. Суперники. Взяти, наприклад, Албанію. Там близько 10 футболістів виступають у топ-лігах, у Серії А, АПЛ, французькій Лізі 1. Це вже не ті Албанія, Кіпр або Фінляндія, яким ми колись по 8 м’ячів забивали. Зараз це вже досить серйозні команди, до яких і готуватися треба відповідним чином. Хоча, звісно, ми не повинні програвати Албанії. У нас досить хороша команда і футболісти. Раніше в збірній України був один Шевченко, а зараз багато футболістів, від яких можна відштовхуватися в грі.

Але я не можу зрозуміти іншого. Чому стільки злості й жовчі з боку журналістів і так званих експертів, які буквально поливають брудом і наших футболістів, і наших тренерів. Тільки невдача, і одразу всіх обливають брудом, від футболістів до тренерів. Коли ми навчимося жити? І проводити хоч якусь аналітику. Не по одній же грі робити висновки! І чому в цій ситуації всі так швидко забули, що збірна України вийшла на Євро-2024? Ніхто про це не говорить. Але ж це дуже великий успіх, особливо в нинішніх умовах, у яких перебуває наша країна, наш футбол і наша збірна.

Багато хто просто не розуміє, про що говорять. Перед Євро розмови дійшли до того, що збірну України бачили у фіналі. А якщо хоч трохи замислитися, то якою буде відповідь на запитання, чи може ця команда дійти до фіналу чемпіонату Європи, з огляду на її реальний потенціал, усі обставини і реальний потенціал інших учасників Євро?

А ще мене вражає, що журналісти кажуть Реброву, кого йому треба брати в збірну. Це взагалі нонсенс! Вони ніби не розуміють, що на рівні U-19 і навіть U-21 – зовсім інший футбол. Так ось нехай вони спершу в таких простих речах розберуться, спустяться на землю, а потім уже будуть озвучувати якісь свої «рекомендації». Особисто мені просто совість на дозволяє давати поради Андрію Шевченку та Сергію Реброву. Я з великою повагою ставлюся до них обох, вони великі професіонали своєї справи. У збірній мають грати особливі футболісти, з особливою якістю майстерності та психології. На цьому рівні грати дуже-дуже складно».

У двох стартових турах Ліги націй збірна України зазнала двох поразок: проти Албанії (1:2) та проти Чехії (2:3).

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мудрик ухвалив рішення покинути Челсі, клуб готовий відпустити українця
Футбол | 27 вересня 2024, 14:24 12
Мудрик ухвалив рішення покинути Челсі, клуб готовий відпустити українця

Під час зимового трансферного вікна Михайло може покинути лондонську команду

Підсумки дня Ліги Європи. Турнірна таблиця після першого туру. Хто лідирує?
Футбол | 27 вересня 2024, 06:23 13
Підсумки дня Ліги Європи. Турнірна таблиця після першого туру. Хто лідирує?

26 вересня відбулися 9 поєдинків та завершився 1-й тур Ліги Європи

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman75zpr
Для таких результатов - это ещё мало критики...
Istm
бо те що було на полі у виконанні національної збірної - це не футбол.
MrStepanovM .
Льоня...деменція-річ небезпечна...