Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
555
1

Шахтар – Карпати. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Обидві команди на старті сезону більше засмутили своїх вболівальників, ніж порадували

Шахтар – Карпати. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

У 6-му турі української Прем'єр-Ліги у суботу, 14 вересня, «Шахтар» прийматиме «Карпати». Враховуючи те, що вже найближчої середи підопічні Маріно Пушича стартують у Лізі чемпіонів, вони обрали як домашній стадіон «Арену Львів», щоб звідси було ближче добиратися до Італії, де пройде поєдинок із «Болоньєю». Тому грати з «Карпатами» вони, по суті, будуть у гостях, хоча їхні суперники як рідному стадіону все ж таки віддають перевагу іншій львівській спортивній споруді – стадіону «Україна».

Шахтар

Про те, що чинні чемпіони України провалили початок нового сезону, вже сказано багато, тому навряд чи варто повторюватися. До того ж залишається незрозумілою доля матчу попереднього туру з «Кривбасом», коли гру було зупинено на 50-й хвилині через повітряну тривогу за рахунку 1:0 на користь «Шахтаря», але так і не було дограно. Все це призвело до того, що гірники зараз опинилися на 9-му місці в турнірній таблиці, маючи після чотирьох матчів лише 6 очок.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Зрозуміло, що тепер донетчанам треба швидше надолужувати втрачене і вибиратися вгору, але поки що передумов для оптимізму зовсім небагато. По-перше, гра «Шахтаря» у новому чемпіонаті країни, за винятком зустрічі з «Ворсклою», викликає більше негативних емоцій, ніж позитивних. По-друге, надто багато в донецькій команді на старті сезону було травмовано футболістів. А, по-третє, за вже не дуже приємною традицією, після повернення гравців різних збірних до рідного клубу, наступні матчі «Шахтар» часто проводив важко і якщо досягав позитивного результату, то з великими труднощами.

І все ж таки ситуація зобов'язує донецьких футболістів грати тільки на перемогу. Повинні ж зрештою сказати своє вагоме слово бразильські гравці, яких зараз у команді приблизно стільки ж, скільки було і до початку війни. Втім, за рівнем майстерності вони поки що явно поступаються своїм попередникам і назвати когось із них «зіркою» українського чемпіонату, звичайно ж, не можна.

А ще цікаво подивитися на тренерські здібності Маріно Пушича. Коли в команді було все гаразд, ніхто на це не звертав особливої уваги, бо все працювало як налагоджений механізм. Але якщо стався збій, то саме від головного тренера багато залежить. Тим більше, що всі ми чудово знаємо, що в керівництві «Шахтаря» не дуже люблять терпіти і чекати. За прикладами далеко не треба ходити. Згадайте тільки як пішли Луїш Каштру, Ігор Йовічевіч чи Патрік ван Леувен.

Карпати

Вихід львівських «Карпат» до Прем'єр-Ліги у травні цього року було знаковою подією для українського футболу. Багато в чому це була заслуга відомого тодішнього наставника Мирона Маркевича, який вже бачив свою команду не лише серед еліти, а й в числі претендентів на участь у єврокубкових турнірах. Але влітку у клубі відбулися серйозні зміни, що призвело до зміни тренера і надалі «Карпатами» став керувати 37-річний Владислав Лупашко.

Що очікувати від нинішніх «Карпат» поки що так і незрозуміло. Перемога над «Кривбасом» 3:0 залишається єдиною яскравою плямою після п'яти турів. Хоча непогано львів'яни виглядали й у поєдинку із «Динамо», в якому поступилися 1:3. Три інші матчі показали, що «Карпати» мають ще багато роботи, щоб хоча б закріпитися у Прем'єр-Лізі. А вже потім думати про більш високі місця.

До того ж, у майбутній грі із «Шахтарем» тренерський штаб львів'ян навряд чи зможе розраховувати на 21-річного півзахисника Олега Очеретька, який перебуває у складі «Карпат» в оренді і вже встиг відзначитися голом. Адже всі ми чудово знаємо, що гравці донецького клубу, які тимчасово переходять в інші команди, як правило, у поєдинках проти гірників на поле не виходять.

Статистика матчів

Оскільки нинішні «Карпати» були засновані лише у 2020 році і не мають відношення до того старого львівського клубу з великою історією, то і на рівні Прем'єр-Ліги ці суперники ще не зустрічалися.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Конопля, Матвієнко, Бондар, Педро Енріке, Степаненко, Бондаренко, Егіналду, Судаков, Педріньо, Сікан

«Карпати»: Кемкін, Полегенько, Бабогло, Адамюк, Мірошниченко, Альварес, Чачуа, Кузик, Підліпенець, Шах, Невес

Прогноз на протистояння:

Припустимо, що гра пройде за невеликої переваги «Шахтаря», який здобуде перемогу з рахунком 2:1.

14 вересня, субота

«Шахтар» – «Карпати»
Львів. Стадіон «Арена Львів». 18:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ШАХТАР – КАРПАТИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)
Прогноз Sport.ua — 2:1

Команда Ігри І В Н П З-П Форма Очки О
1 Олександрія 4 4 0 0 10 - 5 12
2 Полісся 4 3 1 0 10 - 2 10
3 Рух Львів 4 3 0 1 13 - 3 9
4 ЛНЗ Черкаси 5 3 0 2 6 - 5 9
5 Динамо Київ 3 3 0 0 6 - 2 9
6 Зоря 5 3 0 2 6 - 6 9
7 Ворскла 4 2 1 1 6 - 6 7
8 Кривбас 4 2 1 1 4 - 4 7
9 Шахтар Донецьк 4 2 0 2 9 - 5 6
10 Лівий берег 5 2 0 3 4 - 6 6
11 Карпати Львів 5 1 2 2 6 - 6 5
12 Верес 5 1 1 3 3 - 7 4
13 Чорноморець 5 1 0 4 2 - 7 3
14 Інгулець 5 0 3 2 3 - 9 3
15 Колос К 5 0 2 3 3 - 6 2
16 Оболонь 5 0 1 4 2 - 14 1
Повна таблиця
Прогноз Sport.ua
Шахтар Донецьк
14 вересня 2024 -
18:00
Карпати Львів
Перемога Шахтаря 1.53 Зробити ставку
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ексгравець збірної прокоментував кидок пластиковим стаканчиком у Ярмоленка
Футбол | 12 вересня 2024, 15:35 10
Ексгравець збірної прокоментував кидок пластиковим стаканчиком у Ярмоленка

Євген Левченко шокований такою поведінкою вболівальників

Екслідер Зорі травмувався граючи за аматорів
Футбол | 13 вересня 2024, 14:54 1
Екслідер Зорі травмувався граючи за аматорів

Ігор Чайковський вирішив, що ще зарано вішати бутси на цвях

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.