Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 вересня 2024, 16:58
1471
0

Зоря – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Кияни йдуть на серії з трьох перемог зі старту сезону в УПЛ

| Оновлено 12 вересня 2024, 16:58
1471
0
Зоря – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Динамо Київ

У суботу, 14 вересня, відбудеться матч 6-го туру Української Прем'єр-ліги між командами «Зоря» Луганськ і «Динамо» Київ. Поєдинок пройде в Києві, на полі стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського. Початок – о 15:30 за київським часом.

Зоря

Луганська «Зоря» після 5 турів посідає в турнірній таблиці чемпіонату України 6-те місце. У неї 9 очок — це стільки ж, скільки в «Руха», ЛНЗ і «Динамо», але в луганчан найгірші додаткові показники.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Перед міжнародною павзою «Зоря» здобула перемогу над «Оболонню» (2:0) на її полі. Цим виграшем підопічні Младена Бартуловича перервали серію з двох поразок поспіль – від «Олександрії» вдома з рахунком 1:2 і від «Руха» 0:3 на виїзді. До слова, після двох цих поразок тренерський місток «Зорі» залишив Юрій Коваль. Від тренерської діяльності він відійшов, проте залишився в клубі на посаді спортивного директора. Після його відходу обов'язки наставника колективу на свої плечі поклав Бартулович. Тож гра з «пивоварами» стала для 37-річного хорватського фахівця дебютом на чолі луганчан.

«Була напружена ситуація в команді. Змогли згуртуватися. Було завдання — виграти цю гру і ми її виграли. Будемо намагатися далі працювати і прогресувати. У нашої команди великий потенціал. Багато молодих гравців, які будуть рости в ігровому плані», – розповів Бартулович після перемоги над «Оболонню».

Під час паузи в чемпіонаті України, яка завершується цього ігрового вікенду, «Зоря» втратила нападника Едуардо Герреро, який перейшов до «Динамо». Крім цього, гравцем «Металіста 1925» став Владислав Бугай. Натомість до складу луганчан додався Владислав Супряга, який до цього виступав за «Динамо». «Зоря» його орендувала.

Заповнюючи паузу, «Зоря» провела спаринг із житомирським «Поліссям», який складався з чотирьох таймів по 30 хвилин. Зустріч завершилася перемогою луганчан із рахунком 2:1. Голами у переможців відзначилися Пилип Будківський і Беніто.

Динамо

Київське «Динамо» в турнірній таблиці Української Прем'єр-ліги 2024/2025 після 5 турів посідає 5-те місце. Команда Олександра Шовковського разом з «Олександрією», яка одноосібно лідирує, у нинішній компанії очок ще не втрачала, маючи в активі 3 перемоги в трьох поєдинках (олександрійці мають 4 перемоги в чотирьох поєдинках).

Як відомо, неповний графік матчів у динамівців викликаний тим, що вони паралельно виступали в кваліфікації Ліги чемпіонів, але потрапити в основний турнір не змогли і тепер виступатимуть у груповому турнірі Ліги Європи.

Не зайвим буде згадати, що «Динамо» в УПЛ стартувало з перемоги в Рівному над «Вересом» (3:1), потім у Львові з таким самим результатом обіграло «Карпати» та на своєму полі здобуло мінімальну перевагу у зустрічі з ЛНЗ (1:0).

Під час міжнародної паузи в національному чемпіонаті в розташуванні Шовковського перебували лише окремі виконавці – «Динамо» делегувало велику кількість гравців у національну збірну України, а також молодіжну команду країни. Так, у розташуванні збірної U-21 перебували Назар Волошин, Максим Брагару, Валентин Рубчинський, Тарас Михавко та голкіпер Руслан Нещерет, а в національній команді були Георгій Бущан, Владислав Кабаєв, Андрій Ярмоленко, Микола Шапаренко, Владислав Ванат, який, до речі, у матчі Ліги націй із Чехією (2:3) відзначився прем'єрним голом у формі головної команди країни, Володимир Бражко та Олександр Тимчик.

Поки в команді були відсутні збірники, до її лав із луганської «Зорі» влився нападник Едуардо Герреро, натомість у зворотному напрямку поїхав Владислав Супряга. Без гравців збірних команд і Супряги, натомість із Герреро «Динамо» 8 вересня провело товариський матч із аматорською командою «Полісся» Ставки. Підопічні Шовковського всю гру контролювали її хід і в підсумку здобули перемогу з рахунком 8:1. По дублю оформили Костянтин Вівчаренко, Олександр Караваєв і Самба Діалло, а Володимир Шепелєв і Роман Саленко відзначилися по одному разу.

Статистика зустрічі

«Зоря» і «Динамо» провели між собою в чемпіонатах України 31 матч.

На рахунку луганчан 6 перемог, у «Динамо» – 16. 9 поєдинків завершилися внічию.

У попередньому сезоні-2023/2024 суперники провели обидва очних поєдинки в другій частині компанії – навесні цього року. Обидва рази перемогли динамівці – спочатку 2:0 у номінально домашньому поєдинку, а потім 3:0 нібито в гостьовому.

Прогноз на протистояння

Формально «Динамо» гратиме не на виїзді, а на своєму полі. Тому шанси київської команди на перемогу в зустрічі не стають нижчими, і вона зобов'язана ними скористатися. З урахуванням втрати нападника Герреро, який може вийти проти «Зорі» у складі «Динамо», луганчани в майбутньому поєдинку можуть мріяти не про перемогу, а виключно про гол престижу у ворота суперників. І малоймовірно, що вони хоч чимось завадять команді Шовковського домогтися перемоги.

Орієнтовні склади:

Зоря: Турбаєвський – Тронтель, Дришлюк, А.Джордан, Вантух, Мічін, Я.Башич, Беніто, Яцик, Антюх, Будківський.

Динамо: Бущан – Тимчик, Біловар, Михавко, Дубінчак, Бражко, Піхальонок, Рубчинський, Волошин, Кабаєв, Ванат.

Прогноз Sport.ua
Зоря
14 вересня 2024 -
15:30
Динамо Київ
Обидві заб'ють – ні 1.98 Зробити ставку
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.